Jump to content
Annons

Lös sladd i SP B1


Eric

Recommended Posts

Postat (redigerat)

Märkte att min b1 började knasa sig och ljud kom och gick sen försvann det. Tänkte att det kunde ju vara ett enkelt glapp nånstans bara så jag öppnade försiktigt upp och kollade lite.

Precis som jag trodde men också väldigt märkligt. Allt verkar okej förutom att den röda sladden tappat sitt fäste. Någon som har någon aning om var den ska fästas/lödas på? Är inte allt för bevandrad inom kretskort och liknande elektronik men vet inte om det känns lönt att lämna in (var man nu skulle göra det) för en så enkel (antar jag?) grej som säkert skulle kosta för mkt i relation va det skulle kosta att köpa en ny.

Bifogar två bilder så ni kan ta en titt. Den röda sladden som går från membranet sitter alltså inte fast någonstans på kortet.

1an.jpg

2an.jpg

http://dinbartender.atspace.com/annat/1an.jpg

http://dinbartender.atspace.com/annat/2an.jpg

Finns det någon räddare i nöden?

Edit: verkar som bilderna inte vill visa sig alltid. Högerklicka o tryck VISA BILD eller kopiera länkadressen för hand in i adressfönstret så funkar det.

Redigerat av Eric
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Ok - öppnade Bettan... 😄

Den röda komponenten till vänster, som benämns R8 på kortet, har ett ben som hänger fritt i luften. Gissa var kabeln sitter... 😆

tack för du tog dig tid!

öppnade upp o kollade igen, ser dock inget ben som hänger fritt?

kan det vara att det ser annorlunda ut pga att jag har den gamla verisonen av b1an som inte har Pad och HP-filter? min röda komponent har texten r15 över sig inte r8 ifall det var det du syftade på.

bifogar en tydligare bild på hur det ser ut. Höger-klicka o tryck visa bild eller kopiera in adressen manuelt i adressfönstret.

Tack på förhand!

3an.jpg

http://dinbartender.atspace.com/annat/3an.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Visst - det är nog olika versioner, så det är tydligen R15 i din. Det är kanske så, att benet har brutits av...? 😄 Benen sitter ut mot kortsidan, så du borde kunna se att det har funnits ett ben där i så fall...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...