Jump to content
Annons

SuperB

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Du skall definitivt inte anpassa din musik efter en köksradio. Det låter ju sunkigt från en köksradio i vilket fall som helst, så varför förstöra din musik med hjälp av en sådan? Prova dämpa bakom högtalarna. Ju mer du försöker dämpa bas desto mer och bättre bas kommer du få.
  2. Nej, jag befinner mig inomhus och är sjuk, så jag tror nog det är någon annan som är ute och cyklar. Skall du jämföra äpplen med päron så kan du ju göra det om du vill, men skall man göra det på rätt sätt så måste man naturligvis jämföra en dålig låt, som är dåligt inspelad, med samma dåliga låt, fast bra inspelad. Alternativt med en bra låt, som är dåligt inspelad, jämfört med samma bra låt, fast bra inspelad. Denna debatt gäller inte det musikaliska innehållet, alla har ju sin högst personliga musiksmak.
  3. Rent kommersiellt är musik som vilken annan produkt som helst. Kvalitet är en egenskap på produkter som brukar förordas. Lite skrämmande när flertalet här säger "skit i ljudet", "njut av mångfalden oavsett hur den låter ", osv. Det är som att Volvo skulle säga "Huvudsaken är att bilen rullar, skit i hur det skramlar och knarrar." Jag tror Volvo lägger ner väldigt mycket pengar på hur bilen låter. Ne, jag hoppas ni blir lite mer kvalitetsmedvetna. Jag skiter fullständigt i om musikern använder sig av en 8-bitars synth eller inte. Det har inte med saken att göra. Det debatten handlar om är vad skivbolaget/ljudteknikern gör med ljudet innan den hamnar på skiva.
  4. Exakt min mening Dekis. Jag vill att det skall låta som musikern har tänkt sig, inte som vad någon inspelningstekniker tycker att det skall låta som (som försöker få inspelningen att låta bra i någon sunkig studiomonitor). Risk finns dock att musikerna "lär" sig av dessa inspelningstekniker eller låter sig påverkas av dem.
  5. Det finns faktiskt musik som jag tycker är jävligt bra, men som jag får ont i huvudet av att lyssna på för att det är så jävla kasst inspelat/mastrat....tragiskt!
  6. Det är som att äta mat på en restaurang... Maten på talriken måste se bra ut för att tilltala en, men den måste också smaka bra. som sagt....skit köper man inte...
  7. Enda anledningen att betala för musik idag är ljudkvalitén. Om musiken är sönder mastrad/mixad kan jag lika gärna ladda ner musiken som mp3, ingen större kvalitetsskillnad. En högst relevant synpunkt för er som hade tänkt att livnära sig på att göra musik. Det är enkelt, skit är inte värt att betala för... Jag tror audiofiler/hifinördar är den sista stora kundgruppen som faktiskt köper musik och de köper faktiskt mycket musik. Var rädd om dem.
×
×
  • Skapa ny...