Jump to content
Annons

Mikrofon för iOS-enheter från Røde


Linus

Recommended Posts

Blue Mikey har varit en av få mikrofoner för iPhone och andra iOS-enheter men nu ger sig Røde in i matchen.

Røde iXY är en stereomikrofon med X/Y-upptagning som kopplas direkt på iPhone 4/4S, iPad 1/2 samt 3:e generation iPad. En uppgradering finns till en version med Lightning-kontakt för kompabilitet med iPhone 5.

Målgruppen är inte bara musiker. Ett kamerafäste för en iPhone+iXY möjliggör enkel inspelning av ljud till DSLR-kameror utan separat mikingång.

Det är uppenbart att Mikey varit en produktförebild för iXY. Blue erbjuder programmet Blue FiRe, en gratis och bantad version av Audiofile Engineerings inspelningsapp FiRe. Røde vill inte vara sämre och erbjuder två appar, bägge baserade på FiRe version 2. Røde Rec LE är gratis och erbjuder filaccess via iTunes eller FTP. Den fulla versionen Røde Rec erbjuder stöd för Dropbox och Soundcloud-integration.

iXY fungerar med alla inspelningsprogram till iOS, men någon av Røde Rec-programmen är en förutsättning för att kunna spela in i 96 kHz. Priset är ca 1400 kr för versionen med dock-kontakt och ytterligare 700 kr för uppgradering till modellen med Lightning-kontakt.

http://www.ixymic.com/

rWFao.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...