Jump to content
Annons
  • Focal Lensys Professional – slutna studiohörlurar med luftigt ljud

    Finns det verkligen inga hörlurar som utan halvmesyrer, kombinerar den öppna konstruktionens luftigare ljudåtergivning med den slutnas isoleringsförmåga? Nya Lensys Professional från Focal är svaret.

    Sound-Service

    LENSYSPRO-Introbild_1800.webp.862f1ae67d204c5e955c9d478fb5c856.webp

    Franska tillverkaren Focal har gjort sig ett gediget namn inom high-end studioutrustning. All tillverkning sker för hand i Frankrike och Focal har själva järnkoll på hela utvecklingsprocessen. Med Lensys Professional befäster de sin ledande position ytterligare.

    LENSYSPRO-Bild1_1800.webp.0cbb8829cbc931c644cde93e376cfcd1.webp
    Focal Lensys Professional är en nyutvecklad hörlursmodell avsedd för professionell användning.

    Öppna hörlurar har ofta ett luftigare och mer tredimensionellt ljud än slutna, medan de slutna å andra sidan isolerar bort oönskat ljud från rummet mycket bättre. Det finns förvisso halvslutna lösningar, men dessa tenderar att bli lite varken-eller, snarare än både-och. För att tillgodose dessa olika behov, utan att göra minsta avkall på kvaliteten, har Focal skapat Lensys Professional som är en helt sluten hörlur, men med en ljudåtergivning fullt i klass med öppna konstruktioner.

    LENSYSPRO-Bild2_1800.webp.6e26b89989a161cb73085e1b1863a3ea.webp
    Lensys Professional är av sluten konstruktion men har lika tredimensionell och luftig ljudåtergivning som i ett par öppna hörlurar.

    Sluten konstruktion, öppet ljud
    Lensys Professional är byggda för att hålla länge och går att fälla platt ihop för att enkelt kunna tas med på resor i den medföljande transportväskan.

    LENSYSPRO-Bild3_1800.webp.f13359c04bb34e67eb5ca636444878e7.webp
    Tack vare robust konstruktion, ihopfällbarhet och låga vikt är Lensys Professional perfekta även på resa.

    Huvudbygelns mjuka flexibilitet och den låga vikten gör det möjligt att arbeta länge utan att bli trött. De slutna kåporna dämpar hela 23 dB och släpper alltså varken in eller ut särskilt mycket ljud.

    De specialutvecklade, öronomslutande kuddarna är av så kallad memory foam, som snabbt anpassar sig efter användarens ansikts- och huvudform och enkelt går att ta loss och rengöra.

    LENSYSPRO-Bild4_1800.webp.37e7cc05a9d110a2b1f39f3209539f35.webp
    Öronkuddarna av memory foam är speciellt framtagna för att bidra till en optimal frekvensåtergivning i alla register.

    Högtalarelementen i 40 mm patenterad M-formad aluminium/magnesium är något vinklade bakåt mot öronen, vilket ger en mer naturlig stereoåtergivning, liknande den från ett par högtalare med basreflex. Därmed minskar också kontrasten mellan att lyssna i monitorer och lurar, vilket annars kan komplicera arbetsflödet och skapa osäkerhet. Med Lensys Professional kan du tryggt luta dig tillbaka och jobba vidare.

    Tack vare en mängd innovativa konstruktionslösningar inne i kåporna minskas risken för resonanser och ljudåtergivningen med 5 – 22 kHz frekvensomfång är ytterst detaljerad, välbalanserad och dynamisk. Den slutna konstruktionen och materialet i kuddarna bidrar till att Lensys Professional kan återge sub-bas på ett sätt som få andra hörlurar klarar.

    DE PERFEKTA ALLROUND-HÖRLURARNA

    Studiomiljöer är inte alltid helt tysta. Någon pratar, någon övar elgitarr i rummet intill, mobiler plingar, fläktar surrar och folk kommer och går. Att då försöka fintrimma sångklipp eller kontrollera en mix i öppna lurar är inte helt optimalt. Fin ljudkvalitet i sig, men allt runt om stör.

    Och kanske behöver trummisen eller sångaren ha hög ljudkvalitet i sina lurar medan de lägger sina tracks, men utan att klicktrack eller komp läcker in i mikrofonerna. Eller du kanske spelar in ett band direkt i replokalen, och vill kunna monitorera inspelningsmixen i realtid. Exemplen kan göras många, där hörlurar av öppen konstruktion inte riktigt funkar.

    LENSYSPRO-Bild5_1800.webp.de24c3a394cd93ce514b642437fb8ab1.webp
    Lensys Professional är de perfekta allround-lurarna och lämpar sig lika bra för trackning, mixning, mastering – även för binauralt, 3D och Dolby Atmos.

    Samtidigt har de sina fördelar. Slutna hörlurar kan vara mer tröttande i längden och erbjuder inte samma 3D och rymd. Tills nu alltså. Lensys Professional förenar det bästa av två världar och kan med fördel användas både vid tracking, mixning och mastering. Och tack vare sin exakta stereoåtergivning lämpar de sig också för professionellt arbete med binauralt, 3D eller Dolby Atmos.

    De är helt enkelt den perfekta all-round-lösningen, utan några halvslutna kompromisser. Ta chansen att provlyssna i närmaste välsorterade pro-audiobutik!

    LENSYSPRO-Bild6_5.jpg.b878163f22f2466bbbc8ea41ba75140c.jpg
    Två olika kablar, en adaptor samt en smidig transportväska ingår.blatt_streck.png.fed33b8b2bb37bccbb1b1ff9f23f89ba.pngTipsruta:

    • En unik finess som ger en oöverträffad stereobild är att själva högtalarelementet är vinklat något bakåt mot örat, så det är extra viktigt att placera lurarna rättvända på huvudet.
    • Lensys Professional är både fysiskt och ljudmässigt bekväma nog för långa arbetspass, men var ändå alltid aktsam om hörseln vid lyssning i hörlurar.

    blatt_streck.png.fed33b8b2bb37bccbb1b1ff9f23f89ba.pngTekniska data:

    • Typ: sluten, dynamisk, over-ear
    • Högtalarelement: 40 mm M-formad aluminium/magnesium
    • Impedans: 26 Ohm
    • Ljuddämpning: 23 dB (A)
    • Frekvensomfång: 5 Hz - 22 kHz
    • Vikt: 306 gram
    • THD: 0,3% @ 1 kHz / 100 dB SPL
    • Känslighet: 105 dB / 1mW @ 1kHz
    • Tillbehör: 1,2 m rak kabel, 3 m spiralkabel, gängad 3,5/6 mm adapter, transportväska 24x21x7 cm

    Läs mer >


    Användarrespons

    Recommended Comments

    Det finns inga kommentarer att visa



    Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

    Du behöver vara medlem för att delta i communityn

    Bli medlem (kostnadsfritt)

    Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

    Bli medlem nu (kostnadsfritt)

    Logga in

    Har du redan en inloggning?
    Logga in här.

    Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...