Jump to content
Annons

köpa dyr mikrofon


nilsemil

Recommended Posts

Vi provade LA 610an ihop med vår u87a, men jag måste säga att Rupert Neve design 5012 gick bra mycket bättre ihop med u87an än 610an. 610an var lite kall och mer dokumenterande än den värmen vi fick ihop med 5012an. Men som så mycket annat är det ju en smaksak. Micken ska passa rösten. Preampen ska passa micken osv. Testa testa.

U87 är ju en himla bra mick, men jag kan tycka den känns lite "kall" ibland, och då är Neve ett "varmare" alternativ än 610'an... 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

har spelat in med md-mik innan men blev tvungen att skaffa ett ljudkort, blev ett fireface 400. skulle det vara en disgrace att spela in en u87 med rme's inbyggda mikpreamp? vad tingar en u87 och får man vad man betalar för?

tack för alla svar/ e

Link to comment
Dela på andra sajter

U87an levererar definitivt i förhållande till pris. Att köra rätt in i ljudkortet går givetvis, men jag skulle rekommendera en extern preamp till, då kommer den till sin fulla rätt. Vi testade oss fram till Rupert Neve design 5012. Den upplevde vi passa ihop med mick och huvudsaklige sångare väl. Men när det är dags för dig att leta preamp, testa dig fram ordentligt först. Finns lite olika u87 varianter, så var noga med att lyssna och ta reda på vad som gäller för de olika varianterna. Tänk på att du kan leta begagnat, det går att göra fynd. De gamla mickarna låter annorlunda än de nya, bättre eller sämre är ju som vanligt en smaksak.

Redigerat av Neko
Link to comment
Dela på andra sajter

SKulle jag endast få äga en mikrofon skulle valet vara en AKG C12 VR.

Bättre sångljud tillsammans med en LA-610 har jag aldrig hört faktiskt.

Precis den utrustningen jag jobbar med just nu faktiskt! 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Jag hade också tillfälle att testa Z3300 A en kort stund häromveckan. Vi kan sälja dem, men ville inte lägga upp dem innan vi själva fått fingra lite på dem. Men den var fin, lite tillgjord vintagekaraktär kan jag tycka, men låt gå. Bättre än det mesta i prisklassen.

TLM103 har jag aldrig förstått mig på, tycker den fungerar till vissa ganska speciella tillfällen, men är allt annat än allround. Jag ägde själv en ett tag, men det är dålig ekonomi att ha en mik för 8 lax som kommer till nytta på en inspelning av tjugo. Så den åkte ut till förmån för en C414 EB i toppskick. Har inte ångrat mig en sekund.

Det är alltid svårt att rekommendera en enda bra mik som ska klara allt. Men en av mina allroundfavoriter till sång är Shure SM7 med en bra preamp, till exempel VintageDesign M81. Men en LineAudio 2MP duger också fint. SM7 listar för cirka 4500 kr, så den är inte dyr.

Hälsningar

/Henrik

Link to comment
Dela på andra sajter

SKulle jag endast få äga en mikrofon skulle valet vara en AKG C12 VR.

Bättre sångljud tillsammans med en LA-610 har jag aldrig hört faktiskt.

Precis den utrustningen jag jobbar med just nu faktiskt! 😕

Jepp, det är just Mats grejor jag skrev om 😲

Jäkla lyx! =)

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...