Jump to content
Annons

Recommended Posts

Annons
  • Svar 29,3k
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

  • Fidden

    3583

  • Overkill

    3568

  • Dingbats

    3047

  • Neosus

    2990

drloop (oregistrerad)
Postat

Men räkor är gott...

Postat
Men räkor är gott...

Ja verkligen. käkade en klassiker igår, som är lika god som enkel: avocado o räker. så gör man lite gräddfil me rom o rödlök. skulle kunna leva på det tror jag.

Ja, eller jo. givetvis kan man det rent tekniskt, fast jag skulle verkligen kunna äta det dagligen under en lång period utan att krokna/lessna/spy

Postat

😛 en påse räkor kostar väl ungefär som en bärs? 😄

....på krogen då. hm. inte på en nation kanske.

men.....billiga räkor på lidl? 🙂

Postat
så gör man lite gräddfil me rom o rödlök.

Inte helt olikt en Casablanka. Fast löken vet jag iofs inte riktigt..

Postat

Hm.

Annars kanske man kunde testa något helt nytt....leverpastejshot, toppad med tryffel, också sätter man en skiva smörgåsgurka på glaset sådär snyggt?

När flyttar du till uppsala?

Postat
😄 en påse räkor kostar väl ungefär som en bärs? 😄

....på krogen då. hm. inte på en nation kanske.

men.....billiga räkor på lidl? 😄

Ja, det är kanske möjligt men jämfört med typ köttbullar eller kyckling så är det ju dyrt 😛 Alltså kilopris.

Och Lidl ligger långt bort! 3 km 🙂

Postat
Hm.

Annars kanske man kunde testa något helt nytt....leverpastejshot, toppad med tryffel, också sätter man en skiva smörgåsgurka på glaset sådär snyggt?

När flyttar du till uppsala?

köping är en bra bit påväg ändå. hoppas fortfarande.

Postat
Hm.

Annars kanske man kunde testa något helt nytt....leverpastejshot, toppad med tryffel, också sätter man en skiva smörgåsgurka på glaset sådär snyggt?

När flyttar du till uppsala?

En i min klass gjorde det här:

20177_236778121546_685181546_3291789_1561897_n.jpg

Köttbullar som är doppade i smält blockchoklad och pasta kokad i sprite. 😄

Postat

Per Morbergs räkcocktail

Antal portioner: 4 Ingredienser

40 40 st räkor med skal (cirkamängd)

0.5 0.5 st huvud isbergsallad

8 8 st färska gröna sparrisar

14 14 st sugar snapps eller socker ärtor (cirkamängd)

1 1 st citron

1 1 knippe dill

Nymalen vitpeppar

2 2 dl Rhode Islandsås

Rhode Island sås

3 3 msk majonäs (efter smak & tycke)

3 3 msk chilisås

2 2 msk gräddfil

1 1 st kapsyl konjak

Salt & vitpeppar

Gör så här

1. Strimla isbergsalladen fint och lägg i iskallt vatten. Pilla räkorna.

2. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5-6 minuter i ugnen.

3. Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl snabbt av dom i kallt vatten

4. Häll av vattnet från salladen och torka den torr. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.

5. Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.

6. Rippla över Rhode Isladsåsen och garnera med citronklyfta och dill.

7. Rhode Islandssås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar

Postat

Jag ska inte plugga tyska under våren för det krockar jättedumt med mitt schema. Men jag har skickat mejl om det finns några platser kvar på kursen Kina idag: ekonomi, politik, samhälle och kultur 🥰

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du ska bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.