Jump to content
Annons

joachime

Medlem
  • Antal inlägg

    8 903
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    67

Dagen då joachime senast vann var 22 juli 2020

joachime hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

596 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Berättar inte
  • Stad/plats
    Stockholmen

Senaste profilbesökare

32 566 profilvisningar
  1. Håller med om att det är tydligt reverb på trummorna, och både delay och reverb på sång. Men gitarrerna låter relativt torra. Kompgitarrerna låter som att dom är boostade med peak/bell-kurva runt 2,5 kHz. Inte skurna särskilt långt ned. Det låter som att dom har energi ner mot 100 Hz i alla fall. Ju mer gain/dist desto mindre roll spelar det om det är gibson-buckers eller EMG. Men jag tror elementen i högtalarlådan kan påverka en hel del. Det är ju inte massor av botten i gitarren, så kanske en 2x12" räcker. Experimentera även med öppen låda. Kanske testa Celestion G12-75 eller liknande.
  2. På dagarna som gör dagarna, man mixar mixar med magarna.
  3. Du skulle kunna testa att sidechaina effekterna på sången istället för hela sångspåret.
  4. Jag håller med frithiof. Det blir tröttande när sången pumpar i takt med kicken. Testa att lyfta ut sången ur sidechain-pumpet.
  5. Mikrofoner från MXL har funnits på marknaden i ungefär tjugo år och tillhörde då de mer prisvärda. Jag har ingen större koll på hur deras mickar som dom erbjuder idag låter och funkar, men jag upplever att det har hänt en hel del i budgetsegmentet sedan dess. Jag tycker t ex att SE X1 S och Röde NT1 är riktigt bra, speciellt med tanke på priset.
  6. Bandmikrofon som komplement funkar absolut. Jag tänkte mest att det är bra att göra det så enkelt för sig som man kan, när man ger sig på en mer komplex uppmickning. Speciellt de första gångerna. Jag tycker SM57 är en av de enklaste mickarna att få till ett allround bra resultat med när man närmickat förstärkare. Låter signalen vass/stickig kan man flytta micken en aning mot kanten av högtalaren.
  7. Om det är i princip samma signal som går ut i alla tre stärkare (bortsett "blöta" effekter) ser jag ingen poäng med att baffla/isolera ljudet dom emellan. Jag skulle nog ställa upp stärkarna som jag tänker mig att ljudet ska vara (den torra i mitten och en blöt på varje sida) och micka upp dom med en mick var. Sedan eventuellt ett rumspar som tar upp alla tre. Så totalt fem mickar. SM 57 är en trygg mick att använda framför högtalarna. Rumsparet kan vara i princip vad som helst, men vill man göra det enkelt för sig kan man använda ett par kondensatormickar av samma modell. Storleken på membran spelar mindre roll. Ställ upp dom som X/Y-par eller A/B.
  8. Christian Borg valde att bygga en studio helt själv. Han fattade beslutet när han blev erbjuden en större källarlokal som han fick göra i princip vad han ville med.
  9. Kanske det handlar om att förverkliga en dröm. Eller helt enkelt att ta kontroll över inspelningsprocessen. Här går vi igenom de vanligaste utmaningarna du kommer att ställas inför under byggandet – och lösningarna.
  10. Johan Andersson arbetar som akustiker på företaget Artifon och har flera inspelningsstudior på sitt cv. Han tipsar om vad du ska tänka på, fällorna att undvika och när det är läge att ringa en akustiker.
  11. MT innebär att mikrofonen är mattsvart, istället för nickelfärgad.
  12. Jag brukar säga musikprogram på svenska och music software på engelska. Eller DAW, om jag pratar med en initierad.
  13. Låtskrivaren Petri har länge velat förbättra akustiken i sin projektstudio. Studios akustikakuten tog tag i saken. Artikeln är ursprungligen från 2009.
  14. Tyckte frågan om en specifik webbutik stack ut lite. Fick det att kännas som en marknadsundersökning från det företaget.
  15. Kul att du hittat till M88 för större pukor. 🙂 Jag gillar det fokus man får med dom. Samtidigt håller jag med om att C414 är en grymt bra pukmick. Skillnaden närmickar emellan kokar för mig ner till två saker. Läckage och hur de kompletterar övriga mickar. M88 har ett relativt smalt fokus (typ supernjure) vilket gör att man slipper en del virvel och hihat på golvpukorna. Det är smidigt! Plus ett baslyft som ofta funkar bra för lägre stämda pukor. C414 går att ställa som man vill ha den, men ofta tycker jag att den låter bäst i njure. Som, när man vinklar den ned mot skinnet, släcker ut en del av cymbalerna ovanför. Jag upplever att ljudet hos C414 ofta mixar bättre med överhäng, medan M88 låter bra isolerad. Så jag föredrar C414 om dom ska lyfta fram vad som redan finns i OH, medan jag föredrar M88 när närmickarna ska vara i fokus.
×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du ska bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.