Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2013


Linus

Recommended Posts

Jojo. Nyss kopierade jag in den lilla avataren härifrån till MACens iphoto. Sen tänkte jag ta den som avatar eller vad fan det kallas i Facebook. Då svarar Facebook att det inte gick, bilden är för liten... Tror ni det gick att dra ut den i det jävla avgrundshelvetet till MAC? Nej, nej, nej, nej, nej.nVad fan kan man egentligen göra med en MAC utan att köpa till en massa jävla program o gå tio år i skola?

😄 ja du det är inte lätt när det är svårt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Har för mej att dom lät likadant hela tiden, så det kanske räcker att lyssna på en låt.

tycker de skiljer sig lite från album till album. albumet låten jag länkade är ifrån är helt klart bäst enligt mig. de andra kunde jag inte ta till mig av alls

Link to comment
Dela på andra sajter

Hur går det med lastbilskörandet?

Det är helt noll med det nu... tillbaka i fas tre träsket. AF har väl utbildat tusentals lastbilschaffisar nu, det är massor av chaffisar utan jobb, även de som kört i 20 år.

Överleva på att spela rocknroll, vi ska ut med raggarbandet även i morrn.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är ju tur att du har musiken att falla tillbaka på.

Ja. Ju äldre o fulare jag blir ju mer vill man höra mig spela o sjunga, lite lustigt.

Funderar lite på att i liten skala hyra ut mig själv o mitt PA också, det finns lite pengar där med. Det räcker att jag skaffar ett par till monitorer o en multikabel så kan jag göra det....

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är en basun med en extra ventil för att överbrygga glappet som annars finns mellan lägsta övertonen i yttersta läget och nästa ton i innersta.

5732505_800.jpg

För intresseklubben och konnässören: Jag vaknade mitt i natt, kallsvettig - jag hade gett felaktiga uppgifter igår om tenor-bas-basunen/trombonen, och var glappet finns som ventilen, kallad kvartsventil, ska överbrygga.

Det finns sex till att börja med sex lägen på en trombon, vilka motsvarar ventilerna på en trumpet (t.ex. B, A, Ass, G, Gess, F). Det är alltså en halvton mellan varje läge,och man får lyssna sig till var de finns. Trombon är det instrument man kan spela maximalt falskt på, skulle jag tro.. Lägsta grundtonens innersta läge är ett B och det klingar som ett sådant - och för man draget (därav namnet dragbasun) till det yttersta läget hamnar man alltså på ett F - när man sålunda dragit ut draget maximalt. Nästa överton i innersta läget är också ett B men en oktav högre. Yttersta läget är därmed ett F men en oktav högre än förut nämnda F. Det innebär att det finns ett kvartsglapp mellan det förstnämnda lägsta B:et och F:et i yttersta läget med draget maximalt utdraget. Detta kan alltså fixas med hjälp av kvartsventilen - men det är bara när det gäller de lägsta tonerna som detta är nödvändigt.

Det intressanta och något unika med dragbasun/trombon/e är att den noteras som den klingar, ty spelar man i läget B klingar den som ett B, till skillnad från t.ex. fagott och saxofon.

När det gäller klassisk musik brukar man kalla detta ädla instrument för basun/dragbasun - det finns också basuner/tromboner med ventiler - som en trumpet - och dessa kallas följdriktigt ventilbasun/ventiltrombon. I jazz, rock, funk brukar man kalla den för trombon/e. Man kan förkorta detta till tb som alltså kan utläsas både TromBone och TenorBasun.

Min nu levande tb-favvorit är Nisse Landgren, på skånska kallad Nisse Tuda - han har hus i Skillinge på Österlen. Vi har lyssnat på hans Funk Unit några ggr i Brantevik i Jazz under Stjärnorna. Nisses tb har en rund, mjuk och fyllig ton. Den är röd. Jag köpte hans skiva till frugan och han skrev Till Eva från Nisse på den. Stort ögonblick!

Jag hart en Yamaha-trombon utan kvartsventil. Kostade 1200 1970. Jag köpte den för pengar från mitt sommarjobb, betgallring och bethackning på det skånska Söderslätt. Jag var tvungen och pantsätta den ett tag när vi hade det fattigt.

Nu slipper jag ligga kallsvettig i natt!

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag sköter kaffeautomaten på jobbet vilket jag nog meddelat här för den intresserade allmänheten.

Panik i morse: på displayen stod ERR 8. Jag ringde till firman som försett oss med åjtamåjtan och fick rådet: Dra ut sladden så den startar om. Då funkade den igen. Det är som med datorn, ofta fixar det sig om man startar om. Så nyss drack jag första koppen.

Snöstorm på G i Lund för övrigt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Första kaffekoppen nu. Arvid Nordkvist nån mörkrost som frun köper. Jag vill helst ha vanliga Gevalia.

I dag får jag nog starta snöslungan, har provkört o tankat den för en månad sen.

Classic is a classic.

Ge valia en chans!

The latte experience! 😮

Café au lait e favvisen!

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...