Jump to content
Annons

Recommended Posts

Annons
Postat (redigerat)

Jag vet inte hur länge den håller sig i kylskåp, men den går att frysa in!

Redigerat av Fidden
Postat

det är mjölken som kommer först efter förlossningen. Den innehåller en massa antikroppar och grejor, plus mer protein än vanlig mjölk.

Postat

En gång så fick jag opastöriserad mjölk på landet. Förutom att jag blev illamående så fick jag sådan magknip att jag inte kunde stå upp.

Är det sånt?

😉

Postat

Nja, råmjölk är visserligen opastöriserad, men det är inte det som gör det till råmjölk.

Värmer man upp råmjölk, så stelnar den 😄

Postat
Usch!!

Opastöriserad mjölk är väl farligt?

I alla fall har jag tålt all pastöriserad mjölk både före och efter händelsen.

😄

tjo, man kan ju bli sjuk av bakterier i mjölken om den är opastöriserad, men å andra sidan drack man ju bara opastöriserad mjölk förr... (och så dog ju folk som flugor av TBC också 🥰)

Postat
Usch!!

Opastöriserad mjölk är väl farligt?

I alla fall har jag tålt all pastöriserad mjölk både före och efter händelsen.

😄

tjo, man kan ju bli sjuk av bakterier i mjölken om den är opastöriserad, men å andra sidan drack man ju bara opastöriserad mjölk förr... (och så dog ju folk som flugor av TBC också 🥰)

Ingen annan av oss 8 personer blev sjuk eller reagerade som jag gjorde! Min reaktion var ögonblicklig så fort jag svalt den!

Postat

Låter som en allergisk eller överkänslig reaktion. Det är ju rätt vanligt med laktos eller mjölkproteinintolerans.

Men jag är gubevars inte läkare.

tjong

Postat (redigerat)

brukar väl ta en stund med laktosöverkänslighet... och det är ju minst lika mycket laktos i vanlig mjölk. kan ha varit psykosomatiskt? Det enda som händer när man pastöriserar mjölken är väl att man begränsar mängden bakterier i den? De behöver fortfarande tid på sig för att åstadkomma någon skada.

edit: aah, mjölkproteinintolerans som vallhagen nämner kanske det finns också, det kanske går snabbt =)

edit igen: fast proteinerna borde ju vara i det närmaste identiska efter pastöriseringen iofs...

Redigerat av Fidden
Postat
edit igen: fast proteinerna borde ju vara i det närmaste identiska efter pastöriseringen iofs...

Ja. Känslighet mot mjölkprotein är (brukar vara) en lite "svårare" allergi än laktosintolerans. Då pallar man förstås inte butiksmjölk heller.

Vad nu har med mitt senaste inlägg att göra. Kanske att just råmjölken skulle kunna driva fram en reaktion som annars håller sig under ytan? Allergier kan vara luriga, och visst kan man få akuta allergichocker.

Postat
edit igen: fast proteinerna borde ju vara i det närmaste identiska efter pastöriseringen iofs...

Ja. Känslighet mot mjölkprotein är (brukar vara) en lite "svårare" allergi än laktosintolerans. Då pallar man förstås inte butiksmjölk heller.

Vad nu har med mitt senaste inlägg att göra. Kanske att just råmjölken skulle kunna driva fram en reaktion som annars håller sig under ytan? Allergier kan vara luriga, och visst kan man få akuta allergichocker.

haha, jo vi gled lite från ämnet och började prata opastöriserad mjölk i största allmänhet 😛

sorry 😆

Postat
sorry :rolleyes:

Inget att ninja till sig för... jag har svamlat både mindre och värre förr 🙂

Men fortfarande ingen som vet hur länge det står sig i kylen?

***

...och pannkakorna blev utmärkta. Men de skar sig liiite med lingonsylt, bättre med en helsöt sylt typ hallon.

tjong

Postat

Förresten hade jag ingen aning om vad råmjölk var innan du frågade, jag älskar när folk frågar saker som jag inte vet något om, men som verkar intressant 😱

Postat
Förresten hade jag ingen aning om vad råmjölk var innan du frågade, jag älskar när folk frågar saker som jag inte vet något om, men som verkar intressant 😎

Du lät ju så himla säker!

Åhh kalvdans!

Säger man kalvdans många gånger snabbt så blir man halvdansk.

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du ska bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.