tomazopantera Postat 21 augusti 2009 Postat 21 augusti 2009 Jag börjar; Springbank 10årig. Whisky blir inte godare än så här.
slejnard Postat 21 augusti 2009 Postat 21 augusti 2009 Åååh 🙂 Äntligen! Nu är jag helt torrlagd men jag gillar laphroaig. Aldrig råd dock.
Fidden Postat 21 augusti 2009 Postat 21 augusti 2009 Nä, whiskey dricker jag förmodligen aldrig igen 🙂 Öl däremot...
Vallhagen Postat 22 augusti 2009 Postat 22 augusti 2009 Lite PK kanske numera; men ständig favorit är Lagavulin. God tvåa eller kanske delad etta: Caol Ila. Jag dricker såpass lita så jag kan lika gärna köpa en dyr. 3 eller 6hundra blir liksom skitsamma när flaskan räcker ett år. Brukar ha en Jamesson eller annan motsvarande orökig hemma oxå, till irish coffee. Som fö blir larvigt god om man blandar den på välbryggd espresso! När jag lärde mig (ty det handlar om inlärning) dricka whisky för en massa år sen, så köpte jag en ålandsbåtsjackdaniels på en liter. När den var slut, ett par månader senare, så var det äntligen gott. Så jag har en förkärlek för den fyrkantiga rockenrollflaskan oxå, även om det egentligen är riktigt usel skitdricka. Lörda, fan!
nattvaktaren Postat 22 augusti 2009 Postat 22 augusti 2009 Maker's Mark eller en 101-Wild Turkey att smutta på, Jim Beam att halsa.
Valle Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 även om [Jack Daniels] egentligen är riktigt usel skitdricka Intressant! Kul att det togs upp. Det är ofta jag hör den hårda bedömningen bland whisky-konsumenter/-fantaster. Piss, låtsaswhisky, rakvatten, tändvätska, lacknafta är också några "utlåtanden" som fällts. Det skulle vara rätt så intressant att veta vad det är som ofta gör t.ex. Jack Daniels till ett så svart får i whiskykretsar. Smaken? Ryktet? Amerikansk? Visst, å andra sidan har jag själv fällt kommentarer som att "rökt" whisky smakar skit och är som att tugga på soltorkad tjära. Men då har jag alltsomoftast blivit avfärdad som amatör. Och det är jag säkert också — whisky-amatör. Oavsett har jag testat mig fram med whisky (precis som jag testat mig fram med viner), och kommit fram till att jag föredrar amerikansk whisk(e)y i synnerhet för dess sötma och eldiga, fylliga karaktär, vilket jag inte tycker mig ha funnit hos skotsk, irländsk och kanadensisk (m.fl) whisky. Fast det är rätt så roligt ändå, när whisky-"kännarna" gör sig kvicka över mitt whiskyval och kallar JD:n för bourbon... 😛
Vallhagen Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 (redigerat) nä fan, det var inget. skål Redigerat 23 augusti 2009 av Vallhagen
SadamJR Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 Det bästa med Jack Daniel's är att man inte behöver några glas.
nattvaktaren Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 Det skulle vara rätt så intressant att veta vad det är som ofta gör t.ex. Jack Daniels till ett så svart får i whiskykretsar. Det skulle väl i så fall vara att den varken är whisky eller bourbon, är lite tam i smaken och föredras av det whita trashet. Jag gillar JD, tar den framför en lagavomit eller glenfittish anytime, men visst finns det bättre dricka.
Valle Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 Det skulle väl i så fall vara att den varken är whisky eller bourbon Om du i huvudsak syftar på "reglerna" för lagring, så OK, då är det ingen whisky enligt skottar och irländare. Men nog är det whiskey alltid, om än amerikansk. Såg förresten att du nämnde Wild Turkey — också en sort som gärna bor i mitt barskåp.
nattvaktaren Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 Såg förresten att du nämnde Wild Turkey — också en sort som gärna bor i mitt barskåp. Problemet är att den jävla kalkonen flyttar ut därifrån så fort.
anarkisten1 (oregistrerad) Postat 23 augusti 2009 Postat 23 augusti 2009 Tullamore Dew på lerkruka drack jag en gång när jag var ung och bodde i Danmark, vi blev fulla som fan.
tomazopantera Postat 17 september 2009 Trådstartare Postat 17 september 2009 såg en sjysst recension av min favvowhisky. Riktigt skönt formulerat... 😄 Springbank 10 Years Old Ett minne för livet! "Ytterst rökig och potent, väldestillerad doft med mäktig, aptitretande, djup arom. Lång, mycket god, eldig smak med skön fruktsötma och förnäm rökighet i galant parad med en mäktig, cigarrvänlig alkoholfetma." * * * * * ! ! ! BÄSTA KÖP! Allt om Vin 4, 2006
Pico Postat 17 september 2009 Postat 17 september 2009 [...] ständig favorit är Lagavulin. God tvåa eller kanske delad etta: Caol Ila. [...] Ursäkta klippandet, skriver dock under på Lagavulin. Var nog på den jag själv "lärde mig" gilla whirre. Caol Ila har jag aldrig testat.
SadamJR Postat 17 september 2009 Postat 17 september 2009 Är inte så mycket inne på det här med single malt och årgångar. Föredrar nästan en bra blended whisky. En godsak till ett hyggligt pris är Famous Grouse.
Demonproducenten Postat 22 september 2009 Postat 22 september 2009 (redigerat) även om det egentligen är riktigt usel skitdricka. baserat på vadå? det är ju bara svenskt snobberi att rata bourbon - vilket inte JD egentligen får räknas som men ändå... man "ska" ju gilla single malt från skottland - då minsann kan man whisky åsså dricker man rent ah... såg att valle var inne på det också... skitsamma då kan bara tillägga att många av dom fina skotska single malten lagras i begagnade bourbonfat... jim beam den svarta å glen fiddich finns alltid hemma dalwhinnie eller the balvenie tycker jag ger nåt utöver det vanliga Redigerat 22 september 2009 av Demonproducenten
Vallhagen Postat 22 september 2009 Postat 22 september 2009 man "ska" ju gilla single malt från skottland - då minsann kan man whisky [...] dalwhinnie eller the balvenie tycker jag ger nåt utöver det vanliga Jo hm, hur var det nu
slejnard Postat 22 september 2009 Postat 22 september 2009 Blir jämt så törstig när jag läser den här tråden. Ungefär som en cowboy efter en hel dags ritt genom öknen.
Demonproducenten Postat 22 september 2009 Postat 22 september 2009 Jo hm, hur var det nu 😕 haha, ja hur var det? kanske borde jag skrivit "bara" också... 🙂
android Postat 3 oktober 2009 Postat 3 oktober 2009 Jag är ingen whiskyexpert alls, men gillar när den är rätt så rökig. -Talisker är favoriten än så länge, Laphroig är också fin om än snudd på väl mycket tjärsmak.
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.