Overkill Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Finns det inga rock-tarts? 😎 Nej. Däremot jizz-tarts 😑
Neosus Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 GRAHAMSMJÖL FTW!! 😎 och köttsoppa och kaffe och Ipren 😑
Neosus Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Aja jag har en rulle kvar bör räcka till imorron 😎
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 Sadam, är lärarna idag utrustade med denna? Min elever har inte damp, och har dom det så går det över.
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 Nu håller huvudvärken på att släppa tror jag.. 😎 Måste iväg och handla smör och mjölk och ägg och grahamsmjöl och så.. 😑 Hade du köpt vetemjöl istället hade du kunnat laga spettekaka. Fast du kan ju bli först med fullkornsspettekaka. Fast du måste ju ha ett järn oxå.
Neosus Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Hade du köpt vetemjöl istället hade du kunnat laga spettekaka. Fast du kan ju bli först med fullkornsspettekaka. Fast du måste ju ha ett järn oxå. Hmmm... det ska jag kolla upp. Äre svårt? 😎
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 "Varför berättar du vad jag ska tänka på innan jag gör något istället för att först berätta vad det är jag ska göra?" Some are thinkers Some are doers Some are both Some are neither
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 Aja jag har en rulle kvar bör räcka till imorron 😎 Det där skulle aldrig pazo ha sagt.
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 Hmmm... det ska jag kolla upp. Äre svårt? 😎 Jag tror att det är så gott som omöjligt.
Neosus Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Jag tror att det är så gott som omöjligt. Låter bra det då kan tillåme jag göra´t 😎
Neosus Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Spettekaka, spettkaka (eller på skånska: "spiddekaga" eller "spiddekage") är ett bakverk och räknas som en skånsk specialitet. "Skånsk spiddekaga" är ett geografiskt skyddat livsmedelsnamn inom EU. Den måste alltså tillverkas i Skåne för att få bära namnet. En smet bestående av bland annat ägg, potatismjöl och socker ringlas mycket sakta under gräddningen på ett roterande träspett framför öppen eld eller gasollågor. Proportionerna mellan ingredienserna är alltid en väl bevarad hemlighet och varierar mellan varje bageri. Att baka över öppen eld kräver ständig tillsyn vilket inte gasollågorna gör. Då det tar flera timmar att baka en spettekaka är det ett tungt arbete att sköta kakan och samtidigt elda. Det krävs flera personer till det. Därför bakar mycket få bagerier idag över öppen eld. Endast någon enstaka finns kvar i Skåne och priset på de spiddekagorna är väsentligt högre. Om en kaka är bakad över öppen eld syns detta genast på färgen. Spettekakan får en djupare gul färg som markant skiljer sig från den ljusgula som är vanlig på "fabriksbakade" spettekakor. Smaken är också betydligt kraftfullare och en viss röksmak kan anas. Den färdiga spettekakan dekoreras med kristyr. Färgen på kristyren har lokala variationer liksom utseendet på spettekakan. På Österlen har man små spetsiga toppar som sticker ut från spettekakan och ofta rosa och grön kristyr. I norra Skåne har man endast vit kristyr i regel och inga toppar. Just topparna är speciella för Österlen medan färgen på kristyren kan variera från by till by även inom samma del av Skåne. Kakan är mycket torr i konsistensen. För att bevaras är det mycket viktigt att kakan sluts in i minst dubbla plastpåsar så fort man skurit upp en bit. Då håller den sig mycket länge i ett torrt utrymme. Man skär upp kakan med ett bågfilsblad och det är en månghundraårig tradition att såga ut små rektanglar ur den. Kronan överst på spiddekagan skall bevaras så länge som möjligt innan den sågas itu. Därför bärs den upp av "pelare" ända tills aptiten gör att även den och pelarna måste offras. Skär man med annat än bågfilsblad i en spiddekaga så förstörs den och smulas sönder. Spettekaka äts traditionellt som den är med mörkrostat kaffe som enda tillbehör. På senare tid har den även börjat serveras med glass och/eller konserverad frukt. Oftast ges spettekakor nuförtiden som present då någon fyller jämna år.
Pazo Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 NU LYSSNAR JAG PÅ LADY GAGA!! 😆 Haft uppehåll från henne i fem dagar 😆
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 Undrar om snapphanerna åt spiddekage Har du ett järn?
Memphis Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Ja verkligen. käkade en klassiker igår, som är lika god som enkel: avocado o räker. så gör man lite gräddfil me rom o rödlök. skulle kunna leva på det tror jag. Ja, eller jo. givetvis kan man det rent tekniskt, fast jag skulle verkligen kunna äta det dagligen under en lång period utan att krokna/lessna/spy Jag skulle kunna leva på Vårrullar me CousCous, toppat me Sweet Chilisås resten av mitt liv. 😄 Käkade det 4 gångar förra veckan.. och idag.. xD 🙂🙂😛
SadamJR Postat 18 januari 2010 Trådstartare Postat 18 januari 2010 Jag skulle kunna leva på Vårrullar me CousCous, toppat me Sweet Chilisås resten av mitt liv. 😄 Käkade det 4 gångar förra veckan.. och idag.. xD 🙂🙂😛 Då skulle du förmodligen dö ung.
Pazo Postat 18 januari 2010 Postat 18 januari 2010 Hähä! Satte på mickron och brödrosten samtidigt... Hela lägenheten slocknade xD
Recommended Posts