Tilly Postat 28 november 2008 Postat 28 november 2008 Jag och tjejen var och storhandla idag. For till Ica SuperMaxi eller va det nu kallas. Tog våran kundvagn och våran "pistol" (den som läser av varorna, självbetalning i kassan alltså) som jag så fint kallar den, och drog runt i affären bland pensionärer och barn. Så kommer vi fram till osthyllan. Ost..... Jag är ingen ostmänniska direkt, men jag fick syn på gräddost. Shit, jag som inte har ätit gräddost sen jag var 7 år ungefär. Ner med den lilla saken i vagnen, som vi övrigt fick betala hela 89:- för och den var inte alls stor, och sen till kassorna fort som fan för att sedan springa upp till bilen och gasa hem. Jag hade glömt av hur otroligt god gräddost var. Jag har fan bara käkat ost ikväll! Men men, underbart gött var det iaf. Så just nu känns det som jag håller på och blir en ostmänniska pga denna ljuvliga gräddost. Finns det några ostmänniskor här?
Fidden Postat 28 november 2008 Postat 28 november 2008 Jag gillar ost, fast då helst någon schysst mögelost på ett kex, tillsammans med oliver eller nåt och ett glas vin. Hatade detta för bara några år sedan, men sen hände något. Numera är det jag som tömmer ostbrickan på alla släktsammankomster. Jobbigt bara med alla släktingar och att det aldrig bjuds på vin i min släkt. Gräddost är gott det också, men smakar kanske inte så mkt. Omöjlig att sluta äta av när man börjat dock 😎 Förresten är jag inte förvånad att du gillar ost, soundborn. Din musik låter ju så. Ost ost ost ost.
tomazopantera Postat 28 november 2008 Postat 28 november 2008 Gillar västerbotten, prästost, gouda, brie, grönmögel men absolut inte chevré... Chevré är väl gjort på getmjölk? Och näe; jag avskyr messmör...
Valle Postat 28 november 2008 Postat 28 november 2008 men sen hände något. Jag vet vad det var!!! Jag vet vad det var!!! Jag har upplevt samma sak: du blev äldre! 😛
Tilly Postat 28 november 2008 Trådstartare Postat 28 november 2008 Förresten är jag inte förvånad att du gillar ost, soundborn. Din musik låter ju så. Ost ost ost ost. Sant det 😛 Nu är osten snart slut dock. Upptäckte idag att man kan ha smör och ost på pepparkakor 🙁
Tilly Postat 28 november 2008 Trådstartare Postat 28 november 2008 Naturligtvis blev det en ostbricka och några glas vin med sambon ikväll. Im going cheeeeese!
Fidden Postat 29 november 2008 Postat 29 november 2008 men sen hände något. Jag vet vad det var!!! Jag vet vad det var!!! Jag har upplevt samma sak: du blev äldre! Hur kunde det gå så fel, jag som skulle vara ung för alltid
Demonproducenten Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 (redigerat) Finns det några ostmänniskor här? absolut ost är en last absoluta favvon är en dansk mycket krämig å fin blåmögel som heter kornblomst - utsökt! en manchego eller maroilles är inte heller fel beroende på tillfälle och en vällagrad grevé är också en höjdare om vi pratar mer vanliga sorter till vardagsbruk http://www.falbygdensost.se/vara_ostar/ Redigerat 8 december 2008 av Demonproducenten
Fidden Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 (redigerat) Kornblomst säger du. Ska absolut provas =) edit: ekologisk dessutom, mycket bra. vad kostar den? Redigerat 8 december 2008 av Fidden
Demonproducenten Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 (redigerat) Kornblomst säger du. Ska absolut provas =) edit: ekologisk dessutom, mycket bra. vad kostar den? beror nog på vart man köper den men man brukar kunna få en rejäl bit för kvällen för en 50-60 kr man försöker bortse från priset märker jag nu för jag har ingen klar bild av vad den egentligen kostar 😎 man förtränger det å fokuserar på själva osten! men jag vågar nästan lova att du inte blir besviken! editerar: 28kr/hg låg den på var ju bara tvungen att göra ett inköp - blev ju sugen när man tänkte på det 🙂 tog också en kittost som hette chimay - mycket bra Redigerat 9 december 2008 av Demonproducenten
Fidden Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 Shit, den är ju gjord med vegetariskt ystenzym också. Då kan jag ju äta den med riktigt gott samvete också, eftersom jag är veg 😲
Vallhagen Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 Jag tar till mig tipsen oxå. Värt å testa. Jag är rätt svag för de hårda ostarna; Primadonna är en favorit. Och jag har nyss upptäckt att man ska ersätta (eller komplettera) "standardkexen" med små tunna knäckebröd (finns i chipsstorlek). Till vardags föredrar jag prästost, eller en bättre herrgård. Du hittar väl till Norins, Fidden. En sån underbar specialistbutik där personalen fortfarande artigt säger "vad får det lov att vara".
Fidden Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 Jag tar till mig tipsen oxå. Värt å testa. Jag är rätt svag för de hårda ostarna; Primadonna är en favorit. Och jag har nyss upptäckt att man ska ersätta (eller komplettera) "standardkexen" med små tunna knäckebröd (finns i chipsstorlek). Till vardags föredrar jag prästost, eller en bättre herrgård. Du hittar väl till Norins, Fidden. En sån underbar specialistbutik där personalen fortfarande artigt säger "vad får det lov att vara". jag måste erkänna att mina ostinköp sker i hemköp... det är för långt ner till stan (om norins nu finns där, så nej jag hittar inte dit). Dessutom sker de alltför sällan, pga taskig ekonomi. Man måste ju liksom ha en flaska vin samtidigt 😲
Valle Postat 8 december 2008 Postat 8 december 2008 Ost-oman här med! Några goda vänner till mig drev en italiensk delikatessbutik. I sortimentet ingick ungefär fem miljarder olika ost-sorter/typer importerade från olika delar i Italien, så mina ostbrickor var alltid välfyllda, om man säger så. Jag har testat en hel del ostar från världens alla hörn, och mina favoriter är rökta ostar — speciellt en ost torr, rökt, lagrad 24 månader, från Rom. Pinsamt nog kommer jag inte ihåg vad eländet hette, men jag återkommer, för jag vill verkligen rekommendera den till alla vin- och ostälskare. Tills dess, om ni inte har testat rökt ost — gör det! Jag är även överdrivet förtjust starka och "väldoftande", danska ostar — men varken min fru eller mina döttrar tillåter mig förvara godbitarna i kylen. Så det blir ute i förrådet som gäller när det faller på, bland alla flak med tysklandsinköpt öl. Då får i alla fall ölen vara ifred. 🙂 Not: Vin handlas ALLTID på bolaget!
Vallhagen Postat 9 december 2008 Postat 9 december 2008 Jag tar till mig tipsen oxå. Värt å testa. Jag är rätt svag för de hårda ostarna; Primadonna är en favorit. Och jag har nyss upptäckt att man ska ersätta (eller komplettera) "standardkexen" med små tunna knäckebröd (finns i chipsstorlek). Till vardags föredrar jag prästost, eller en bättre herrgård. Du hittar väl till Norins, Fidden. En sån underbar specialistbutik där personalen fortfarande artigt säger "vad får det lov att vara". jag måste erkänna att mina ostinköp sker i hemköp... det är för långt ner till stan (om norins nu finns där, så nej jag hittar inte dit). Dessutom sker de alltför sällan, pga taskig ekonomi. Man måste ju liksom ha en flaska vin samtidigt 🥰 Storgatan, hörnet mittemot Pub Hamlet. Snåla på dunkvinet i stället, för bövelen!!
Fidden Postat 9 december 2008 Postat 9 december 2008 Ah, den känner jag ju till, det är ju där det står "ost ost" på skylten, vilket får mig att tänka på herr Pazos musik varje gång jag går förbi där 😉
Wernborg Postat 9 december 2008 Postat 9 december 2008 Undra om man kan trycka ner fetaost i såna där små formar som bagarna gör marsipangrisar i. Marsipan är äckligt. Fetaost är gott. Fetaostgrisar vill jag ha.
Tilly Postat 10 december 2008 Trådstartare Postat 10 december 2008 Finns det några ostmänniskor här? absolut ost är en last absoluta favvon är en dansk mycket krämig å fin blåmögel som heter kornblomst - utsökt! en manchego eller maroilles är inte heller fel beroende på tillfälle och en vällagrad grevé är också en höjdare om vi pratar mer vanliga sorter till vardagsbruk http://www.falbygdensost.se/vara_ostar/ Danska ostar gillas! Men denna har jag faktiskt aldrig provat. Får nog knalla iväg till saluhallen på fredag och se om denna finns 😉 Rekommenderas något gott vin till denna?
Vallhagen Postat 10 december 2008 Postat 10 december 2008 Rekommenderas något gott vin till denna? Jag är USEL på att komma ihåg vad rödviner heter, men en kommer jag ihåg bara för att det låter som Peter Lemarc: Peter Lehmann, den som inte är shiraz (då blir det cabernet sauvignon va?). Svindyrt (120 kr) och fantastiskt gott. Annars är det australiska fyndvinet Hidden Rock myyycket bättre än sin prislapp (50 spänn!), och utmärkt till ost! *** Men det var inte jag som tipsade om den där osten, DP kanske har ett favvovin till den. Jag tar villigt emot vintips oxå! /Bengan
Fidden Postat 10 december 2008 Postat 10 december 2008 Till en ekologisk ost måste man dricka ekologiskt vin. Det är lag på det.
Valle Postat 10 december 2008 Postat 10 december 2008 Jag är tråkig och kör mest med spanska viner — rött. Fast jag rekommenderar å det varmaste: Faustino, Gran Sangre de Toro, och Viña Albali . Ta det det lugnt med Toro'n bara...
Anjou Postat 11 december 2008 Postat 11 december 2008 Uj vilken farlig tråd. Måste absolut testa alla tips. Bland vanliga ostar föredrar jag just nu en fin Port Salut. Ganska mild, men ändå karaktärsrik, och inte minst en visuell fest. Har smugit upp varenda natt denna vecka och smyghyvlat direkt till mun 😛 . Jag har ett svagt minne av Stilton, smakade denna ost för längesedan och minns att den var fantastisk. Men kan inte direkt minnas vad för typ av ost det var, bara att den var relativt dyr. Någon som har koll? Ett annat tips får väl bli att dricka öl istället för vin till ost. Gärna nån spännande flaska med lite annorlunda smak. Undrar även hur många kalorirer det är i en 40% ost på 1 kg. Så man har lite koll (det börjar bli en ovana att käka ost om natten). Cheese it up!
Demonproducenten Postat 11 december 2008 Postat 11 december 2008 (redigerat) Men det var inte jag som tipsade om den där osten, DP kanske har ett favvovin till den. Jag tar villigt emot vintips oxå! /Bengan faktiskt är det frugan som sköter vininköpen 🙂 så jag har lite dålig koll... bara dricker med glädje det som serveras - iaf oftast vi har ett chilenskt som favorit - faktiskt ekologiskt fidden!!! 😐 - som jag givetvis glömt namnet på ska försöka kolla upp det annars hade nu senast vi ett italienskt... campofiorin nånting ... inte speciellt dyrt väldigt gott men lite för "klent" till just kornblomsten - hade behövt något tyngre motstånd däremot perfekt till chimay som är en kittost funkade skitbra ihop 🙂 och på tal om öl till ost: Trappistklostret L'Abbaye de La Trappe de Scourmont tillverkar som många säkert redan vet högklassigt trappistöl under namnet CHIMAY, som finns i Systembolagets sortiment. Munkarna tillverkar också egna ostar, alla på pastöriserad standardmjölk, nämligen les Fromages Trappistes de Chimay, som passar perfekt till såväl Chimay Trappist som andra trappist- och klosteröl Redigerat 11 december 2008 av Demonproducenten
Demonproducenten Postat 11 december 2008 Postat 11 december 2008 Jag har ett svagt minne av Stilton, smakade denna ost för längesedan och minns att den var fantastisk. Men kan inte direkt minnas vad för typ av ost det var, bara att den var relativt dyr. Någon som har koll? stilton är väl nån typ av blå/grönmögel den också om jag inte minns fel väldigt kraftfull har jag för mig
Demonproducenten Postat 11 december 2008 Postat 11 december 2008 Jag är tråkig och kör mest med spanska viner — rött. Fast jag rekommenderar å det varmaste: Faustino, Gran Sangre de Toro, och Viña Albali . Ta det det lugnt med Toro'n bara... nejdå till en rejäl köttabit eller en mustig köttgryta står sig ett spanskt perfekt 😐
Tilly Postat 12 december 2008 Trådstartare Postat 12 december 2008 Denna tråd börjar nästan bli lite farlig. Ost, vin och öl i samma tråd - livsfarligt! Men ack så gott. Demonproducenten - Jag ska iväg till systembolaget nu och inhandla lite öl. Får blir att prova den som du rekommenderat ovan 😆
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.