Jump to content
Annons

Delat från ämnet Musikdatorer - Frost eller Racktone


Analogfreak (oregistrerad)

Recommended Posts

Analogfreak (oregistrerad)

// Inlägg nedan kommer från tråden https://www.studio.se/index.php?showtopic=57248 /admin

Det är inte riktigt så lätt i XP dessvärre, den gamla webkameran är en helt likvärdig kamera (i princip samma specar) men det tog typ över en halvtimme att installera den i XP och kanske 15 minuter att uppdatera drivarna. Till den så följer det programvara och det ska meckas och stås i för att det ska funka. Jag kan bara köra en pytteliten ruta när jag spelar in med den i XP men med den nya Logitech kameran i Macläget så är det fullt ös direkt som gäller. Det var liksom droppen så nu är det bye bye XP och det är ju lite extra bittert iom att jag köpte en Pro licens för inte så länge sedan.

Fast det handlar nog mer om skills i detta fall 😮 Att det tar 45 minuter att installera en webcamera som du inte kan köra i fulläge är nog bara lite skit bakom spakarna 😛

Jag glömde ju att skriva att ingen av mina datorer har kostat över 7000 spänn och jag tror inte att en frost eller raskal eller nån av era heller för den delen 😄 kickar rumpa på nån av dom iom att jag kan köra på 8 gig hehehehehehehe 😄 det kan inte niii 😄 . Iofs om ni kör vista så går det ju men då blir det tydligen inte så lätt att göra musik 😄 . PÅ min EP 45 dator kör jag ett 7300gs silent grafikkort och standard cpu fläkten (på båda datorerna) och det hörs knappt att den går trots att jag inte ens har sidoplåtarna på just nu på mitt Jula chassi för 198 spänn hehe.

Wao! FAN VA KUL! Jag vill också bygga hackintosh. Men hinner jag nog inte på ett tag tyvärr!!

Lyllos dig med 8 GB ram, men vad är det som går snabbare? Och vilket sampler i Logic (eller vad du nu kör) kan du adressera så mycket RAM med? Bara nyfiken!

/Pär

Det är fulläge vid inspelning det handlar om, det jan inte jag påverka oavsett hur mycket jag kan. Där sitter bromsen i programvaran till kameran och windows brister. Grafikkortet är ett GA 9800gt 512mb så det räcker nog till.

Det blir ju oxå lite skitsamma om det är skit bakom ratten eller ej iom att jag inte behöver tramsa runt med nåt överhuvudtaget i macläget, det liksom bara funkar 😄 rakt av. Så då kan man ju ta alla sina specialsapecialist kunskaper i windowsmiljön och stoppa dom i en gammal säck ja det blir liksom inget värde kvar i det 😄 . Ja förutom dom gånger man av nån anledning måste in och riva i Windows förståss men då kan man fråga här om det blir för invecklade manövrar man måste ge sin i.

Esx24 heter den och den kan adressera minne utanför Logic som då i sig kan hantera 6 gig i daxläget, men när det nya oset kommer så blir det väl ändring kan jag tro. Dom nya pro burkarna ska kunna ta löjligt mycket minne med deras nya os och förmodligen så blir det ju uppdateringar på applikationerna oxå så dom hänger med och drar nytta av det. Det går nog inte snabbare ungefär lika snabbt, det kan nog variera på olika områden mellan plattformarna men man slipper vara professor för att lira in musik. Mitt intryck efter drygt ett år som mac användare är att tråkigt nog (om man väljer att se det så) för oss windows fans så är det riktigt bra grejor som summa summarum känns stabilare och faktiskt även bättre på en del områden. Men den största vinsten är enligt mig i alla fall att det är lättare.

Jag räknar kallt med att det inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att vara helt ok att köra mac os på vilken hårdvara du vill och det är ju då som jag ser det som det blir riktigt intressant. Då kommer man ju att kunna utnyttja båda systemens bästa egenskaper vilket skulle innebära ytterligare ett lyft för musik och film skapande. I takt med teknikens utveckling så kommer det förmodligen att bli möjligt att kunna starta upp microsoft os från ett mac os eller vise versa utan att det kommer att märkas nån skillnad vilket som ligger i botten och kör. Det går ju iofs redan men jag menar så det rullar "på riktigt".

Jag vill poängtera för dom som eventuellt läser det här att jag äger en mac och jag äger all min programvara så det är ingen piratskit jag sysslar med. Jag har en hyllmeter macprogram i form av Logic i olika versioner, till och med dom gamla som funkar på PC. Jag äger även två mac os iom att det följer ett med maskinen men sen har jag oxå köpt ett till.

Jag är äckligt sugen på en riktig mac pro men än så länge kan jag inte motivera att lägga ut runt en 40 000 spänn som en konfigurering av maskinen som jag skulle behöva kommer att kosta.

Men framför allt för att återgå till ämnet så tror jag inte att en frost eller racktone eller nån av era datorer är bättre än nån av mina. Skulle det ändå visa sig att nån har byggt en riktig jäkla värsting ja då har jag två som jag kan köra i nätverk under mac så då blir det skitsamma ändå hehe.

Det låter väldigt intressant tycker jag! 😉

Redigerat av Olsberg
Delad tråd
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Men dom flesta butiker (dom seriösa) säger att dom undviker att beställa från Luthman så långt det är möjligt pga rutten service.

Hahahaha, jag tror faktist ingen kan rädda dig (bra försök Joachime).

"De flesta musikaffärer" 😛 Knäppgök! Du måste lära dig inse när du har ett case att prata om och när det är över!

Det är som att säga - "De flesta datortillverkare väljer att inte beställa Windows Vista för att det är så dåligt" 😄 Nu har iofs Vista typ 90% av marknaden eller nått. Och så stor andel har vi inte i musikaffärer.

Nä Analogfreak. Dina hästar är ute och hojjar i världsrymden..

"känslig kritik" 😆

Lyssna på Joachime och inse att du har hängt här lite för länge.

/Pär

Redigerat av Pär Ekberg
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Men dom flesta butiker (dom seriösa) säger att dom undviker att beställa från Luthman så långt det är möjligt pga rutten service.

Hahahaha, jag tror faktist ingen kan rädda dig (bra försök Joachime).

"De flesta musikaffärer" 😛 Knäppgök! Du måste lära dig inse när du har ett case att prata om och när det är över!

Det är som att säga - "De flesta datortillverkare väljer att beställa Windows Vista för att det är så dåligt" 😄 Nu har iofs Vista typ 90% av marknaden eller nått. Och så stor andel har vi inte i musikaffärer.

Nä Analogfreak. Dina hästar är ute och hojjar i världsrymden..

"känslig kritik" 😆

Lyssna på Joachime och inse att du har hängt här lite för länge.

/Pär

Nu känner du en sk falsk trygghet eftersom Joachime valde din sida. Oavestt hur länge jag har varit här så står jag fast vid att Luthman är ett oseriöst företag

som säljer skräp (bortsett från vissa produkter). TSM MT47 är ju rena "Kalle-Anka bygget" röret var fastlött i kretskortet. Jag slängde skiten och köpte en annan mick. Hur kul är Phonic? M-audio? Hur kul är Gibsons ojämna kvalité. Du vet inte vad du får när du köper en Gibson. Den kan vara bra... om du har tur... Där är Fender mycket bättre på sin kvalitetskontroll och det här är fakta och inget skitsnack jag kommer med.

Komanditbolag känns ju inte så jävla sriöst heller.

Link to comment
Dela på andra sajter

Men dom flesta butiker (dom seriösa) säger att dom undviker att beställa från Luthman så långt det är möjligt pga rutten service.

Fast å andra sidan har dom ju inte allt för mycket spännande. Nog är det mycket "Kalle-Anka" i den där katalogen.

Golden-Age, Fitzpatrick, TTS, XL-Audio har ju betydligt mer professionella grejer. Det är lite Clas-Ohlson över Luthman... eller ganska mycket Clas-Ohlson.

PS Jag måste få glädja Pär lite och nämna att av all min studioutrustning så kommer faktiskt några saker från Luthman. Det är 2st dubbelkrysstativ från Proel och några ADAT-kablar också Proel. Sen har jag några könvändare XLR hane - XLR hane och XLR hona - XLR hona ur Die Hard serien. Men dom är väldigt klumpiga. Finns bättre tillverkare. DS

Nä nu får du ju ta och ge dig!

Det vore kul att veta vart du har fått den där informationen ifrån?

Jag som kan kalla mig insatt då jag jobbat i musikaffär har aldrig hört någon säga det du påstår. Vilken butik jobbar du i eftersom du har sån otrolig koll?

Sen undrar jag ju lite vad som är "Kalle-Anka" med Gibson, RCF, Mackie, Apogee, SE Electronics, Digidesign. Rickenbacker, Pioneer, Paiste, Ludwig, Beyer Dynamic bara för att nämna ett par stycken?

Nä ta och kamma dig och jag välkomnar dig till verkligheten när du kommer ut ur ditt fantasi-skal som du upperbarligen lever inom.

Redigerat av lavrell
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Ahaa så känslig kritik är att hålla en låg nivå?

Om kritiken stämmer, så kan den ev. vara känslig!

Men att sitta och fara med osanning i ett ämne man inte har en susning om borde bryta mot forumreglerna?

/Pär

Vad bryter jag mot för regler när jag visar att man kan köpa Antec Take 4 för mindre än halva pengarna av vad ni tar för det.

Vad bryter jag mot för regler när jag säger att många musikaffärer väljer att inte ha med Luthman att göra.... inte ALLA butiker men MÅNGA.

Vad bryter jag mot för regler när jag tycker att Luthman påminner om Clas Ohlson?

Vad bryter jag mot för regler när jag anser att jag bygger en bättre dator själv för mindre pengar?

Du Pär är en mycket konservativ människa. Du måste börja tänka själv och inte låta andra tänka åt dig. Då kommer du kanske komma till insikt en dag om vad det här går ut på.

Kram och sköt om dig nu // Fredrik 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu känner du en sk falsk trygghet eftersom Joachime valde din sida. Oavestt hur länge jag har varit här så står jag fast vid att Luthman är ett oseriöst företag

som säljer skräp (bortsett från vissa produkter). TSM MT47 är ju rena "Kalle-Anka bygget" röret var fastlött i kretskortet. Jag slängde skiten och köpte en annan mick. Hur kul är Phonic? M-audio? Hur kul är Gibsons ojämna kvalité. Du vet inte vad du får när du köper en Gibson. Den kan vara bra... om du har tur... Där är Fender mycket bättre på sin kvalitetskontroll och det här är fakta och inget skitsnack jag kommer med.

Komanditbolag känns ju inte så jävla sriöst heller.

Tro mig Fredrik! Jag behöver ingen för att känna en stor trygghet när jag ältar med dig! 😄

Tidigare pratade jag om att du inte kan inse att det finns folk med andra behov än vad du gör. Det är inte så att alla behöver ett Apogeekort eller ett TL Audiobord hemma. Då kommer M-Audio och Phonic in i bilden. Bara ett exempel.

Gibsons kontra Fenders kvalitet kan jag inget om, men jag vet vad kunder och butiker tycker. Och tro mig! Jag känner mig tryggare med att lyssna på dem än dig! 😆

Jo! Om du kollar rätt bolag ( om du nu inte litar på vad KB står för 😛 ) så kanske du kan hitta något smaskigt att posta som ingen redan vet 😄

Lägg ner nu dravvelputte!

/Pär

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Nu känner du en sk falsk trygghet eftersom Joachime valde din sida. Oavestt hur länge jag har varit här så står jag fast vid att Luthman är ett oseriöst företag

som säljer skräp (bortsett från vissa produkter). TSM MT47 är ju rena "Kalle-Anka bygget" röret var fastlött i kretskortet. Jag slängde skiten och köpte en annan mick. Hur kul är Phonic? M-audio? Hur kul är Gibsons ojämna kvalité. Du vet inte vad du får när du köper en Gibson. Den kan vara bra... om du har tur... Där är Fender mycket bättre på sin kvalitetskontroll och det här är fakta och inget skitsnack jag kommer med.

Komanditbolag känns ju inte så jävla sriöst heller.

Tro mig Fredrik! Jag behöver ingen för att känna en stor trygghet när jag ältar med dig! 😄

Tidigare pratade jag om att du inte kan inse att det finns folk med andra behov än vad du gör. Det är inte så att alla behöver ett Apogeekort eller ett TL Audiobord hemma. Då kommer M-Audio och Phonic in i bilden. Bara ett exempel.

Gibsons kontra Fenders kvalitet kan jag inget om, men jag vet vad kunder och butiker tycker. Och tro mig! Jag känner mig tryggare med att lyssna på dem än dig! 😆

Jo! Om du kollar rätt bolag ( om du nu inte litar på vad KB står för 😛 ) så kanske du kan hitta något smaskigt att posta som ingen redan vet 😄

Lägg ner nu dravvelputte!

/Pär

Om man nu vill lägga ner mycket pengar på ett analogt rörbord så är man förmodligen också väldigt insatt och ställer höga krav. Då kommer man också fram till att man får betydligt bättre rörbord för de pengarna om man kontaktar Golden Age Music. Då kan TLA gå och lägga sig. Det bör man ha i åtanke. Angående Apogee så funkar dom bara på Mac. Bästa ljudkorten har Fitzpatrick och det är RME.

Var det nåt mer du undrade över?

Redigerat av Analogfreak
Link to comment
Dela på andra sajter

Vad bryter jag mot för regler när jag visar att man kan köpa Antec Take 4 för mindre än halva pengarna av vad ni tar för det.

Men har du ingen stolthet? Är du inte intresserad av att posta korrekt fakta? Gå tillbaka och läs mitt svar så ser du att du har postat faktafel!

Vad bryter jag mot för regler när jag säger att många musikaffärer väljer att inte ha med Luthman att göra.... inte ALLA butiker men MÅNGA.

Det är en lögn! Enkelt! återigen så hoppas jag att du har någon som heslt stolthet!

Vad bryter jag mot för regler när jag tycker att Luthman påminner om Clas Ohlson?

Ingen! Tyck vad du vill!

Vad bryter jag mot för regler när jag anser att jag bygger en bättre dator själv för mindre pengar?

Ingen! Tyck vad du vill! Gör vad du vill! (det har vi ju också konstaterat förrut)

Inte för att det skulle förvåna mig, men du var säkert inte i dina sinnes fulla bruk när du skrev allt jabbel 😆 Du kanske borde läsa igenom tråden igen. av de 4 sakerna du tog upp här så var 2 felaktiga. Sen om du lägger till allt skit du har postat emellan så förstår du kanske vad jag menar!

Du Pär är en mycket konservativ människa. Du måste börja tänka själv och inte låta andra tänka åt dig. Då kommer du kanske komma till insikt en dag om vad det här går ut på.

😛 Vad tar du för mediciner?

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)

Jag kommer med objektiv kritik och många går till personangrepp mot mig och kastar skit på mig. Jag är härdad och har tagit mig igenom svåra passager i livet. Det har gjort mig starkare och jag kan läsa av människors beteende och se orsaken bakom.

Det här ni gör just nu är tecken på svaghet. Ni försöker med alla medel trycka ner mig mentalt, men jag är för stark inombords för att falla. Jag har bara åsikter om Luthmans hantering av support, deras enkla sortiment och nu Pär Ekbergs personangrepp mot mig då han känner sig trängd av min konstruktiva kritik. Han känner ju att jag slagit huvet på spiken. Nu ligger han ner och bara slår ifrån sig. Hur ska jag bemöta dig Pär så att du inte blir sårad?

Redigerat av Analogfreak
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag kommer med objektiv kritik och många går till personangrepp mot mig och kastar skit på mig. Jag är härdad och har tagit mig igenom svåra passager i livet. Det har gjort mig starkare och jag kan läsa av människors beteende och se orsaken bakom.

Det här ni gör just nu är tecken på svaghet. Ni försöker med alla medel trycka ner mig mentalt, men jag är för stark inombords för att falla. Jag har bara åsikter om Luthmans hantering av support, deras enkla sortiment och nu Pär Ekbergs personangrepp mot mig då han känner sig trängd av min konstruktiva kritik. Han känner ju att jag slagit huvet på spiken. Nu ligger han ner och bara slår ifrån sig. Hur ska jag bemöta dig Pär så att du inte blir sårad?

Hej!

Ni har diametralt olika uppfattningar och jag tror inte ni kan mötas, inte ens på halva vägen.

Måste ni det?

Själv följer jag debatten på avstånd. Hade hoppats att mer kunde ha handlat om vad Frost och Racktone och kanske också FTech, XPC Music med flera musikanpassade datorer går för.

Proel nämndes och det var konstigt, eftersom både MUG, Jam och Musikbörsen här i stan sagt att jag absolut inte ska köpa det märket!! Jag såg det i en katalog när det gällde kablar och beträffande en keyboardpedal på Nätet också, som verkade prisvärd. Men det är helt ok alltså, detta italienska företag?! Det låter bra.

När det gäller Luthman vet jag inte så mycket mer än att jag nog inte har den senaste katalogen.

Tänkte köpa en Gibson vid tillfälle - men samtidigt vet jag inte om det är populärt om man reser dit och kollar in finishen först i deras lager. I annat fall kan man ju beställa mycket billigare från Ebay och de visar ju bilder på gurorna där. Det är behändigt! Man får bara hoppas de är sanna, dvs. aktuella. Resonemanget bygger ju på att gitarren man önskar inte finns i butik hemmavid.

😆

//:debatt

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag vill be om ursäkt för att jag har dravvlat ner tråden. Speciellt till trådskaparen och all andra som hade frågor.

Jag vill minnas att jag postade detta till Claes vid ett tillfälle

" Clease, du borde tänka på vem du sitter och ältar med, det är inte värt det "

Eller liknande 😄

Ja, ni hajjar! Ibland blir man för triggerhappy när man stöter på troll.

Jag har också tidigare haft " Don´t feed the trolls " i min signatur 😛

Det är så man skäms lite nu !! 😄

Redigerat av Pär Ekberg
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Jag kommer med objektiv kritik och många går till personangrepp mot mig och kastar skit på mig. Jag är härdad och har tagit mig igenom svåra passager i livet. Det har gjort mig starkare och jag kan läsa av människors beteende och se orsaken bakom.

Det här ni gör just nu är tecken på svaghet. Ni försöker med alla medel trycka ner mig mentalt, men jag är för stark inombords för att falla. Jag har bara åsikter om Luthmans hantering av support, deras enkla sortiment och nu Pär Ekbergs personangrepp mot mig då han känner sig trängd av min konstruktiva kritik. Han känner ju att jag slagit huvet på spiken. Nu ligger han ner och bara slår ifrån sig. Hur ska jag bemöta dig Pär så att du inte blir sårad?

Hej!

Ni har diametralt olika uppfattningar och jag tror inte ni kan mötas, inte ens på halva vägen.

Måste ni det?

Själv följer jag debatten på avstånd. Hade hoppats att mer kunde ha handlat om vad Frost och Racktone och kanske också FTech, XPC Music med flera musikanpassade datorer går för.

Proel nämndes och det var konstigt, eftersom både MUG, Jam och Musikbörsen här i stan sagt att jag absolut inte ska köpa det märket!! Jag såg det i en katalog när det gällde kablar och beträffande en keyboardpedal på Nätet också, som verkade prisvärd. Men det är helt ok alltså, detta italienska företag?! Det låter bra.

När det gäller Luthman vet jag inte så mycket mer än att jag nog inte har den senaste katalogen.

Tänkte köpa en Gibson vid tillfälle - men samtidigt vet jag inte om det är populärt om man reser dit och kollar in finishen först i deras lager. I annat fall kan man ju beställa mycket billigare från Ebay och de visar ju bilder på gurorna där. Det är behändigt! Man får bara hoppas de är sanna, dvs. aktuella. Resonemanget bygger ju på att gitarren man önskar inte finns i butik hemmavid.

😛

//:debatt

Vore jag dig skulle jag aldrig beställa en Gibson utan att ha sett den innan köpet. Halsen kan vara skev och då har du problem. En Fender däremot kan du med fördel beställa eftersom Fender inte släpper ifrån sig måndagsexemplar i sån utsräckning som Gibson gör. När det gäller Proel så har jag fått täljt bort gummi med kniv på telekontakter i Die Hard-serien pga att de är felkonstruerade så de inte går i ordentligt. Klotz för bra och mycket prisvärda kablar som håller hög klass. Det är Svensk Musik / TTS som har Klotz.

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Hur var det nu igen? Var det alltså så att Frost Rasqal version 4.0 hade en snabbare processor än nuvarande modell av Racktone Grace?

Gracen har enligt deras site en Quad på 2.4 ghz. Rasqal har en Core2Duo som ligger på 2,5 ghz.

Så gracen kan hålla igång fler trådar en vad Rasqalen kan, men Rasqalen har en snabbare CPU. Och de flesta musikapplikationer (på pc) använder mestadels 2 kärnor.

Exakt! Så en Intel E8400 får man för 1800:- Det är en Core2Duo på 3.0 Ghz. Där har ni mycket "Bang for the Buck"

Lite kuriosa: Processorn i Rasqal är en E7200 som är en gammal generation av Core2Duo med bara 3Mb cacheminne. E8400 är en nyare generation av Core2Duo som är på 3.0 Ghz och har hela 6Mb cacheminne och jobbar med högre FSB. Den kostar som sagt 1800:-

Redigerat av Analogfreak
Link to comment
Dela på andra sajter

Vore jag dig skulle jag aldrig beställa en Gibson utan att ha sett den innan köpet. Halsen kan vara skev och då har du problem. En Fender däremot kan du med fördel beställa eftersom Fender inte släpper ifrån sig måndagsexemplar i sån utsräckning som Gibson gör. När det gäller Proel så har jag fått täljt bort gummi med kniv på telekontakter i Die Hard-serien pga att de är felkonstruerade så de inte går i ordentligt. Klotz för bra och mycket prisvärda kablar som håller hög klass. Det är Svensk Musik / TTS som har Klotz.

Varför sitter du bara och snackar massa skit för?

ALLA gitarrer gås igenom av Luthmans gitarrtekniker och jag har själv sett dom jobba då jag varit och hälsat på ett par gånger.

Dom släpper inte ifrån sig skeva halsar, nog för att en gitarr kan påverkas av dålig luftfuktighet i affärerna som väldigt sällan har optimala miljöer för gitarrer men det har inget med hur Luthman släpper ifrån sig gitarrerna. Om en gitarr råkat gått igenom med mindre bra justering så är det bara att skicka tillbaka det och dom fixar det på ett par dagar.

Så släpp ditt hat mot Luthman som jag inte alls vet vart det kommer ifrån eftersom du inte gett någon direkt anledning som kan framkalla din avsky mot företaget.

Vore kul om du svarar på vad som är "Kalle-Anka" med Luthmans sortiment som jag frågade dig några frågor tidigare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Vore jag dig skulle jag aldrig beställa en Gibson utan att ha sett den innan köpet. Halsen kan vara skev och då har du problem. En Fender däremot kan du med fördel beställa eftersom Fender inte släpper ifrån sig måndagsexemplar i sån utsräckning som Gibson gör. När det gäller Proel så har jag fått täljt bort gummi med kniv på telekontakter i Die Hard-serien pga att de är felkonstruerade så de inte går i ordentligt. Klotz för bra och mycket prisvärda kablar som håller hög klass. Det är Svensk Musik / TTS som har Klotz.

Varför sitter du bara och snackar massa skit för?

ALLA gitarrer gås igenom av Luthmans gitarrtekniker och jag har själv sett dom jobba då jag varit och hälsat på ett par gånger.

Dom släpper inte ifrån sig skeva halsar, nog för att en gitarr kan påverkas av dålig luftfuktighet i affärerna som väldigt sällan har optimala miljöer för gitarrer men det har inget med hur Luthman släpper ifrån sig gitarrerna. Om en gitarr råkat gått igenom med mindre bra justering så är det bara att skicka tillbaka det och dom fixar det på ett par dagar.

Så släpp ditt hat mot Luthman som jag inte alls vet vart det kommer ifrån eftersom du inte gett någon direkt anledning som kan framkalla din avsky mot företaget.

Vore kul om du svarar på vad som är "Kalle-Anka" med Luthmans sortiment som jag frågade dig några frågor tidigare.

Vad som är "Kalle-Anka"? Nu har du inte läst alla inlägg om du måste fråga det.

Nu får du läsa på lite! 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad som är "Kalle-Anka"? Nu har du inte läst alla inlägg om du måste fråga det.

Nu får du läsa på lite! 😛

Jag har läst alla inlägg men du har fortfarande inte sagt nåt mer än att ett rör i en TSM-mik var fastlött i kretskortet och att du tycker att Phonic och Tapco är "Kalle-Anka"-märken.

Du pratar om budgetprylar som är en yttepytteliten del av Luthmans sortiment.

Det är ju ungefär som att säga att alla Gibson-gitarrer är skit för en Epiphone du testat var dålig.

Så svara på min fråga en bit upp om hur du upplever Luthmans sortiment som "Kalle-Anka"-aktigt istället för att ställa en dum motfråga som du redan vet svaret på själv.

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Vad som är "Kalle-Anka"? Nu har du inte läst alla inlägg om du måste fråga det.

Nu får du läsa på lite! 😛

Jag har läst alla inlägg men du har fortfarande inte sagt nåt mer än att ett rör i en TSM-mik var fastlött i kretskortet och att du tycker att Phonic och Tapco är "Kalle-Anka"-märken.

Du pratar om budgetprylar som är en yttepytteliten del av Luthmans sortiment.

Det är ju ungefär som att säga att alla Gibson-gitarrer är skit för en Epiphone du testat var dålig.

Så svara på min fråga en bit upp om hur du upplever Luthmans sortiment som "Kalle-Anka"-aktigt istället för att ställa en dum motfråga som du redan vet svaret på själv.

Eastone. EMU, Furch (de tål inte vårt klimat). Sen så saknar jag studio-hårdvara inom PRO. Det existerar inte hos Luthman. Längre upp nämnde jag att man får tälja bort gummi på telekontakterna för att de ska få plats.

Link to comment
Dela på andra sajter

Eastone. EMU, Furch (de tål inte vårt klimat). Sen så saknar jag studio-hårdvara inom PRO. Det existerar inte hos Luthman. Längre upp nämnde jag att man får tälja bort gummi på telekontakterna för att de ska få plats.

Så alla dina favorit-återförsäljare har inga budget-märken utan bara massa highend-prylar? Om det är så så skulle de aldrig gå runt eftersom det inte bara är stora studios som köper utrustning.

Som sagt, man ser sortimentet som en helhet och inte efter ett par olika märken och då tycker jag Luthman har ett väldigt bra sortiment men det kan ju inte passa alla. Det är lite som jag skrev innan att prata ner Gibson för att man testat en dålig Epiphone, tycker du att det är okej?

Men du måste ju förstå själv att det inte är okej att sitta och skriva att MÅNGA musikaffärer tycker Luthman är ett skojföretag när det bara är rent skitsnack.

Det vore jättekul om du kunde säga vilka som sagt det, alltid mer trovärdigt om man har belägg för det man skriver.

Har jag som fd. musikaffärsanställd på den största kedjan i Sverige missat den informationen så är det föga troligt att du hört från MÅNGA att Luthman håller låg kvalitet.

Så skriv att du tycker att Luthman är ett dåligt företag fine, men sitt inte och skriv att MÅNGA i branschen tycker samma sak för det vet jag är ren lögn.

Redigerat av lavrell
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)

När jag läser din frustration över mina åsikter så börjar jag nästan undra om 4-sound sponsrat dig för att skriva det där.

Link to comment
Dela på andra sajter

När jag läser din frustration över mina åsikter så börjar jag nästan undra om 4-sound sponsrat dig för att skriva det där.

När jag läser det du skriver så undrar jag om du någonsin kommer kunna svara på en fråga.

Och nej, ingen sponsring här men eftersom jag gillar Luthman och har haft väldigt bra kontakt med dom så tycker jag det är tragiskt att någon nolla sitter och förtalar dom på ett forum där många av deras kunder är aktiva utan några som helst belägg.

Och som sagt, dina åsikter är fine. Men när du skriver att MÅNGA musikaffärer tycker Luthman är ett oseriöst företag så är det inte längre din åsikt utan ett förtal mot företaget utan grund. Denna grund försöker jag få ur dig så att jag kan återfå någon slags respekt för dig men du vägrar ju svara på frågor så det kommer bli väldigt svårt.

Redigerat av lavrell
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
När jag läser din frustration över mina åsikter så börjar jag nästan undra om 4-sound sponsrat dig för att skriva det där.

När jag läser det du skriver så undrar jag om du någonsin kommer kunna svara på en fråga.

Och nej, ingen sponsring här men eftersom jag gillar Luthman och har haft väldigt bra kontakt med dom så tycker jag det är tragiskt att någon nolla sitter och förtalar dom på ett forum där många av deras kunder är aktiva utan några som helst belägg.

Och som sagt, dina åsikter är fine. Men när du skriver att MÅNGA musikaffärer tycker Luthman är ett oseriöst företag så är det inte längre din åsikt utan ett förtal mot företaget utan grund. Denna grund försöker jag få ur dig så att jag kan återfå någon slags respekt för dig men du vägrar ju svara på frågor så det kommer bli väldigt svårt.

Jag blir inte lessen över att du saknar trovärdighet för mig. Jag tror jag överlever det.

Det finns viktigare saker i livet än du som gör mig glad. Vad du tycker och tänker om mig rör mig inte ryggen.

Hej då! 😎

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag blir inte lessen över att du saknar trovärdighet för mig. Jag tror jag överlever det.

Det finns viktigare saker i livet än du som gör mig glad. Vad du tycker och tänker om mig rör mig inte ryggen.

Hej då! 😎

jag har matat trollet nog nu.

Hejdå

Redigerat av lavrell
Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)
Hur var det nu igen? Var det alltså så att Frost Rasqal version 4.0 hade en snabbare processor än nuvarande modell av Racktone Grace?

Gracen har enligt deras site en Quad på 2.4 ghz. Rasqal har en Core2Duo som ligger på 2,5 ghz.

Så gracen kan hålla igång fler trådar en vad Rasqalen kan, men Rasqalen har en snabbare CPU. Och de flesta musikapplikationer (på pc) använder mestadels 2 kärnor.

Exakt! Så en Intel E8400 får man för 1800:- Det är en Core2Duo på 3.0 Ghz. Där har ni mycket "Bang for the Buck"

Lite kuriosa: Processorn i Rasqal är en E7200 som är en gammal generation av Core2Duo med bara 3Mb cacheminne. E8400 är en nyare generation av Core2Duo som är på 3.0 Ghz och har hela 6Mb cacheminne och jobbar med högre FSB. Den kostar som sagt 1800:-

Här kan ni själva jämföra och se att det är föråldrade processorer i Frostburkarna. (Hoppas inte Pär Ekberg tar det här som personangrepp nu)

http://www.intel.com/products/processor/co...re2duo+tab_spec

Link to comment
Dela på andra sajter

Men för FAAN, killen. Fredrik eller vad du heter!

Kan du inte lägga ner ditt jävla korståg mot Luthman (m fl) nu? Det har redan framgått att du inte gillar dom, inte gillar vissa musikaffärer, aldrig skulle köpa en Frost, tycker att Frost tar överpriser etc etc. Du tillför inget nytt. Gå och gör musik istället för att sitta här och älta!!

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...