Light Head Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 Jag hittade en gammal Marque de Arienzo fånr 1994 i vinstället. Den det är inte en gran reserva. Någon expert som kan hjälpa mig, och rätt snabbt?!!? Vad kan jag förvänta mig? Den har legat i rumstemp hela tiden, men rätt mörkt.
tbruce Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 RTFM! 😄 🥰 Nej men seriöst nu är du i fel forum va?
IDF Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 vem bryr sig hur det smakar.. drick det ändå.. 😳
Light Head Postat 16 september 2006 Trådstartare Postat 16 september 2006 (redigerat) Fel? Allmänt är väl inte fel, skulle jag lagt mig i Studiobygge? Visste inte vem jag skulle fråga och det finns ju trots allt en jäkla massa kompetens här! (vad betyder RTMF? MF kan jag ju fantisera ihop, , , men RT?) Redigerat 16 september 2006 av Light Head
tbruce Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 Fel? Allmänt är väl inte fel, skulle jag lagt mig i Studiobygge? Haha ja, studiobygge ju. Nej Off-topic kanske? 😳
teddawid Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 Har du haft den liggandes så är det nog bara att köra, har den stått upp kan korken ha torkat och jag har för mig att den kan sätta dålig smak på vinet i så fall. Gott gott vin däremot, var på deras vingård i somras.
DåligtGehör Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 Hyfsade förutsättningar låter det som med tanke på ljuset och om det har varit en stabil temperatur. Men 1994 är många år och jag tror inte alls att det vinet är såpass lagringsbeständigt snarare gjort för att konsumeras inom ett par år. Min gissning är att det kommer att sakna frächör och smaka lite tunnt, trött och endimisionellt.
Light Head Postat 16 september 2006 Trådstartare Postat 16 september 2006 Hyfsade förutsättningar låter det som med tanke på ljuset och om det har varit en stabil temperatur. Men 1994 är många år och jag tror inte alls att det vinet är såpass lagringsbeständigt snarare gjort för att konsumeras inom ett par år. Min gissning är att det kommer att sakna frächör och smaka lite tunnt, trött och endimisionellt. Precis så är det! Inte dåligt, men lite "trött" kan man säga. Ekfatskaraktären verkar helt bortblåst. Vinet känns som om det tappat en del alkohol oxo. Färgen var aningens mer åt det bruna hållet. Men det var klart drickbart! Och jag anar dess tänkta karaktär. :-)
maxmaxmax (oregistrerad) Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 Har inte du fest, Lighthead? Vad gör du här? Och nu ska JAG fixa iordning mig. wow, jag är snygg idag.
Light Head Postat 16 september 2006 Trådstartare Postat 16 september 2006 Gissa om det är fest! Men först så var det ju middag, och när den är avklarad så är det bara till att höja tempot! schgåål!
Umemagnus Postat 16 september 2006 Postat 16 september 2006 Gissa om det är fest! Men först så var det ju middag, och när den är avklarad så är det bara till att höja tempot! schgåål! fasen.. brunt vin... du kommer ju att skita ner dig imorgon... Lyssna på Nad´s senaste demolåt
surface Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 hej har du hört talas om google ? sök på vinforum och sidor på svenska så ska du se att du får upp en jävla massa saker som är mer passande än att posta denna tråd på ett STUDIO forum. här har du resultaten. Vinforum det är ju som att gå in på Ferraris forum och fråga vad man har för bölder runt anus typ.
Skalmannen (oregistrerad) Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 det är ju som att gå in på Ferraris forum och fråga vad man har för bölder runt anus typ. Egentligen inte...då man kan få just dom där bölderna av att sitta ner för mycket. Dessutom så blir det ju starka krafter i en F1 bil tillexempel så trycket blir ju ännu större på sätet. Så kan ju frågan vara befogad, typ: Jag har fått stora bölder runt anus, kan det ha och göra med min röda Ferrari som jag köpte i förra veckan? Sen kan ju just vin ge tillgång till en annan form av kreativitet som man inte når när man är nykter. Inte för att det alltid blir bättre, men dock ändå ett faktum. Jag tycker frågan är helt befogad!
Pluffo Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Men off-topic för in i helvette 😉 Någon jävla ordning får det allt vara 😉
Egghuvud Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Flaskan borde vara okej om den har legat mörkt och legat ner... De viner som mår sämt av lagring är ju viner som skall drickas unga, men en grand reserva borde fungera att lagra Om inte blir ju vinet surt och korkskadat, men det känner du direkt när du öppnar den. Både på lukten och på smaken. Vinet mår bra av att luftas en stund så öppna falskan nu. är den sur så köp en ny. Jag förmodar att du skall bjuda eftersom det är bråttom? Eller är det bråttom av andra anledningar? I så fall Ring AA. 😆
hackeman Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Flaskan borde vara okej om den har legat mörkt och legat ner... De viner som mår sämt av lagring är ju viner som skall drickas unga, men en grand reserva borde fungera att lagra Fast det här var ju inte en Gran Reserva. Förmodar att det är en Reserva då? Är väl egentligen inget vin som blir bättre av att lagras, iaf inte i 12 år. Jag hade sett till att ha nån annan flaska som backup ifall ifall....
Egghuvud Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Flaskan borde vara okej om den har legat mörkt och legat ner... De viner som mår sämt av lagring är ju viner som skall drickas unga, men en grand reserva borde fungera att lagra Fast det här var ju inte en Gran Reserva. Förmodar att det är en Reserva då? Är väl egentligen inget vin som blir bättre av att lagras, iaf inte i 12 år. Jag hade sett till att ha nån annan flaska som backup ifall ifall.... 😉 Det är inte en grand reserva stod det ju när jag tittade. Sorry. Hmm då kanske det smakar hästpiss.
hackeman Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Flaskan borde vara okej om den har legat mörkt och legat ner... De viner som mår sämt av lagring är ju viner som skall drickas unga, men en grand reserva borde fungera att lagra Fast det här var ju inte en Gran Reserva. Förmodar att det är en Reserva då? Är väl egentligen inget vin som blir bättre av att lagras, iaf inte i 12 år. Jag hade sett till att ha nån annan flaska som backup ifall ifall.... 😄 Det är inte en grand reserva stod det ju när jag tittade. Sorry. Hmm då kanske det smakar hästpiss. Det tror jag oxå, hästpiss och vinäger. 😉
Egghuvud Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Eller den gamla Pondusklassiker,. Sniff sniff... gurgel Ahhh... -säg inget säg inget är det hmmmm ......Rödtjut?
Dark Of Light Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Spriit som sprit... Hick.. Sprit är färschk varah...
Overkill Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Spriit som sprit... Hick.. Sprit är färschk varah... 🙂
Gote Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 Spriit som sprit... Hick.. Sprit är färschk varah... Gick det bra på süstemet idag? 🙂
Dark Of Light Postat 19 september 2006 Postat 19 september 2006 🙂 Det går alltid för mig... På systemet... Bra alltså! 😄
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.