Jump to content
Annons

Om man fettsuger maggen


musik (oregistrerad)

Recommended Posts

musik (oregistrerad)

Hej!

Om man fettsuger magen - är effekterna lika goda som om man tränar bort det lilla fläsket? Jag menar att om effekterna av att man tränar bort fettet är att man minskar risken för sjukdom kraftigt, hur är det då om man istället opererar bort fettet? Har man minskat risken för astma, diabetes, hjärt- kärlsjukdom o.s.v. lika mycket då?

pärondryck//:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej!

nej, effekterna är inte lika goda som om man tränar bort det lilla fläsket. Fettmodulering i kroppen är en dynamisk process och tar du bort magfett har fett från andra delar av kroppen snart satt sig där igen. Det är som att ta bort en hink med vatten från badkaret. Precis som du inte kan punktförbränna bort fett med ab-mastern kan du inte heller ta bort det från ett ställe; allstå det kommer tillbaka om du inte ändrar din livsstil.

Du minskar inte chansen för sjukdommar genom fettsugning utan du ökar dem. Hjärt och kärlsjukdommar (HK) och diabetes mellitus (DM) är främst de sjukdommar som associeras med övervikt. Motion har en direkt effekt på sjukdomsprocessen som är oberoende av fettmängden. Stort intag av kalorier ger diabetes (typ II) eftersom insulinmängden i kroppen, trots kompensation från bukspottskörteln, inte kan upprätthålla ett tillräckligt upptag av kolhydrater från blodbanan. Dessa överblivna kolhydrater "klistrar sig fast" på blodkärlen och gör att de blir trängre och att blodförsörjningen i små kapillärer minskar (blindhet, svarta tår, kalla händer mm) samtidigt som kärlen blir mindre elastiska vilket i sig leder till högre blodtryck och markant ökad risk för HK.

Det är främst kolestrolen i maten som är boven i HK. Den reagerar med dina blodkroppar och det bildas inflammation i blodkärlen. Efter att inflammationen har lagt sig bildas det en förkalkad yta som försnävrar kärlets radie. Dessa kan dels bli tjockare, dels lossna och sätta sig fast i mindre kapillärer och orska infarkt (vävnadsdöd) och dels vara med till att fånga upp koagel och andra förkalkningar.

Det är alltså ett väldigt komplicerat system med en massa olika mekanismer som vi endast delvis känner till. Som tur är är behandlingen desstu enklare:

MOTIONERA OCH ÄT SUND MAT. Det finns inga genvägar kring det. Finns endast ett piller som fungerar och den är associerad med stora biverkningar.

Fettsugning har bara en tillfällig kosmetisk effekt. Dessutom skadar du många cutana nerver som har hand om känslen på magen under processen. Du ökar din risk för infektioner efter operationen samtidigt som universell anestesi är en stor belastning för kroppen och kan leda till döden och bör undvikas så mycket som möjligt.

Astma har en sjukdomsutveckling som är delvis okänd. Den involverar iaf en immunologisk allergiprocess och är släkt med hösnuva och atopisk dermatit (barnexem) och påverkas inte direkt av övervikt. Däremot finns det andra lungsjukdommar som påverkas av din BMI.

mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

Äntligen en som vet vad han pratar om inom området. Finns många som tex inte känner till kroppens oförmåga till att punktförbränna fett. Och detta är inte bara ointresserade Svensson utan också gyminstruktörer, personliga tränare, kostexperter och andra "experter".

Finns nog inget annat område som har lika många myter som näringsfysiologi.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Bra info FunkyMonk!

Eftersom man nu funnit att astmatiska besvär åtminstone delvis kan förklaras av ett särskilt ämne man spårat och som verkar finnas särskilt koncentrerat i just magfläsket, så är det ju bra om detta magfläsk försvann. Jag förstår självklart att det bästa är att motionera bort detta (och annat) fläsk, tillsammans med bra mat.

Inte minst med tanke på att träningen i sig leder till förändrad (=bättre) ämnesomsättning, bättre immunförsvar etc., vilket inte en operation i sig knappast gör. Tänkte bara att om man opererade bort magfläsket så var ju iaf det väck fortare...

😳

:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Det var intressant det här med särskilda ämnen i magen som leder till astma. Kollade runt lite och såg att det fanns olika studier som försökte hitta samband mellan mättade, enkelo och fleromättade och transfetter och astma bronchialis. Det var kanske det du menade?

Orkar inte sätta mig in i ämnet just nu men man kan ju säga så här att transfetter är onaturliga och tyvärr lagliga i sverige. Undvik kakor och kex och sånt så slipper du skiten helt enkelt. Vad gäller det "vanliga fettet" så är en bra kost nästan en garanti på att den balansen hålls på en bra nivå.

här e lite info om (omega)fett för er som är intresserade:

Det finns 4 sorters omega fett:

2 sorters omega3 finns i fisk och kallas EPA och DHA

1 sorts omega3 finns i växtriket och kallas ALA eller linolensyra

Dessutom finns det omega6, kallas för linolsyra

Linolensyra och linolsyra är essentiella fettsyror, alltså fettsyror som är

livsnödvändiga och som kroppen själv inte kan producera.

Innehållsförpackningen på t.ex. smörpaket visar halten av mättade och omättade

fetter. Omättat fett = Linolensyra = bra fett

omega3 i växt och fisk är antiinflamatoriska vilket innebär att de minskar risken

för bla hjärtsjukdomar, alzheimer och cancer. Den i fisk är mer potent än den i

växter.

omega6 menar många forskare har en proinflamatorisk effekt, alltså främjar

inflamation i kroppen. Intressant är att från att förr i tiden ha haft ett 1:1

förhållande i maten (omega3:omega6), har nu halten omega6 ökat med 15 gånger bla pga

att kor och fisk matas med kraftfoder.

Omega6 har också en massa bra egenskaper.

När det gäller cancerformer som t.ex. bröst och prostata cancer gäller det att inte

överdosera omega6 då risken för dessa sjukdomar ökar.

Generellt kan fiskolja bara rekommenderas till personer som inte äter fisk.

Då är en bra dos ungefär 500 mg per dag till personer som inte lider av hjärtsjukdom.

För dem som lider av hjärtsjukdom är 800 till 1 000 milligram en rimlig dos. När det gäller tillskott av linolensyra ska det återigen bara rekommenderas till någon som äter väldigt lite av det. Då är det ungefär ett gram per dag som gäller. Det är mindre än den rekommenderade dagliga dosen, men nästan alla får i sig lite via maten.

Svenskar får i sig förhållandevis mycket omega-3 eftersom många äter

mycket fet fisk: sill, lax, sardiner och makrill. Dessutom är det vanligt att

använda rapsolja i maten i Sverige.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Intressant!!

Det ämne som man fann i fläskmagen hos de med astmatiska besvär hette nåt i stil med oxymetolas eller nåt... Vet inte om det var så att fettet omvandlades på nåt sätt och bildade den substansen. Iaf hade de mätt astmapatienter och andra vanliga och fann att den första gruppen hade kolossalt mer av det ämnet. Det var inte så att de hade mer av mättat fett t.ex....

Jag ska försöka hitta artikeln igen!

matdags//:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...