Jump to content
Annons

Semla-tipset


Recommended Posts

musik (oregistrerad)
Postat

Hej!

Har ni ätit någon i år ännu?

På Hemköp hade de fått in semlor från Dahls konditori idag. 17;- styck.

I år kommer jag att baka egna semlor istället.

🙂

:musik

Annons
musik (oregistrerad)
Postat

Mitt tips är att det ska vara lite vanilj i. Inte för mycket, inte för lite. Lagom.

:rolleyes:

Postat
Hej!

Har ni ätit någon i år ännu?

På Hemköp hade de fått in semlor från Dahls konditori idag. 17;- styck.

I år kommer jag att baka egna semlor istället.

😕

:musik

Nej inte än.

Ball att baka själv, bakar du brödet med, är det inte svårt att få det sådär lufftigt? 😛

musik (oregistrerad)
Postat
Hej!

Har ni ätit någon i år ännu?

På Hemköp hade de fått in semlor från Dahls konditori idag. 17;- styck.

I år kommer jag att baka egna semlor istället.

😕

:musik

Nej inte än.

Ball att baka själv, bakar du brödet med, är det inte svårt att få det sådär lufftigt? 😛

Ja o ja!! På jobbet var det en som sa att hon hade gjort semlor själv - så var det bara det att hon hade gröpt ur släta bullar och stoppat i mandelmassa och spritsat grädde, lagt på lite pudersocker. Vilken bluff!

Fluffiga som 17 blir mina semlor. Det är ju jäsningen som är det viktiga. Lagom mycket mjöl och arbeta degen perfekt. Inga problem.

Postat

Semlor är gott!

Har tyvärr inte fått nöjet att äta några i år ännu.

Mit tips är att ha kardemumma i semlan (snåla inte på mandelmassan),

och givetvis ska det vara hetvägg. Alltså ätas med varm mjölk.

Postat

Semla= GOTT

Mandelmassa= GOTT

MUMMMS..

Kom på precis att jag har en i kylen..Har inte tid nu..Hejdååå

musik (oregistrerad)
Postat
Semlor är gott!

Har tyvärr inte fått nöjet att äta några i år ännu.

Mit tips är att ha kardemumma i semlan (snåla inte på mandelmassan),

och givetvis ska det vara hetvägg. Alltså ätas med varm mjölk.

Jag har provat att äta den så vid några tillfällen, men det slutar alltid med att jag stupar som en drogad!

Det händer aldrig annars, inte ens efter en stor pizza...

🙂

Postat

Har ätit 2 semlor idag. Utan mjölk dock, men jag åt en med mjölk förra veckan. Det var gott det också, åt det alltid så när jag var en liten parvel.

musik (oregistrerad)
Postat

Åt en semla från Dahls konditori.

Sätter 4,5 av 5 möjliga poäng.

:rolleyes:

:musik

  • 2 veckor senare...
musik (oregistrerad)
Postat
Åt min första semla idag. :rolleyes:

Namn och omdöme? Såg en test av semlor gjord av Let's Dance-deltagare. Det stod på utsidan av tidningen Metro att Kafé Vallgatan hade de sämsta semlorna, men läste man inne i tidningen så var det 7-11. Vilken miss. Dahls som jag ätit var med, tror de blev 2:a.

😉

:musik

Postat

No-name-semla. Köpt av någon jag inte känner, på ett konditori jag inte vet var det ligger. Jag snyltade med andra ord.

Vilket jag gjorde rätt i, det var riktigt gott. :rolleyes:

Postat

Jag tror jag käka världens goaste semla idag!

Tjejen köpte på ett konditori nånstans..

Göööör go!

Postat
Semlor är gott!

Har tyvärr inte fått nöjet att äta några i år ännu.

Mit tips är att ha kardemumma i semlan (snåla inte på mandelmassan),

och givetvis ska det vara hetvägg. Alltså ätas med varm mjölk.

alla rätt! ☺️

Postat
Semlor är gott!

Har tyvärr inte fått nöjet att äta några i år ännu.

Mit tips är att ha kardemumma i semlan (snåla inte på mandelmassan),

och givetvis ska det vara hetvägg. Alltså ätas med varm mjölk.

alla rätt! 😳

Givetvis 😄

Attans, jag har ännu inte smaskat semla i år!!

Båda senaste dagarna har jag inte hunnit köpa,

men imorrn så ska det ske i god tid 😉

Postat
Semlor är gott!

Har tyvärr inte fått nöjet att äta några i år ännu.

Mit tips är att ha kardemumma i semlan (snåla inte på mandelmassan),

och givetvis ska det vara hetvägg. Alltså ätas med varm mjölk.

alla rätt! 😉

Givetvis 🙂

Attans, jag har ännu inte smaskat semla i år!!

Båda senaste dagarna har jag inte hunnit köpa,

men imorrn så ska det ske i god tid 😄

fick banne mig springa runt på tre ställen innan jag fick fatt i några igår 😄

men till slut kunde premiären fullbordas

lite pommerans hade dom lagt i mandelmassan - bättre än väntat faktiskt! gav en "piggare" massa

tyvärr för lite kardemumma i bullen dock :|

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...

Viktig information om kakor (cookies)

Vi har placerat några kakor på din enhet för att du ska bättre ska kunna använda den här sajten. Läs vår kakpolicy och om hur du kan ändra inställningar. Annars utgår vi från att du är bekväm med att fortsätta.