Jump to content
Annons

muffly

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, är lite otydlig inser jag, den kommentaren hamnade fel när jag skulle lägga till videoklippen ser jag... Jag har haft en del privatelever i Cubase under åren, och min erfarenhet är att alla förr eller senare börjar fundera en hel del över vilka inställningar de skall ha för eq, kompressor mm på enskilda kanaler. När jag då frågat vad det är de vill åstadkomma, eller vad det är de saknar, så är det typ att få till ett bättre, rikare, eller fetare ljud. Vad jag då brukar göra är att be dem nämna några tracks som de tycker låter bra och lyssna på dem. För att uppnå många av de leads, men även basar och pads, man hör inom House och elektronisk dancemusik idag så handlar det mycket om layering. Har man väl en bra melodi, hook etc, så anser jag att layering är den enskilt viktigaste faktorn för att lyfta ett track till nya höjder. Effekter och plugins används för diverse "justeringar", men med layering tar man istället stora kliv. Jag tror alltså inte att du använt så mycket av den biten på ditt track ovan, och jag tror att det skulle kunna lyfta din mix ännu mer. Jag gillar melodin, men personligen hade jag experimenterat mer med layering. Det är ju ett kapitel i sig. Det handlar om att kombinera exempelvis 2-3 snarlika, men ändå olika, ljud. Googlade lite och hittade den här: http://www.musicradar.com/tuition/tech/how-to-create-wider-and-deeper-basslines-with-synth-layering-586735 Det handlar ju om bas, men poängen är att tänka på att varje ljud skall fylla en viss funktion. Något ljud har mycket stereo, ett annat ligger främst i mitten, något ligger i det höga registret, ett annat lägre, något har mycket attack etc etc. Jag har sett en hel del arrangemang i diverse DAWs med åren, och jag har sett allt ifrån 1 till 7! layers för att erhålla bra leads i genren som din låt representerar. Personligen brukar jag satsa på c:a 3 olika. Gärna från olika syntar också. Se bara till att först stänga av delay och reverb på varje ljud, annars blir det bara grötigt igen. Skicka alla syntarna som du layrat med till en egen buss eller group channel, komprimera en smula för att hålla ihop det hela och lägg sedan till effekterna där (eller skicka till sends om du har det upplägget).
  2. Hursomhelst, om du sedan har en timme över kan du annars kolla på "in the studio with Nicky Romero": http://www.youtube.com/watch?v=QzgVHHG1ym0 Han producerar väl inte enbart House, snarare något tyngre musik, men han beskriver hursomhelst en del av det jag kommenterat ovan och är en duktig pedagog. Ett annat tips efter att ha lyssnat på "Contrails ovan" är att använda layering på dina leads. använd 2-3 olika men snarlika ljud. Armin Van Buuren gnäller i slutet av denna videon (c:a 31:50) över att många använder alldeles för mycket plugins/effekter och överkomprimerar på mastern: http://www.youtube.com/watch?v=_5C3tCufcnQ Låter ett track inte bra innan det når mastern så kommer det inte göra det oavsett vad du gör där. Se mastern som en möjlighet att göra små justeringar. Det är inte här man exempelvis helt lägger till "en punch" som saknas.
  3. I grunden trevliga slingor som säkert går att göra ett svängigt track av, men personligen saknar jag en del gällande mixningen och val av enskilda ljud. Som nämnts tidigare, framförallt mer struktur. Någon form av intro, vers, break, drop, refräng... etc etc, you name it. Om man tittar på audiofilen i soundcloud så är det ingen större skillnad i dynamik genom hela låten... -Kicken, saknar attack, ett riktigt "smack" så att säga, låter nästan som det ligger ett filter eller eq som tar bort högre registret? -High hats etc, i grunden för låg volym, men saknar främst briljans och högre register. Kan du byta ut dem mot några andra? -Stereobilden, låter som att allt ligger panorerat i mitten och att det inte finns några delay eller reverb som breddar stereobilden. När du sedan hittat en kick som slår igenom så krävs det sedan en del fintrimning med eq för att få den och alla basljuden att arbete "sida vid sida". nu låter det som att en del frekvenser i det lägre registret krockar.
×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.