Jump to content
Annons

Recommended Posts

Postat

Ingredienser

  • 400g falukorv
  • 1 rödlök (valfritt)
  • 1 burk kidneybönor, ca 400g
  • 1 burk majskorn, ca 340g
  • 1 burk hela tomater, ca 400g
  • 2dl crème fraiche
  • 2-3 tsk curry
  • Broccoli (valfritt)
  • och lite smör

Gör så här

Skär korven i bitar. Skala och klyfta löken. Stek korv och lök i smör i en gryta.

Rör ner curryn. Låt bönorna och majsen rinna av. Häll ner bönor, majs, tomater

och hälften av crème fraiche i grytan. Låt allt koka några min.

Smaksätt med salt. Servera med resten av crème fraiche, bröd och sallad.

Tips

Vill du ha en kryddstarkare gryta kan falukorven bytas ut mot kryddigare korvar t ex choritzo.

Gott Gotti Gott Gott! åt detta till middag idag!

Lycka till // Sounden

Annons
Postat

Jag har nästan uteslutande levt på Pizza, Mcdonalds, makaroner med tonfisk och mikrade potatisar med 2 hekto smör till i snart två månader.

Jag borde experimentera med mat, men orkar aldrig.

Postat

MUMS 😛

det här vispade jag nyss ihop:

Skinka skivad (lat) 502,8g

CrääämFräsch (kokbar) (liten)

en-halv grönsaksbuljångtärning

gröna ärtor (frusna)

puttra en stund.

serveras med valfri pasta, men bandspagetti är bäst.

mums igen...

Postat
isländska pannkakor

??? vad är det? 🙂

Citerar min halvisländska flickvän:

"Man har vanilj och bakpulver i pannkakssmeten (vilket man inte brukar i Sverige). Därefter en klick grädde och jordgubbssylt i mitten av pannkakan och vik den till en trekantig tårtbit."

Inte såååå stor skillnad alltså, men ack så gott.... 😆

Faustino I:an från 1988 var oxå en upplevelse. 😆

Postat

Tillred det som blev över av gårdagens helstekta kyckling (recept baserat på en hel kyckling):

Sätt igång ris- eller potatiskok

Plocka allt ätbart från kycklingen och släng i en stekpanna eller ugnsfast form

Slå på en burk creme fraiche

pressa beroende på läggning i 1-4 vitlöksklyftor

späd ev med ca 1 dl vatten

salta

rör ner 1-2 msk persilja (går utmärkt med fryst)

In i ugnen 200 gr (om ugnsform), eller sätt på plattan (om stekpanna), låt småputtra.

Klart när riset/potatisen är klar

Ät!

Danny Cort (oregistrerad)
Postat (redigerat)
Var tråkig idag och körde en soldatens ärtsoppa. 

Tråkig???

Det är ju fan det godaste man kan äta!

Jag äter det lätt 3 gånger i veckan när jag kommer hem sent på kvällen efter kockjobbet.

Redigerat av Danny Cort
Postat
Var tråkig idag och körde en soldatens ärtsoppa. 

Tråkig???

Det är ju fan det godaste man kan äta!

Jag äter det lätt 3 gånger i veckan när jag kommer hem sent på kvällen efter kockjobbet.

Men det är ju allmänt kännt att kockar har de märkligaste matvanorna när det gäller att göra mat till sig själva. 😛

Postat

mmmm....är oxå svag för ärtsoppa. Den ska vara ganska tjock, och min senaste favorit till är en riktigt stark dijonsenap. Brukar ta tills tårarna rinner.

Nåt annat kul är pannkaksbollar. Vi köpte ett pannkaksbollsjärn på semestern i Tyringe. Det blir ihåliga bollar som man kan fylla med sylt t.ex, eller bara sockra lätt, och det är tillåtet att käka med händerna. Kommer visst från Denmark.

Smarrigt som tusan och ungarna äääälskar pannkaksbollar!

Postat
mmmm....är oxå svag för ärtsoppa. Den ska vara ganska tjock, och min senaste favorit till är en riktigt stark dijonsenap. Brukar ta tills tårarna rinner.

Nåt annat kul är pannkaksbollar. Vi köpte ett pannkaksbollsjärn på semestern i Tyringe. Det blir ihåliga bollar som man kan fylla med sylt t.ex, eller bara sockra lätt, och det är tillåtet att käka med händerna. Kommer visst från Denmark.

Smarrigt som tusan och ungarna äääälskar pannkaksbollar!

Yez, baby! Pannkaksbollar! Yez, baby! 😉

Postat
"Man har vanilj och bakpulver i pannkakssmeten (vilket man inte brukar i Sverige). Därefter en klick grädde och jordgubbssylt i mitten av pannkakan och vik den till en trekantig tårtbit."

NU ska jag prova det här:)

Postat

Jo fan det var ju värt en timmes paltkoma!

jag noterar en ökad fluffighet relativt standardpannkaka, och det där med vaniljsocker var en höjdare. Gibson fick den som blev över och han slukade den på 0.6 sekunder, vilket oxå bör anses godkänt. Som vanligt är gjutjärnspannan bättre än den i titan.

Jag öste på med en halv deciliter grädde i smeten oxå. Bara för att liksom ba.

Summa summarum? Jorden sackar något, delfinerna återvänder och magarna glada. 8/10.

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du ska bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.