Frekvens Postat 4 juli 2007 Postat 4 juli 2007 Tänkte att vi borde ha en liten grilltråd här. Själv börjar jag bli trött på curry & honungsmarinerad kyckling. Är det då någon som har tips på en lyckad grillning? Alla medel är tillåtna.
Angelina Postat 4 juli 2007 Postat 4 juli 2007 Jag grillar aldrig. Eller jo, marshmallows, på pinne. 😊
musik (oregistrerad) Postat 4 juli 2007 Postat 4 juli 2007 Jag brukar grilla personalen i datoraffärer - det är ganska roligt att se om de lyckas svara på mina invecklade frågor. 😆
Frekvens Postat 4 juli 2007 Trådstartare Postat 4 juli 2007 Är det ingen mer som grillar? Jag trodde det var säsong 😛
Frekvens Postat 5 juli 2007 Trådstartare Postat 5 juli 2007 I Uppsalaområdet har det vart blå himmel i två veckor tycker jag. Det har regnat på nätterna dock. Det ösregnar
Zmolker Postat 5 juli 2007 Postat 5 juli 2007 Att grilla är ju lite av poängen med sommaren 😛 Dra fram klotgrillen eller ta med en kolpåse till stranden och starta partyt 🙂
kajan Postat 6 juli 2007 Postat 6 juli 2007 Nog grillas det så in i norden men jag är nog ganska standard när det handlar om tillbehör till grillningen. Däremot grillar jag gärna fisk och grönsaker och försöker att variera mellan köttsorterna men på marinadfronten intet nytt..
Frekvens Postat 6 juli 2007 Trådstartare Postat 6 juli 2007 Trevligt! Är väl ingen mästare heller direkt, men gott är det. Speciellt marinerad kyckling. Fan vad meningslös tråd det här blev då.
Egghuvud Postat 13 juli 2007 Postat 13 juli 2007 Väner den menlösa trenden med ett recpt på goda grillade tigerräkor. Tina räkorna. Lägg dem i en påse med olivolja, en citron två krossade citrongräs, en tesked tomatpuré, salt svartpeppar och två vitlöksklyftor. Finhacka ett par salladslökar och släng i. Marinera dem i ett par timmar. Träd upp dem på spett t e x med lite gul paprika och grilla dem kort tid på båda sidor på hög värme. Servera med Cous cous (jag gör alltid min kall. Blanda cous cous med vatten, citron olivjolja kryddor och en hög med färska grönsaker och låt det stå en timme häll i massor av persilja och det är klart. Ett tips är att man får ta lite mer vatten än som står på paketet. Det so står på paketet är när du skall koka cous cousen vilket alltså inte är nödvändigt. Då blir den bara kladdig tycker jag.) Eller vildris. Finns gott blandat på Coop nu. Och förslagsvis en kall yuoghurtsås smaksatt med dill, persilja och lite citron eller lime. grekisk Youghur fungerar bra. Den är tjock och krämigt god. 😮
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.