Jump to content
Annons

Pianot

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Pianot

    Liten mixer

    Vad jag snarare menade är ifall effekterna låter bra för det priset, men det kanske är billigare att lägga till lite effekter än vad jag tänker. Läst "preset list" för effekterna i manualen men det sade mig inte så mycket, men jag kan säker testa mig fram tills jag hittar något jag gillar. 🙂 Helt klart en fördel med att rattningmöjligheterna är fler på den där Alton, saknade EQ-rattar på stereoingångarna på Tapcomixern. Utseendemässigt kommer Alton dock på andra plats! 🙂 Som jag fattar det är det en utgående modell så jag antar att Jam därför rear ut de sista exemplaren. Lustig parentes är att Jam har AMX-100 på bild, inte 100FX, vilket alltså är den utan effekter. Gissar dock att det gick lite fort när de satte bilden och litar på texten där det står att det är FX-modellen. EDIT: Hittade just på en Behringer XENYX 1002FX. Effekter och många rattar har den, hittad för 995. Kan det vara något? Jämfört med Alton?
  2. Pianot

    Liten mixer

    Lustigt för jag hade just googlat den modellen för att hitta mer info. 🙂 Det enda som gör mig tveksam är att jag fått lära mig att "less is more" och jag tänker att ungefär samma funktioner som Mix.50 + 256 inbyggda effektvariationer (och kanske lite mer) för endast 900 kr verkar lite tveksamt. Är effekterna verkligen något användbart eller blir det bara dåligt för det priset? Behöver mixern till slutet av veckan (alltså den vecka som börjar i morgon 😆 ) så jag ska försöka undersöka ämnet lite noggrannare.
  3. Pianot

    Liten mixer

    Glaskatten: Tack för dina synpunkter! 🙂 Har du något konkret tips på en bättre mixer i sådana fall? Och vad mer "kan" den? De behov som uppkommit för stunden är precis de jag beskrev i mitt första inlägg och jag ser inte att jag behöver fler ingångar inom en överskådlig framtid, då prioriterar jag högre att mixern är billig, liten och portabel. Inbyggd effektenhet är däremot lite mer intressant, men vad hittar man där och blir det mycket dyrare än de 600 jag får betala för ex. en Mix.50? Reverb eller eko (vad nu skillnaden egentligen är) är det enda jag kan komma på nu som jag skulle önska isf, finns det i mixrar? Har ingen koll på mixrar, så jag vet inte själv.
  4. Pianot

    Liten mixer

    Ok, tack för ditt svar!! Jag har märkt att det är som du säger, de flesta märkena har småmixerar med specifikationer väldigt lika denna, men är Tapco ett bra märke så tror jag att jag satar på denna.
  5. Pianot

    Liten mixer

    Hej! Har behov av att mixa ihop två keyboards i stereo och tänkte därför skaffa en billig mixer till ändamålet. Har kikat på Tapco Mix.50 På pappret gör den bra precis det jag behöver, men hur är det i praktiken? Kommer en sådan här budgetmixer försämra ljudkvalitén mycket eller så? Annat att tänka på? Skulle även vara bra att kunna kontrollera (höja/sänka) ljudnivån på hörlurarutgången, och det kan man väl på denna va!? Förslag på andra billiga mixrar går också bra. Tack på förhand!!
  6. Läsa fel är lätt hänt när det går lite fort! 😄 Själv sitter jag som sagt på Mac, så jag kan inte testa med IE. Har inte märka några problem med sidan i alla fall. Tänkte fortsätta på det du skrev om hölurar där uppe. Nu i kväll har jag testat att spela med ett par billiga hörlurar som använts till en dator, inga avancerade saker, halvstora, 32 ohm, ska vara lättdrivna alltså, ganska bra ljud för prisklassen. 200-300 gissningsvis. Tyckte det gick bra i början, men jag kände behov av att höja allt mer och mer, och nu på slutet satt jag med Electrons ljud på fullt och tyckte ändå att det bara var lite halvhögt. Och då är det nästan helt tyst i min omgivning! Oroande måste jag säga. Vad händer då om man försöker sig på ett par lite tyngre hörlurar? Typ 50-80 ohm som ju inte är ovanligt. Vad har du testat med för hörlurar själv? Ska se om jag kan låna fullstora hörlurar av någon... 😄 Förresten, orgeln går riktigt bra ljudmässigt, speciellt med volympedalen lyckas jag får den att väsnas fullt tillräckligt.
  7. Japp, senaste är OS v3.04. Version 3.00 har, vad jag förstår, i alla fall funnits sedan början av året. Kanska ska nämnas att alla ljud måste laddas ned och laddas in i instrumentet igen om du uppgraderar från 2.x till 3.x. Tror dock att min uppgradering får vänta några veckor, tills nästa gång jag kommer i närheten av en välsorterad musikaffär för inhandling av midiinterface! 😊 Får bekanta mig med de instrument som följde med när jag köpte keyboarden tills vidare. Måste dock säga att jag är sugen på att testa de andra flyglarna och de två nya Rhodsen! 😆
  8. Ok, tack! Tror du att denna skulle fungera? Den verkar otroligt simpel, specifikationer som påminner om länken jag fick av dig. Men jag antar att det kanske räcker för att tanka över lite uppdateringar? Tror nämligen inte att jag har några andra användningsområden för ett midiinterface i dagsläget.
  9. Ok, alltid bra med fler erfarenheter! 😉 Du har inget tips på midi interface för uppgradering av Electrons OS? 🙂
  10. Mycket möjligt att någon expressionpedal i Jams sortiment skulle fungera med Electron, men de hade iaf haft kunder som inte varit nöjda och lämnat tillbaka pedaler, så jag antar att de tog det säkra före det osäkra och rekommenderade mig att köpa en pedal som säkert funkar. Du kan ju testa en annan pedal, men se till så att du har möjlighet att lämna tillbaka den om den inte fungerar tillfredställande bara, annars är det inte så roligt. Vilken pedal man finner mest användbar beror nog på spel- och musikstil, men jag tycker att controlpedalen är riktigt användbar. Bra för att få mer dynamik i orgelspelet, ibland vill jag spela mer finstilt och andra gånger kräma på med mer volym i samma stycke, och då är en volympedal ovärdeligt! (Tycker jag! 😛 ) Sedan ändrar den även karraktären på ljudet något, inte bara mer volym utan även svag förändrig i ljudet självt. Volympedalen hjälper även att få mer dist ur overdriven. Svårt att förklara, men du kommer att märka. Bra om man vill leka lite Keith Emerson för en stund, men du kanske inte har några sådana behov. 😉 Ang. sustainen så är jag övertygad om att begränsningen sitter i Electron. Vad jag menar är att om man lägger lägger ett ackord med sustain och sedan släpper tangenterna så kan man inte bara tysta ned tonerna genom att lätta lite på pedalen, utan några cm från bottenläget försvinner sustainen helt och alla toner där tangenterna inte är nedtryckta försvinner helt tvärt. Hoppas det räckte som svar på din fråga, inte så lätt att förklara begripligt på Internet. Man vänjer väl sig, men det kräver lite annan pedalföring än på ett akustiskt piano. Marimba/xylofon skulle vara kul kanske, men jag skule nog hellre se en mellotron eller en vox-orgel (finns ju i C1:an, tycker jag de skulle kunna fixa!). Varför inte ett Hohner Electra-Piano? Skule sitta bra mellan Wurlitzer och Rhodes. Tycker det fungerar riktigt bra med stereohögtalare, har dock ingen att jämföra med. Bir bra liv i lesliet och i pan-effekten. Fint och luftigt! Kan inte tänka mig hur dessa effekter fungerar i mono. 🙂 Jag måste stålla en fråga. Till dig, musik, eller någon annan som läser och kan svara. Har nu OS-version 2.0 på Electron. Tänkte i dag att jag skulle uppgradera till senaste och märkte en sak som förvånade mig något. Det verkar som att man måste ha ett midi interface för uppgradering. Har jag fattat det hela rätt? Någon som har ett tips på ett bra, gärna billigt, midi interface som fungerar att använda för sådana uppgraderingar? Jag sitter på en MacBook och kör således OS X. Midi interfacet behöver inte vara avancerat då jag i dagsläget inte kommer använda det till så mycket annat. (Oj, vad mycket text det blev! )
  11. Korrekt, från Jam, Sverige är ett litet land! 😛 Allt förutom EV-5:an, från 4sound. Eftersom jag inte har någon lång erfarenhet av sythar och pedaler (första synthen i min ägo, har bara haft akustiskt piano 🙂 ) så jag har väldigt lite att jämföra med, men jag tycker de fungerar bra! Cheruben fungerar ju så bra det bara kan gå, det är ju bara en knapp som slår på/av höghastighetsinställningen på Lesliet, inte så mycket att misslyckas med om man säger som så. 😛 JJ Labs stustainen fungerar bra för mig. Inte precis som en pedal på akustiskt piano, men det beror nog snarare på Electron än på pedalen. På akustiskt piano kan man ju lyfta pedalen lite för att dämpa tonen lite, utan att strypa den helt. Men här är det full sustain eller inget alls som gäller, vilket jag tyckte var lite klurigt att spela med i början. Men den begränsningen sitter nog, som sagt, snarast i keyboarden och inte i pedalen. Pedalen gnekar, eller snarare klickar, lite (men vilken pedal gör inte det?) och den har en tendens att vandra runt lite på mitt golv när man spelar, så jag får nog försöka förankra den i något. Den hade gott kunnat väga lite mer så hade den nog stått stadigare. Klart godkännt i alla fall! De jag talade med på Jam sade att de hade haft lite problem med controlpedaler som inte riktigt fungerat som de ska med Electron och rekommenderade mig att följa Clavias egna rekommendationer. Så jag tog det säkra före det osäkra och skaffade en Roland EV-5 och jag tror det är värt den extra slanten, fungerar bra, i princip ett måste till orgeln, och jag tycker att den känns stabil och kvalitativ. Sedan har jag ju inte testat keyboarden och pedalerna i fem dagar eler något i den stilen, så det är nog egentligen lite tidigt att uttala sig om precis hur de fungerar, men du har fått en uppfattning i alla fall! 🙂 Hmm, har inte testat, har inga bra hörlurar för ändamålen just nu. Kan bara testa med mycket lättdrivna "kompakthölurar" (eller vad man ska kalla dem) och då låter det ganska mycket i alla fall. Skulle jag dra upp ljudet på max med sådana hörlurar skulle nog inte mina öron må så bra. 😕 Ska se om jag får tag i ett par fullstora lurar att testa med.
  12. Hej! Mycket har hänt sedan jag postade senast. Jag har köpt en Nord Electro 2 (Wohoo! 😉 ) och även fixat pedaler till den. Det blev en JJ Labs DP-1 piano sustain, Cherub WTB-004 sustain (på/av switch, för rotor speed) samt en Roland EV-5 (för volym/wah-wah). De två första för att de är billiga och enkla, behöver inte vara mer avancerade. Sedan satsade jag på en EV-5 eftersom det är den Clavia rekommenderar och det tydligen ska vara svårt att hitta andra som funkar lika bra. Tyckte det var bättre att lägga 800 på något som fungerar än 400 på något halvbra! Tycker det fungerar hur bra som helst med dessa pedaler! Hoppas det kan hjälpa någon, finns väldigt lite info om vilka pedaler som funkar bra måste jag säga! 😄
  13. Har fortsatt mina undersökningar nu på förmiddagen. Då hittade jag följande notställslösning: Quiklok QLX-5 Påbyggnad justerbart notställ till QLX-serien. Vilket då alltså borde gå att montera på t.ex. QLX-11 Frågan är bra hur bra det fungerar? Någon som har erfarenhet av en sådan lösning (eller någon liknande)? Jag hittar inte ens en bild på de två ihopmonterade, så jag är lite fundersam. 🙂 Fungerar det bra tycker jag att det verkar som en smart lösning, men är tanken att man ska montera den på de horisontella pinnarna som synthen ska stå på? Då borde noterna komma väldigt långt upp tycker jag, långt åt vänster/höger dessutom. 🙂
  14. Tack för tipset! Så riktigt snyggt ut också. Men även här är priset i överkant så det blir väl att hålla koll på andrahandsmarknaden. Jo, det kan ju vara ett alternativ, fast samtidigt vet jag inte om det blir så mycket billigare, vill ju inte ha vilken klaviatur som helst då. Sedan tappar man den omedelbara närheten till knappar och rattar, mer att ta med sig om instrumentet skall flyttas mm. Och så är ju Electron mycket stilig i mina ögon! 😳 Så det får nog bli varianten med klaviatur ändå! Faktiskt så är det ju viktigt med användbarheten och ljuden framför allt, får kanske lösa det med ställ och så lite mer tillfälligt i mitt nuvarande boende. Får väl snicka på idén med väggstativ tills jag har mer utrymme och större befogenheter att göra som jag vill med väggarna! 🙂
  15. Om du känner dig som en stor uppfinnare så känner jag mig som en krånglig gnällpetter! 🙂 Jag bor nämligen i studentlägenhet, får ej gör åverkarn på väggarna! Annars är det ju en bra idé! 🙂 Funderar nästan på att designa en egen möbel... vem vet, jag kanske kan få den i produktion, det verkar ju som att jag funnit ett "hål" i marknaden, ett bra, smidigt stativ för keyboard men något vettigt, stabilt notställ i en bra kombination! 😉 ja, är ju svårt när det inte är hål i synthen 🙂 Jo, jag börjar inse det. Synd när Nord Electron är min "drömsynth".. :Storebror, fullvärdiga stagepianot Nord Stage, har ju visserligen notställshål, ben och allt det där jag gnäller över här, men prislappen är en bra bit över min nivå med sina knappa 30 000 kronor. 🙂 Hade hoppats på att något kreativt företag löst det så att alla vi fattiga studenter (och andra med lite mindre pengar att lägga på instrument) också kunde lösa det hela på ett vettigt sätt..
×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.