Jump to content
Annons

Reverb på masterkanalen


Schampo

Recommended Posts

Annons

Den informationen jag hade var nog lite gammal å mossig.

Men jag hade lite rätt när det gällde dither i vissa pluggar.

http://www.waves.com...plugins/IDR.pdf

"Some plug-in processors have internal dithering, such as the Renaissance Equalizer and Compressor, which are dual-precision (48bit fixed on DSP, 64bit float on host), which is dithered using a simple flat dither for output to the system (dithered to 24bit/DSP, 32bit/host)."

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Inte ovanligt att man lägger reverb på mastern. Vissa gör det när dom mastrar. Skulle jag göra det, nä lägger hellre på enskilda spår och inte på allt.

Ett coolt trick är att om du har ett stort inspelningsrum, ställ ett par högtalare i det och kräma nu mixen på hög volym, ställ ett par kondensator mikrofoner i rummet och spela in, blenda in med originalmixen. Brukar även göra detta bara på trummorna när man fått in ett mix jobb och trummorna är inspelade i ett litet rum/bås.

Sen att säga att man inte ska ha något på mastern, vem kom på det? Jag föredrar att ha en kompressor på mastern vid mixning, vissa gör det andra inte. Ibland har jag även en EQ på masterbussen, men väldigt sällan. Blir så less på folk som skriver, "man ska inte ha", "man ska inte göra så". Pröva på, låter det bra och funkar för dej så kör på det. Dom ända reglerna som finns är att det inte finns några regler.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det här är bara min rent personliga åsikt, men om man måste använda reverb på mastern så känns det lite grann som att "lappa och laga en slutmix som det är hål i", och då är det bättre att gå tillbaka till mixen och rätta till allting där (om man har möjlighet, förstås).

Jag har reagerat ibland när jag misstänker att någon har använt reverb på mastern, och det brukar låta ganska konstigt (tycker jag).

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...