Sonnert Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 hej vin, öl och cherry funkar bra att hälla i när man lagar mat, men hur är det med t ex vodka, whiskey och tequila? kan det under några omständigheter bli bra? 😄
Sonnert Postat 23 januari 2006 Trådstartare Postat 23 januari 2006 (redigerat) det har jag 😎 edit: eller ja... 96%'ig Redigerat 23 januari 2006 av Sonnert
Pico Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 Läkarsprit! 😎 Doppar man sårskorpor i det då eller?
polardark Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 Billig whiskey gör susen för att göra saker lite mustigare. Tex tomatsoppa.
hegobald Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 Vin, öl (företrädelsevis porter) och sherry funkar bra för att smakämnena stannar kvar i maten (alkoholen hjälper till att få smakämnena att tränga in i kött etc).. Alkoholen går dess värre upp i rök om det är varmare än 78.2 grader celsius.. Så vodka är inget alternativ. Tequila och wiskey kan säkert skapa vissa smaksensationer.. Men jag tror knappast att dom är angenäma. Om vi pratar varm mat. Kall mat kan man dock testa med. Tequila i en fruktcoktail kanske kan vara gott. Men Wiskeyn ska man nog inte labba med.. Den ska avnjutas precis som wiskey ska.. Drickas smuttande utan is och och ett par grader kallare än rummet. (om det är riktig wiskey förstås 😎 )
Dark Of Light Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 hejvin, öl och cherry funkar bra att hälla i när man lagar mat, men hur är det med t ex vodka, whiskey och tequila? kan det under några omständigheter bli bra? 😄 JAAAA! Absolut (he he) Cognac går himskans bra också. Flambera loss bara.. Det blir knappast mer hårdrock i matlagningen än så. 😎 Sedan vet jag flera som dricker öl till maten också. 😄 Man kan ha öl i maten med. T ex vissa såser mm.
Neosus Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 Föredrar att ni dricker direkt ur flaskan om ni vill bli full på det lämpligaste sättet...... Sprit I mat går ju inte. 😱😱
Egghuvud Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 Whiskey fungerar faktiskt att marinera kött med. Om man grillar så kan det ge en angenäm smak, men man skall vara försiktig bara ett par droppar och gärna en "rökig" sort. Higland park t ex. Faktum är att de flesta sorters sprit är användbara som smaksättare i olika sorters mat. Har provat en ginflamberad kyckling en gång som var helt lysande. Tumregeln är att inte tänka grogg utan tänka droppar. 😱
Dark Of Light Postat 23 januari 2006 Postat 23 januari 2006 Drack en grogg en gång... En får vara djävligt försiktig med Grape Tonicen, det är hemskt lätt att få fruktsmak på drickat..
Sonnert Postat 23 januari 2006 Trådstartare Postat 23 januari 2006 Drack en grogg en gång... bara EN?! 😆
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.