Jump to content
Annons

pixie

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag tror inte du hänger här av rent musikintresse... om jag vill hålla på med pajkastningar kan jag göra det på andra ställen där jag får ut mer av det. Om det finns någon annan som är musikintresserad och förstår mitt problem och har en lösning så får ni gärna hojta till. Det är alltså: 1. reason 2. basljud 3. subtractor
  2. Är det något i min frågeställning som är för komplicerat att förstå för intelligentian 😆 ? Jag frågar hur man går tillväga med Subtractorn. Jag vet hur man kan göra bra basljud på andra sätt, det är ni som håller på och spela allan. Jag tror jag vet vad det är för lek ni håller på med: jag har inte postat någonting i det här forumet tidigare så då ska ni köra den där stilen för att ni känner er hotade av mig på nåt sätt. Är det inte så? Va va va? 😛 Kan ni inte visa några exempel istället för att vara otrevliga? Eller är det här forumet där alla "vi-som-aldrig-får-ha-sex-och-därmed-ska-vara-så-dryga-som-det-bara-går" hänger? Va va VA?´ ☺️ För att det ska vara någon givande diskussion så kan vi väl återknyta till ämnet: gör en bra baston i en ljudeditor, kör ut tonen genom en spektrograf och jämför Subtractorns motsvarighet så fattar ni vad jag menar. Varför ser ljudet från Subtractorn plattare ut? Och om man kan ratta till det, hur då? Och varför har Propellerheads gjort på det sättet?
  3. För att jag vill använda Reason, d'oh? 😆
  4. Vectro: sidechaining i all ära, men Call on me-exemplet har långt ifrån det fylliga basljud jag vill uppnå. Varför blir ljudet så platt och livlöst? Den har ingen dynamik alls (t.o.m interpolerade samplingar i NNXT:n låter mer dynamiska, och ser helt annorlunda ut i spektrografen).
  5. Jag är oerhört nyfiken på hur Nattvaktaren och ni andra får till ett fett basljud på subtractorn så det verkligen motsvarar ditot på ex. Virus C eller NNXT-bassamplingar. Jag har skruvat hur länge som helst både med 2 och 4 subtractors och jag klarar helt enkelt inte av att få ljudet att låta levande. Det låter digitalt för mig. Jag är övertygad om att det går, bara att jag inte har någon som helst aning om hur man gör. 😠 Kan inte nån visa för mig hur man får till en sån där full-on bas i stil med Alien Project eller 1200 mics med en eller flera subtractors?
×
×
  • Skapa ny...