Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2011 del 4


Björn Olsberg

Recommended Posts

Vad betyder automatisera i sammanhanget? Det nämns hela tiden att man ska automatisera det ena eller det andra.

Automatisera är när man "programmerar" en parameter i en plugg eller volymen till att ändras automatiskt på något ställe i låten.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Sitter du enbart med lurar? Och får till proffsmixar?

@ML: är jävligt imponerad att du skruvat en såpass bra mix i lurar.

Det mesta av utrustningen jag använder i jobbet står i en studio. Det jag tar med mig hem är donglarna så jag kan använda samma mjukvara hemma som i studion.

Den här mixen gjorde jag i ett par Sennheiser HD280 som jag tog med mig hem efter att paret jag brukar använda hemma, AKG K601, gick sönder.

Jag är inte så bekväm med att mixa i dom lurarna, men man tar vad man har. 🙂

Finns det någonting jag kan anmärka på så är det pukan i första fillet. Upplever att den är in yo face på ett tråkigt sätt. Liksom fristående.

Ja, jag tänkte på samma sak när jag lyssnade igenom bouncen i morse. Men någonstans måste man ju ge sig.

Nyfiken på vad du menar med "ren mixning"? 😕😳 EQ och kompressor bara eller?

Ja, på ett ungefär. När jag tar emot mixmaterial i jobbet brukar jag lägga upp emot halva "mixtiden" på att städa, sortera och rensa upp i tagningar och arr. Ocj om det krävs justerar jag tajming och pitch och kompletterar trummor med triggade samplingar och reampar gitarrer och basar.

Men den här gången satte jag igång direkt med mixen. Hitta nivåer, panorering, eq'a, komprimera. Lägga på rumseffekter och lite dist. That's it.

Link to comment
Dela på andra sajter

@alla deltagare: jag är lite nyfiken på vad ni tyckte om "in"materialet. Vd jag kunde se/höra så fasade det aldrig ut någonstans (inte ens den A/B-mikade "soloacken") men rent generellt vad tyckte ni? Finns det någonting jag kan göra bättre på den fronten?

Det var lite knäpp på vissa spår. Försökte ignorera dom så jag kollade inte upp vad det berode på men det brukar uppstå om man klipper mellan olika tagningar och inte gör ordentliga toningar mellan klipp och i in- och utgångar. Sedan föredrar jag rena sångspår utan pitchkorrektion.

Sedan hade det varit najs om man fick tillgång till alla sångspår separat. Även körerna. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Trots mitt jobbiga internet så har jag nu lyckats lyssna på joachimes och naymaris mixar. Grahn din ligger för långt bak för att jag ska hinna leta upp den innan uppkopplingen dör, men posta din nya sen!

joachime: Tycker det låter bra. Du får den gula tröjan. Tycker kaggen är lite väl klickig, men annars bra. Det var något mer jag tänkte på men det har jag glömt. Jag tjyvar lite ditt panoreringstänk på dom akustiska gitarrerna. Se det som en komplimang vettja.

naymari: Även din kagge är lite väl i klickigaste laget tycker jag, det är väl förvisso en smaksak men tycker det är lite skönare när dom är lite dova. Hihaten är lite hårt panorerat och efter breaket skulle jag testa att sänka elkompgurorna, tror dom stökar till det lite.

Kul grej det här!

Link to comment
Dela på andra sajter

vad gillar du sånt här?

Helt ok. Svårt att säga vad det är exakt men det är inte riktigt sånt jag gillar allra mest.

Om man ska ha ett par hyfsade monitorer, vad får man betala då? Det hade varit så jävla najs slippa sitta med lurar hela tiden, men jag är snål.

Link to comment
Dela på andra sajter

Den låten var bra. Låter som en blandning mellan the byrds och america som hade flera hits för 40 år sen.

Det roliga med Real Estate, som jag kan ha berättat här redan, är att jag har försökt lyssna på dom i säkert två år. Har skaffat båda deras skivor precis när dom släppts men aldrig fastnat för det utan tyckt det var sådär. Sen såg jag det här:

Och då sa det klick och så lyssnade jag suupermycket på båda skivorna (och gör fortfarande).

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...