Jump to content
Annons

Om man vill nåt nytt


BurninSven (oregistrerad)

Recommended Posts

Annons
BurninSven (oregistrerad)

Tjena Analogfreak kul att du ville kolla in mitt inlägg, jag har återtagit mitt gamla nick här. Anarkisten1 var det förra och innan det så var det B Sven. Man kan chatta där men då måste man var inloggad.

Redigerat av BurninSven
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)

Tjena! Så du har hittat tillbaka... 😮

Jag kollade lite på din film... den var lite annorlunda... Ska kolla mer sen... 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Tjena

Filmen är bara för att kolla upp hur det funkar att köra analog filmer lite så den kör jag nog bara nån gång ibland. Det här handlar i första hand om live Web TV, dvs inte för mig just nu för jag streamar bara direkt från min webcam men så fort jag har fått koll på grejorna så ska det bli riktiga program med både live material och filmer. Ja typ som det brukar vara på burken. Det kan ta ett tag dock hehe.

Redigerat av BurninSven
Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Jäpp. Jag bara testkör i det här läget, inte telefonen alltså utan kanalen. Så jag streamar musik från polare på musesmuse.com iom att det ju lätt blir lite långtråkigt med bara ens egen. Det är ju copyright och grejor så man kan ju inte bara kör vad som helst. Musiken tar jag ner från siter på nätet typ Soundclick (men det går nog även att streama härifrån oxå om man får vill säga) till en egen dator och lirar upp den tillsammans med video från min webcam på min ordinarie dator.

Jag är tvungen att göra så iom att det är struligt att få programmet jag sänder med att hitta både in och utgångar på mitt ordinarie ljudkort. Får för mig att det är nån slags macspecifik begränsning men jag vet inte. Jag kör med två jäkligt billiga USB ljudkort som bara klarar 16 bitar men jag tycker ändå att det låter över förväntan. Ja som vanligt stoppar du in bra så får du ut bra även med 16 bitar så om det låter skit nån gång så är det för att ljudkvalitén på låten jag lirar just då inte är bättre.

Min idé är att det här borde kunna användas till samarbeten över nätet, jag har redan lirat upp prylar från Logic. Live gigs är en annan ide´som jag ska testa om det går att få till med bra ljud. Kliniks/workshops, specials featuring en enskild artist här ifrån kanske eller ja typ. Det återstår att mecka lite mer innan jag har full koll på vad som går och inte med tanke på att det ska vara bra ljud och i alla fall ok bild.

Så är det, ett tips alltså som man kan använda på många finurliga sätt för att promota sin musik eller annat. Facebook och Myspace och allt vad hundan det heter är ju fullknökat nu och det måste ju vara bättre att få se artisten live i ett vettigt program.

Men som sagt telefonen funkar men jag kommer att byta ut den mot en gulaktig oxå lite äldre Telia knappapparat. Dessvärre inte så hemma på modell beteckningar på dom har gamla klenoderna så ...... 😕

Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Nej det går inte dessvärre, det är ungefär samma som här vet du väl så reklamen får vi dras med eller skita i internet, tv och tidningar eller ens öppna ögonen iom att den finns runt oss hela tiden som du kanske har lagt märke till.

Men jo jag tycker oxå att det är kul initiativ och nu meckar jag med att det ska gå att ringa in till kanalen via Skype och att plocka in filmer i sändningen och lite sånt. Under dagen om jag får tid så ska jag oxå undersöka om tex kunna lira ett live gig med vettigt ljud.

Såg att jag bytte ut telefonen?

Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Här är det reklam och i tidningen nästan mer än vanlig text tycker jag ibland. Inget Casino dock får man vara tacksam för.

Link to comment
Dela på andra sajter

Är det ett av förbehållen för att använda Justin tv, att det ska komma in reklamrutor till tittaren?

Kan tipsa om nåt som heter www.ustream.com också.

Där sände Micke H direkt från en dag i studion.

Roligt!

Tycker också att live gig, som man ju faktiskt kan köra hemma då... är ett bra användningsområde.

Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Förmodligen så ingår det i dealen, kanske om man uppgraderar att det går att få bort det. Men det är inte aktuellt ännu jag måste få koll på det hela innan jag tar nya steg. Men får jag bara igång Svideo utgången så kan jag lira filmer live oxå och byta kamera direkt utan att koppla ner först vilket jag måste i dagsläget. Det finns en programvara Wirecast som ska vara riktigt proffsig men den kostar lite mer än vad den ser ut att vara värd om man jämför med våra musikprogram. Därför kör jag lite pojkrumskopplingar och använder tre datorer men det funkar och det sista är då som sagt att kunna köra alla i mac och ändå få Svideo ut.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...
BurninSven (oregistrerad)

Det är en jäkla massa nytt att plugga på men det tar sig sa mordbrännaren. Testar som en galning fortfarande så det är inte mycket till show men jag har hittat ett jäkla bra program för video i alla fall. Får fortfarande en konstig jäkla störning på ljudet som kommer och går som jag inte fått koll på hur jag åtgärdar. Det är lite skumt när det gäller web tv hur man får routa ljudet så det blir bra, givetvis så vill jag kunna använda mina ordinarie ljudkort till 100 % som jag är van vid men det verkar inte helt lätt.

Nåväl det löser sig. Det är i alla fall skönt att kunna sända både ljud och bild själv iom att man tex om man vill inte behöver sända MP3 utan lekande lätt kan sända wav.

http://www.justin.tv/burninsven#r=w5COfwY~

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...