Jump to content
Annons

MarqueeMoon

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. njae dom är väl inte så värst klena, hade i och för sig inte gjort så mkt om de pajade för då har jag en bra anledning att skaffa några ordentliga. Prövade lite i morse och det låter ju i alla fall mkt bättre än när jag kör orgeln genom min bascombo. Jag har sett att många kör sina synthar genom studiomonitorer hemma, hur stor skillnad är det egentligen på dessa och ett par stereohögtalare i samma prisklass?
  2. Tjena, jag hade tänkt köra min nord c1a genom stereoanläggningen när jag över hemma då lesliet står i replokalen, och de keyboardförstärkare jag testat känns väldigt tråkiga och dyra med tanke på vad man får för pengarna. Finns det någon risk med detta? Kan man skada förstärkaren eller högtalarna? Jag har en rotel förstärkare från mitten av 90-talet på 30 riktiga watt per kanal, och just nu några gale stativhögtalare som snart ska bytas ut. Har för mig att jag har hört att det kan uppstå problem om impedansen inte stämmer överens på något sätt... är inte helt säker.
  3. Jag funderar på att skaffa midibaspedaler till min electro 2, vet nån av er hur dessa i så fall skulle funka? Kontrollerar man ljudet på dem genom split/lower funktionen eller vad tror ni?
  4. Hmm, om jag har förstått det rätt så har philicordaorglar inga "vanliga" inputs eller vad man ska säga. Hur har ni philicordaägare löst det problemet? Det skulle även vara bra att veta vad dom har för andra ingångar, och lite tips om hur man ska ta hand om den för att den ska låta fint. Jag har nämligen en på väg till mig från karlstad just nu 🙂 Tror det ska vara en 751:a eller liknande variant.
  5. Killen vill ha 1300:- men jag ska försöka pruta ner det till hälften. Det kostar skjortan att frakta 20kg över hela Sverige. Och eftersom vibratot är paj så är ju det ett argument också, men hur lätt (och dyrt) är det att få vibratot lagat tror ni?
  6. Jag har en philicorda Gm751 på g, enda problemet är att killen som säljer den inte verkar ha speciellt bra koll på klaviatur och han trodde inte att vibratot fungerar... Men annars sade han att den var i gott skick.Eftersom orgeln finns i norrbotten så kan jag inte testa ifall jag skulle köpa den. Vad tycker ni?
  7. Undra om den nya nord c1:an är något att ha, känns med tanke på farfisa och vox ljuden och alla andra små fina extradetaljer som att dom försökt göra den ultimata portabla orgeln för alla typer av musiker. Jag är ganska nyfiken och hoppas dom håller release datumet som skulle vara någongång i april om jag inte minns helt fel. Är det någon av er som har testspelat den än?
  8. Shit nu är jag verkligen sugen på en, får leta på loppmarknader... det finns ju några stycken här i göteborg. Men hur vanliga tror ni att dom är?
  9. Jo jag är faktiskt bassist jag med men jag har börjat konvertera mer och mer till klaviatur. Så om jag förstår det rätt så är det svårt att få en rörorgel lagad ifall "fel" grej skulle paja eller vad man ska säga... Har någon nått bra tips om vart man kan få tag på en föresten? Eller är det blocket som gäller?
  10. Är det någon som har erfarenhet av dessa? Tycker dom låter rätt häftigt och funderar på att införskaffa en, känns som ett rätt schysst alternativ om man vill få till det där transistororgel ljudet utan att lägga en förmögenhet på en amerikansk continental eller gibson g101.
  11. Mm har alltid en massa problem med att kontrollera ljudet medans jag spelar på nord electros. men annars är dom ju som sagt väldigt bra. Och alternativen med drawbars är ju typ cx-3 eller roland vk8... rolanden lär i och för sig ha ett konstigt system som gör att det är svårt att ställa in grejer och skruva på effekter och så. Är det någon här som har testspelat den?
  12. Jo nord c1an verkar ju vara riktigt bra, jag trivs dock inte riktigt med deras drawbar lösning. det känns inte riktigt rätt... men nord electro 2an låter ialla fall riktigt bra. Har c1an kommit ut än föresten?
  13. alltså hur jobbigt är det egentligen att transportera runt en riktig hammondorgel? går det ens eller måste man ha en lastbil?
  14. Hur känns den då? för jag är också lite inne på den just nu, har dock inte testat än eftersom de lokala musikaffärerna envisas med att enbart ha lagret full av nord electros... Är den en bra jämfört med typ roland vk8 och nya cx3an? För priset på den är ju kalas!
  15. Hur mycket ska du ha för cx-3an? är den i bra skick och så?
×
×
  • Skapa ny...