Mishkin Postat 29 maj 2008 Postat 29 maj 2008 I min utbildning inom ljud- och musikproduktionsområdet har jag skrivit ett arbete som behandlar sampling och om samplingsbiblioteken idag håller så hög klass att man inte längre kan skilja dem från akustiska inspelningar. Detta har gjorts genom ett blindtest med personer som själva spelar instrument och personer som aldrig spelat någonting. Detta har nu alltså resulterat i ett dokument som ventileras nästa vecka i Falun och jag är också intresserad av vad ni som håller till på detta forum tycker och tänker i ämnet. Uppsatsen finns att ladda hem på min blogg på http://www.mishkin.se/blog/?p=424.
Piccazzo Postat 29 maj 2008 Postat 29 maj 2008 samplingsbiblioteken idag håller så hög klass att man inte längre kan skilja dem från akustiska inspelningar. Det är väl det dom flesta samplingsbibliotek är , Analoga inspelningar med bra mickar i ett bra rum. Just sådant som dom flesta inte har råd med.
raso (oregistrerad) Postat 3 juni 2008 Postat 3 juni 2008 ligger något i vad ovanstående säger. vore trevligt om trådskaparen hade någon komentar...
Mishkin Postat 4 juni 2008 Trådstartare Postat 4 juni 2008 samplingsbiblioteken idag håller så hög klass att man inte längre kan skilja dem från akustiska inspelningar. Det är väl det dom flesta samplingsbibliotek är , Analoga inspelningar med bra mickar i ett bra rum. Just sådant som dom flesta inte har råd med. Jo, ett lite dåligt ordval från min sida kanske att bara benämna det som "akustisk inspelning". Mer korrekt vore "akustisk inspelning där en hel melodi eller stämma spelats in med en instrumentalist" eller någonting i den vägen. Ska se om jag inte kan skriva detta tydligare..
david.roennlund Postat 4 juni 2008 Postat 4 juni 2008 Att referera till Wikipedia faller mig inte i smaken... 😲 Nej, det är ju ett stort NONO.... iaf på min instutition ( tror det gäller hela Uppsala Universitet...) 😄
Piccazzo Postat 4 juni 2008 Postat 4 juni 2008 som behandlar sampling och om samplingsbiblioteken idag håller så hög klass att man inte längre kan skilja dem från akustiska inspelningar. Detta har gjorts genom ett blindtest med personer som själva spelar instrument och personer som aldrig spelat någonting. Mer korrekt vore "akustisk inspelning där en hel melodi eller stämma spelats in med en instrumentalist"eller någonting i den vägen. Samma fråga kvarstår , Om en " Slinga " spelats in av en instrumentalist och följer med i en samplingsskiva ELLER om en " slinga " spelats in av en instrumentalist och placeras på skiva VAD är skillnaden ? Båda är ju inspelade av en " riktig " person.Hur ska man kunna höra skillnad på dessa två undrar jag ?
Mishkin Postat 4 juni 2008 Trådstartare Postat 4 juni 2008 som behandlar sampling och om samplingsbiblioteken idag håller så hög klass att man inte längre kan skilja dem från akustiska inspelningar. Detta har gjorts genom ett blindtest med personer som själva spelar instrument och personer som aldrig spelat någonting. Mer korrekt vore "akustisk inspelning där en hel melodi eller stämma spelats in med en instrumentalist"eller någonting i den vägen. Samma fråga kvarstår , Om en " Slinga " spelats in av en instrumentalist och följer med i en samplingsskiva ELLER om en " slinga " spelats in av en instrumentalist och placeras på skiva VAD är skillnaden ? Båda är ju inspelade av en " riktig " person.Hur ska man kunna höra skillnad på dessa två undrar jag ? Det fall du beskriver är ju precis samma sak så där kan du inte höra någon skillnad. Men i fallet med en samplad slinga så är du ju bunden till det tonmaterial som stämman innefattar. Detta är en "teknik", eller vad man ska kalla det, som inte tas upp i uppsatsen som istället inriktar sig på samplingstekniker där instrumentet/sampler fungerar som en instrumentalist det vill säga spelar de noter (MIDI-instruktioner) som den ges.
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.