Jump to content
Annons

One-hit wonder


audioman

Recommended Posts

Annons
Det är sånt som kallas magi eller känsla, vissa har det, andra inte. Det är så små skillnader i anslag och tajming som gör det, men ändå blir det så enorm skillnad i hur man upplever resultatet.

Menar du att låten inte haft en chans om det varit en annan trummis som satt på trumpallen, där i studion 1980?

Vad är det som gör just detta trumkomp till magi? Är det ett helt ofattbart grymt trumkomp, eller är trumkompet grymt pga resten av låten, plus alla de goa känslor och minnen låten väcker - alltså en magi i form av nostalgi och "det här är så j-la bra asså!"?

Generellt anser jag alltså inte att en trummis kan ikläda sig kompositörskostymen för ett trumkomp...

Men det finns ju undantag. Är låtarna framjammade i grupp är det ju ett kollektivt komponerande. Tex Dream Theater skriver i alla sina skivkonvolut: "All songs are written and arranged by Dream Theater".

Men nu tror jag vi börjar glida väl mycket OT 🙂.

Definitivt! Har vi mer att säga om det här får vi nog starta en ny tråd. 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag kan tillägga att en person som minst sagt var inne i svängen (ja, musiksvängen alltså; artist, skapande, skivkontrakt, hits MTV och allt det där som var nere med dig på nittiotalet) en gång sa till mig att om man säljer en mille skivor så kan man ha sitt på det torra för resten av livet. Jag vet dock än idag inte om han menade bara försäljningen av själva skivan eller om han inkluderade radio/TV/koncert-pengar också. Jag vet inte heller om han menade singel eller fullt album. Tja, jag vet ju inte om han svamlade rent av... alla frågetecken ovan beror förmodligen på alkoholen. (Alltså den som dracks då, vid det tillfället...)

Och som en fotnot så gjorde även Kiss så under 70-talet; att vinsten från allt splittades jämt i bandet; detta för att ingen skulle bli gnällig pga ekonomiskt tjafs. Men det hjälpte ju tydligen inte och efter det blev de nya medlemmarna mer som anställda till Herrarna Simmons och Stanley. Men nu glider jag sakta bort från one-hit-wonders...

Link to comment
Dela på andra sajter

Om du får en typ Katy Perry eller Rihanna hit som ligger etta i massa länder på alla tv och radiolistor, samt det görs massa remixer som blir kända m.m så behöver du nog inte ens tänka på pengar nånsin igen. Då handlar det givetvis om 9 siffriga belopp.

Link to comment
Dela på andra sajter

eller skriv en "this is why i'm hot" och lev så här bra på din enda hit låt:

http://www.youtube.com/watch?v=RS7XiK3k7hw

och Kate Perry och Rihanna är väl långt ifrån one hit wounder... Rihanna är väl inne på tredje eller fjärde albumet och haft stora singlar till varenda album. Kate perry har ju bara gjort ett album och har iaf 2-3 stora hit singlar. Det är inte one hit wounder!

--edit-- eller jag fattade vad du menade! att det skulle villa sjunga din låt eller använda dit beat... Jo sant sant!

Redigerat av fresh2death
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...