Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 När jag läste Välfärd utan tillväxt var det iaf en himla massa formler och grejer överallt. Jättejobbigt. Alltså jag säger ju inte att det är matematik, för det är det ju. Men just det jag sa förut var inte kopplat till ekonomi. Men ja det är mycket formler och grejer. Det är dock inte så mycket räkna ut exakt och sånt utan mer att man ställer upp till exempel: som säger att nettoexporten är lika med export minus import och sen också vad dom beror på. Just nu räknar vi aldrig mer än så i makrokursen.
Dingbats Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Alltså jag säger ju inte att det är matematik, för det är det ju. Men just det jag sa förut var inte kopplat till ekonomi. Men ja det är mycket formler och grejer. Det är dock inte så mycket räkna ut exakt och sånt utan mer att man ställer upp till exempel: som säger att nettoexporten är lika med export minus import och sen också vad dom beror på. Just nu räknar vi aldrig mer än så i makrokursen. Men såna där långa haranger är ju ganska rejält avtändande, oavsett vad man ska ha dem till. Blärg.
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Läget med alla här då? Det är rätt bra ändå. Men bättre när tentorna är avklarade. Själv då?
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Men såna där långa haranger är ju ganska rejält avtändande, oavsett vad man ska ha dem till. Blärg. Gissningsvis är det väl intressantare om man vet vad det står för. Precis som typ massa fonetiktjafs är rätt avtändande för en annan som inte känner till vad det står för.
Dingbats Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Gissningsvis är det väl intressantare om man vet vad det står för. Precis som typ massa fonetiktjafs är rätt avtändande för en annan som inte känner till vad det står för. Nej SÅ kan det INTE vara ALLS
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Fan vad hungrig jag blev. Har makrill i tomatsås i skafferiet. Vad kan man mixa det med så det blir lite mer och matigare?
Dingbats Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Fan vad hungrig jag blev. Har makrill i tomatsås i skafferiet. Vad kan man mixa det med så det blir lite mer och matigare? Ska du verkligen köra det i mixern? Det låter inte så gott.
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Men såna där långa haranger är ju ganska rejält avtändande, oavsett vad man ska ha dem till. Blärg. Själv tycker jag de förenklar modeller för annars rätt komplicerade grejjer. Och typ förklarar samband. Att om man förlorar export i exemplet ovan utan att också sänka importen, kommer man få negativ nettoexport.
Dingbats Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Själv tycker jag de förenklar modeller för annars rätt komplicerade grejjer. Och typ förklarar samband. Att om man förlorar export i exemplet ovan utan att också sänka importen, kommer man få negativ nettoexport. Det är väl mer ett faktum än en åsikt.
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Fan vad hungrig jag blev. Har makrill i tomatsås i skafferiet. Vad kan man mixa det med så det blir lite mer och matigare? Ingen aning. tycker makrill är svårt. Men sett de som kör ägg och macka till.
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Det är väl mer ett faktum än en åsikt. nja.. man kan ju välja att inte se det på ett sådant sätt.
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Ingen aning. tycker makrill är svårt. Men sett de som kör ägg och macka till. Ja alltså det jag tänkt annars (min utgångspunkt) är pasta till. Det är rätt gott.
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Vet inte hur makrill funkar riktigt.. men kanske lök, socker, balsamvinäger, mer tomatkross o salt och peppar? Lite kräm fräsch?
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Har faktiskt allt det du sa utom socker. Och matlagningsyoghurt istället för freche.
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 (redigerat) Har faktiskt allt det du sa utom socker. Och matlagningsyoghurt istället för freche. Balsamvinäger då? Kan tänka mig att man behöver nåt sött/syrligt för att parera makrillsmaken. Redigerat 16 maj 2011 av laxlaxlax
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Och var ett pro och koka tomatsåsen länge. Desto längre desto bättre. Sedan lägger du i makrillen.
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Och var ett pro och koka tomatsåsen länge. Desto längre desto bättre. Sedan lägger du i makrillen. Men jag är ju hungrig nu. Tänk om det blir dåligt då? Då får du komma hit och laga nått annat åt mig.
laxlaxlax Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Men jag är ju hungrig nu. När du blir lite äldre så kan du komma på att du kan börja laga mat innan du blir hungrig. Tills dess får du väl käka blaskiga tomaträtter. Ja jag har ingen aning hur makrill funkar som sagt. Men googla vetja: http://www.google.se/search?q=makrill+i+tomats%C3%A5s&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 När du blir lite äldre så kan du komma på att du kan börja laga mat innan du blir hungrig. Tills dess får du väl käka blaskiga tomaträtter. Ja jag har ingen aning hur makrill funkar som sagt. Men googla vetja: http://www.google.se/search?q=makrill+i+tomats%C3%A5s&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a 😄
Neosus Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Makrill i tomatsås kan man äta som dom e som smörgåspålägg. Funkar bra är gott.. om man tycker att det är gott. Om man inte tycker det så är det inte gott men annars äre de! ☺️ Såatt
debatt Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Makrill i tomatsås kan man äta som dom e som smörgåspålägg. Funkar bra är gott.. om man tycker att det är gott. Om man inte tycker det så är det inte gott men annars äre de! ☺️ Såatt Lika klargörande som vanligt. 😆 För egen del hade jag satsat på potatis till det där smörgåspålägget som makrill i tomatsås är, Overkill. Då blir du mätt. Det finns inga Durbin-Watson-anhängare i klassen?
debatt Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Själv tycker jag de förenklar modeller för annars rätt komplicerade grejjer. Och typ förklarar samband. Att om man förlorar export i exemplet ovan utan att också sänka importen, kommer man få negativ nettoexport. Ja, det var därför vi hade en lärare på Grund- och Fortsättningsnivån som alltid sa "ceteris paribus", dvs. "allt annat lika" eller oförändrat. Man får faktiskt negativ nettoexport i exemplet ovan. Det allra lustigaste i nationalekonomin är nog ändå när man räknar med alternativkostnader, vilket man i princip alltid gör, t.ex. i kommuner. När man ska bygga ett badhus så räknar man inte ut vad det kostar, utan vad det kostar att inte bygga badhuset.
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Kokade tomatsåsen en bra stund innan jag hade i makrillen. Hade även i gul lök och purjolök. Nu är det snart klart. Kommer nog inte vinna några tävlingar med rätten men bara det går ner är jag glad.
Overkill Postat 16 maj 2011 Postat 16 maj 2011 Blev rätt gott! Fick en matlåda också. Fast borde nog egentligen delat upp det i tre portioner och inte två.
Recommended Posts