Jump to content
Annons

Astma-hörnan


musik (oregistrerad)

Recommended Posts

musik (oregistrerad)

Hej!

Med anledning av ett märkligt läkarbesök idag, så kände jag att jag måste skapa denna tråd. Jag har luftrörsbesvär som pågått ca. 3 år. På denna tid har jag bytt specialistläkare 4 gånger. Ingen har ställt diagnos ännu. Vad som emellertid var oförväntat bra, det var att jag fick reda på lungfunktionsvärdena efter mycket omfattande tvåtimmarstestande i juni månad idag! Vitalkapacitet, blodgasutbyten och även syresättningen (CO-test, kolmonoxid) var normala. Faktum är att det sistnämnda var bättre än normalt. Dock är FEV-värdet (hastigt utblås av luft) lågt. Alltså förträngnig i luftrören=obstruktion.

Att syresättningen var t.o.m. bättre än normalt förvånar mig dock. Jag har mycket länge haft sämre värde än normalt därvid. Många år innan jag fick besvär med luftrören också. Hur kommer det sig att detta blivit bättre?

Man kan säga att jag har väl fungerande lungor, trots att luftrören är märkbart förträngda. Även rörelserna hos lungorna är ok. Detta gör att läkarna rent ut sagt inte vet vad jag lider av. Jag är dock exceptionellt säsongsberoende, alltså bättre på sommaren och sämre på vintern. Är detta typiskt för astma eller kol?

Dessutom har jag mycket svårt för cigarettrök och får torrhosta på 30 meters håll. Detta tyder inte på astma, utan på hypersensoriska luftrör och på det området finns inga väl fungerande mediciner. Men kan man inte vara känslig för tobaksrök även på så långa avstånd om man har astma eller kol?

Har haft Bricanyl som akutmedicin ett år. Idag fick jag dock Pulmicort. Det är ett kortison. Läste om medicinen på Nätet och en studie visade att om man började med medicinen inom ett halvår från astmadebuten så gav det mycket bättre resultat än om man började efter 2 resp 10 år. Det kunde bli ärrbildning dessförinnan i slemhinnan annars. Är det någon här som använt/använder Pulmicort och kan säga något om vad ni tycker om det?

"Nu ska det bli spännande för dig att se om den nya medicinen hjälper. Gör den inte det så måste vi fråga oss vad det egentligen är vi behandlar.", sa läkaren. Ehhh..."spännande" är knappast rätt ord när jag kämpar för livet, kippande efter luft och befunnit mig i gränslandet.

För inte länge sedan sa de att jag inte lever länge till, men nu verkar det som om jag kan bli väldigt gammal, åtminstone om medicinen har effekt... Psyket blir i alla fall rätt starkt (underdrift).

😆

:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 137
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Om jag förstått det rätt har du fått Pulmicort i förebyggande syfte... Just när det blir panik får man ofta Airomir... (Båda inhaleras)

Min son har astma, den har varit väldigt snäll men blivit värre i år pga björkpollen, men framförallt timotej (gräs)

Vi har haft Pulmicort för att kunna använda i förebyggande syfte, men ej gett det då han inte har haft några stora symptom... Men efter 2 anfall i våras får han det 2ggr dagligen vilket har minskat anfallen... 😕

Edit: Kan dom inte mäta ditt Histaminvärde om dom inte vet om du är allergisk?

Redigerat av Lilleman
Link to comment
Dela på andra sajter

Pulmicort inhallerar man i förebyggande syfte..

Om det blir panik så beror det ju på hur mycket luftbesvär du har..

Oftast så brukar Bricanyl hjälpa, majoriteten inhallerar Bricanyl..

Du har förmodligen en inflammation i andningsluftvägen..

Vad Pulmicort gör (kortison) är att den behandlar denna infektion..

Hur ofta ska du inhallera? det brukar vanligtvis vara 2 gånger på morgonen och 2 gånger på kvällen..

Sedan trappar man ner till 2 gånger på kvällen.. Oftast, inte alltid..

Se till att borsta tänderna efter du inhallerat Pulmicort! Borsta väldigt noga och väldigt länge.. Skölj även munnen efteråt. Ta ett glas vatten och böj huvudet bakåt och harkla en stund. Spotta sedan uta vattnet..

Kortison har en ganska vanlig biverkning att ge svamp i munnen.. Speciellt nere vid halsen.. Du kommer märka om du får detta och då får du springa iväg till apoteket och förklara för apotekarn så hjälper hon dig med en medecin som hjälper!

Edit: du kan även få dålig andedräkt av Pulmicorten! Om du får en riktigt dålig andedräkt har du förmodligen fått svamp!

Redigerat av Soundborn
Link to comment
Dela på andra sajter

En nackdel med Bricanylen är att den brukar ge hjärtklappning och allmänt darr i kroppen. Jag bytte till Oxis den är inte lika extremt snabbverkande, som jag förstått det, det ska lite längre tid för det att börja verka men man slipper Bricanylens bieffekter.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Lilleman: Jag ska prova Pulmicort eftersom jag har en besvärlig förträngning i luftrören. Så man kan nog inte säga att det är i förebyggande syfte. Medicinen är tänkt att angripa inflammationen. Ska ta inledningsvis 800 mikrogram dagligen, vilket läkaren sa var en mycket liten dos, medan apotekaren tyckte det var mycket stor dos! Mäta mitt histaminvärde har de väl gjort när jag gjorde en omfattande allergitest. Jag var bara allergisk mot timotej. Jag var inte allergisk mot gräs enligt testet, men enligt läkaren idag var jag det iaf, för timotej tillhör gräsgruppen.

Soundborn: Ja, jag vet om det om svampinfektion. Dålig andedräkt också? Hujedamej. Hade en kompis i slafen ovanför mig i lumpen med astma. Han kunde få dålig andedräkt. Det värsta är väl dock om psykiska besvär som beteendestörningar och depression sätter in som biverkan. Eller kramp i luftrören mer än vad det redan är. Infektion är det knappast, det går man väl inte med i flera år? Ska ta Pulmicort en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Bone: Jag har aldrig fått biverkan av Bricanyl. Inte ens när jag fick mer än dubbel dos. Däremot fick jag ökad tendens till i kramp i luftrören om den används för ofta.

Blir kass av ansträngning. Fuktigt väder, torr luft, kallt väder m.m. Plus alla attacker i fullständig vila. Tål ej drag från ventilation eller öppna bussfönster, svullnar upp i hals, näsa m.m. då. Ungefär som en undulat om ni känner till det...

:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Psyiskabesvär/biverkningar vid inhallering av kortison är ovanligt.. vart har du hört det ifrån?

När jag skrev infektion i luftvägen så menade jag inflammation (ändrade min tidigare post).. Jag jobbar natt nu så jag är lite seg 😕

Se bara till att du inhallerar kortison, det är det bästa om man vill vara ifrån alla biverkningar..

om du får äta det så är det risk för att du blir väldigt, väldigt rund i ansiktet...

Kicki Danielsson äter ju kortison, och hon har ju typiskt runda kinder.. Det är en biverkning..

Redigerat av Soundborn
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Om biverkningarna av min medicin står ju i informationen om den! Beteendestörningar. Det kan alltså innebära tala för sig själv eller göra knepiga miner plötsligt, desillusion och förvirring kan jag tänka mig... Plus depression.

Men även andra biverkningar fanns ju.

Hoppas den däremot har verkan istället. Börjar imorgon.

Jag har fått kortison vid ett tillfälle tidigare i mitt liv. Det var när jag i tennis skadade axeln. Läkaren sa att jag skulle komma tillbaka mellan 10-20 gånger och regelbundet få en spruta, men att smärtbesvären med anledning av skadans utbredning skulle kvarstå i 2 år. Efter första och enda kortisonsprutan på akuten blev jag frisk direkt och inga besvär därefter från axeln på 18 år! Effekten var alltså kolossalt högt över förväntan.

😕

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

När dom skriver Beteendestörningar så är det inga kraftiga beteendestörningar...

Kanske lite tvångstankar 😆

😕

nej men seriöst. Beteendestörningar är väldigt ovanligt..

Det står väl tom?

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag hade allergi i flera år - från att jag var omkring 10 eller något.

För omkring 15 år sedan, försvann plötsligt allergin. Snacka om att det var en befrielse - men 2 år senare kom astman i stället...

Min astma är i första hand allergi- (enligt test är jag allergisk mot allt utom katt, som jag förmodligen har blivit immun mot), köld- och fukt-utlöst, så vintern är ingen rolig tid - och inte våren heller - eller den svenska sommaren, som har en tendens att bli fuktig utan att det blir tillräckligt varmt för att fukten i luften ska drivas bort. Luftvägsinfektioner som andra rycker på axlarna åt och jobbar vidare utan bekymmer, gör att jag blir fullständigt däckad i minst en vecka. Också mindre kul...

Jag har tagit Pulmicort 400ug tillsammans med Oxis 9ug i flera år - en dos av varje, morgon och kväll. Använde Oxis som akutmedicin också. Ett tag, när jag hade väldigt stressigt på jobbet, fungerade det bättre om jag dubblade Oxis-dosen på morgonen - men nu har det varit stabilt så länge, att jag tar Symbicort Forte morgon och kväll och har Bricanyl som akutmedicin, eftersom det har varit väldigt sällan jag har behövt använda akutmedicin under de senaste två åren. 😮

800ug är knappast någon liten dos. Läkaren har väl sagt det för att inte oroa dig för mycket... 😉 Jag tar som sagt 400ug morgon och kväll. Min flickvän tar 200ug morgon och kväll (har betydligt lindrigare astma än jag). Dubblerar doseringen vid infektioner eller risk för infektioner.

Jag brukar få väldigt bra värden på PEF-mätaren (den brukar gå i botten) vid den årliga kontrollen, men på de andra utandningsproven syns astman tydligare...

Några biverkningar har jag aldrig märkt av - annat än det vanliga, med skakningar och hjärtklappning. Skakningarna brukar bli värre när jag verkligen har behövt medicinen. Beteendestörningar...? Räknas det att man sitter klockan fyra på morgonen och skriver om sjukdomar i ett musikforum...? 😕😆

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)
Jag brukar få väldigt bra värden på PEF-mätaren (den brukar gå i botten) vid den årliga kontrollen, men på de andra utandningsproven syns astman tydligare...

Ehh..botten? Du är alltså elitidrottsman? :rolleyes:

De andra utandningsproven? Vad e det för några? Är de dem jag gjorde på lungkliniken tro...? Inga tester där under två timmar förra månaden visade att jag var sjuk alls. Förutom PEF som var lågt. I ett test fick jag sitta i något som liknade en engelsk telefonkiosk. Det fanns ingen luft därinne. Ett jättelikt munstycke sattes över mun/näsa med ett stort luftutsug mot min mun. Samtidigt skulle jag andas normalt. Tekniskt svårt, men ok resultat. I ett annat test skulle jag dra in ett ämne och sedan blåsa ut. Det mätte syresättningen, vilken var bättre än normalt. Volymmätning av lungor (vitalkapacitet) mättes också. Med flera.

Med tanke på PEF-värdet trodde de jag hade kol.

Med tanke på metakolin-testet (slags medel som provocerar luftvägarna som man får andas in gradvis mer och mer av och efter varje gång blåsa ut för att testa utandningen) som jag gjorde i januari, trodde de jag hade astma.

Med tanke på att jag slog ut alla möjligheter att mäta någonting alls i blodet ett tag förrförra året, såsom vita och röda blodkroppar m.m., trodde de jag var förgiftad. Det var så allt började.

Med tanke på min hyperkänslighet för cigarettrök på mycket långt avstånd trodde de jag hade hypersensoriska luftrör.

Utredningen fortsätter mao.

För att utreda ev. astma kan man efter ett metakolintest provocera med torr luft. Har Claes eller någon annan fått göra sånt test med torr luft nån gång?

Eller fått göra en alfa-antitrypsintest, alltså en mätning genom ett enkelt blodprov i fingret (vilket kostar 30 SEK) av ett speciellt enzym som är tänkt att skydda lungorna mot nedbrytning?

Eller gjort en bronkoskopi (fotat luftvägarna inuti), eller en lungröntgen?

😛

:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Elitidrottsman? Knappast... 😉

Jag tror att anledningen till att jag får så högt på den lilla mekaniska PEF-mätaren, är att jag andas med magen också, på samma sätt som när man sjunger. Det känns liksom mer naturligt att göra så när det är meningen att man ska ta i. De andra testerna jag får göra varje år, är en annan apparat som ritar upp en kurva. Den ena testen är att man ska andas ut kraftigt i början och fortsätta med utandningen så länge man orkar och det andra är egentligen samma som PEF-mätaren. Några sådana avancerade tester som du har fått genomgå, har jag inte behövt göra för att konstatera min astma. Astman finns i familjen och likadant med Antitrypsinbrist, som gör att det är VÄLDIGT olämpligt att röka eller bli utsatt för passiv rökning...

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Jag tar i så jag svimmar, med magen också, men det händer inte så mycket... 😳

Det kanske är så att de enorma mängderna slem som alltid bildas är i vägen?

Min brorsa som tränat mer ån 10 timmar per vecka hela sitt liv kommer upp i 650 i PEF. Det är exceptionellt högt. Jag själv har 230 när jag är som sämst. Vid 200 somnar man in - har befunnit mig i gränslandet till den djupsömnen. Mätaren "i botten" innebär 800. Det finns knappast någon som har sa de mig. Kan det vara så att du behandlats mot astma så länge och med såna höga doser att du fått bättre värden än normalt för den sakens skull?

Förresten...jag tog Pulmicort nu på förmiddagen för första gången. Det hände inte så mycket. Kittlade bara lite i höger lunga.

När det gäller kol har de sagt mig att "det inte finns nåt att göra, att inga mediciner hjälper och att man då har en progressiv sjukdom där man bara blir sämre och slutar i respirator." Ehhh...säger de så till alla patienter? Även de med stor sannolikhet för att de verkligen har kol? Att inte alla de i så fall går och hänger sig direkt efter läkarbesöket? Det vore ju helt naturligt.

Har du verkligen antitrypsinbrist i familjen? Det är extremt ovanligt, berättade specialistläkaren igår. "Det är så ovanligt att vi inte ens bryr oss om att ta det provet om inte kol finns." Funderar på att lägga 30 spänn som det billiga blodprovet kostar, ur egen ficka. Tar du medicin mot det?

😄

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Slembildningen tar förstås emot - men det bekämpar jag med Acetylcystein (reservation mot ev. felstavning... 😮 ) minst en gång varje dag - och jag har blivit allt bättre på senare år. Förmodligen för att jag har varit väldigt noga med medicineringen och har tagit den under så många år.

Pulmicortens effekt kommer gradvis tror jag - så det dröjer nog ett par veckor innan det börjar bli någon större skillnad - men det är ju ett tag sedan min astma kom, så jag kommer inte ihåg riktigt...

Efter att pappa fick besked om Antitrypsinbrist i samband med andra tester han fick gjort (han blir 80 i år, så de kollar antagligen upp diverse saker då), så gjorde jag och min bror också testet - och fick positivt resultat (korkad benämning egentligen, eftersom det egentligen är negativt att få ett positivt resultat, men ändå... 🙂 ). Jag tar inga extra mediciner mot det.

De sade att om jag hade rökt sedan skoltiden, så hade jag troligen inte levt i dag (är 41) - så det är ju klart positivt att jag aldrig har rökt - tycker i alla fall jag... 😮

När det gäller astma, så har både mina föräldrar, jag och mina båda syskon det - men jag är sämst av oss. Brorsans son har också astma, men hans dotter har det inte.

KOL är obotligt, har jag för mig (som väl är, har ingen i min familj det) - men man kan leva med det väldigt länge ändå, om man är lite försiktig med vad man utsätter sig för.

Redigerat av Claes
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Detta blir bara alltmer förvirrande... Men då menar jag inte nödvändigtvis till det sämre! 🙂 Till mig sa de att Acetylcystein ges till kol-patienter, att vissa kan ha astma och slembildning ibland, men inte så att man dagligen behöver ta ett slemförtunnande medel. På Apoteket sa de nåt ännu mer intressant 😆 ... att Acetylcystein är värdelöst och utan effekt. Hmmm...hur kan en farmacevt yttra sig så? Själv provade jag det för cirkus 2 år sedan och visst lossnade en hel del slem, men det gör det som tur är ändå också. Men jag tycker allt att det får klart godkänt av mig. Relativt biverkningsfritt också. Dricker själv stora mängder lättdrycker utan aspartam mot slemmet.

Visste ni förresten att det allra senaste är att man i två oberoende tester (de var tvungna att kontrollera igen för resultatet var förbluffande), att tomatjuice innehåller en substans som sägs stoppa de negativa biverkningarna av rökning. De gav stackars råttor rökning och de utvecklade samtliga nedbrytning av sina känsliga lungor. Sedan gav de hälften av dem tomatjuice och hälften något annat (tror inte artikeln talade om vad). Hos samtliga (!) råttor som fick tomatjuice så stoppades nedbrytningen av lungorna!! Antagligen är det så att tomatjuice innehåller ett ämne som verkar i den riktningen. Naturens egen medicin s.a.s. Men för att det ska kunna tillämpas och säljas måste det ämnet först hittas och sedan förfinas och koncentreras. Kanske kommer en kapsel att motsvara mängden av det ämnet i 8 liter tomatjuice. Det är inget konstigt alls tyckte Apotekarn, för det är så de flesta mediciner blir till. T.ex. är ingefära mycket starkt inflammationsdämpande och vissa smärtlindrande medicin som tagits fram sa hon har sitt ursprung i det, men att man då tittat på ingefärans molekylära beståndsdelar och uppbyggnad och sedan tvingats tillverka ett kemist preparat som åtminstone påminner om ingefärans struktur. Så de lär sig av naturen, men det är inte alltid de kan ta fram de koncentrationer som efter noggranna tester kan tänkas krävas för att behandla sjukdom, utan att konstruera en kemisk snarlik motsvarighet.

🙂

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Detta blir bara alltmer förvirrande... Men då menar jag inte nödvändigtvis till det sämre!  😆  Till mig sa de att Acetylcystein ges till kol-patienter, att vissa kan ha astma och slembildning ibland, men inte så att man dagligen behöver ta ett slemförtunnande medel. På Apoteket sa de nåt ännu mer intressant  😉 ... att Acetylcystein är värdelöst och utan effekt. Hmmm...hur kan en farmacevt yttra sig så? Själv provade jag det för cirkus 2 år sedan och visst lossnade en hel del slem, men det gör det som tur är ändå också. Men jag tycker allt att det får klart godkänt av mig. Relativt biverkningsfritt också. Dricker själv stora mängder lättdrycker utan aspartam mot slemmet.

Acetylcystein får både jag och min flickvän, för dagligt bruk (måste ibland ta det ett par gånger extra, men oftast bara på morgonen, när slemmet ju har samlats upp under natten... 😛 ) - så det är definitivt inte bara till KOL-patienter det ges. Det verkar vara lite märkliga läkare och apotekare du har råkat ut för... 😆

Vår astma-läkare, Kristina Heuman, är välkänd och har bl a förekommit på TV i vissa sammanhang också - och det märks att hon vet vad hon pysslar med... 😄

Slembildningen lossnar lättare med Acetylcystein, så att det inte fortsätter vara segt och bita sig fast och blockera på samma sätt som det gör utan medlet. Jag har inte märkt några som helst biverkningar av det heller, utan ttttyyyyyyccckkkeerrr atttt jjjjaaaag ääärrr hheeeeellllltttt nnnnooorrrmmaaalllll... 😮

Redigerat av Claes
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

...stavar lite roligt ibland bara... 🙂

Läkare ja. Jag har på relativt kort tid bytt fyra stycken. De har lämnat över ärendet till en ny hela tiden. Men hoppas nu att jag äntligen fått en som vet vad hon talar om. Hon tyckte inte det var bra att man bytt läkare så mycket! Det var ju första gången hon träffade mig, nu i veckan. Hon sa att om hon går efter det som står i datorn från olika läkare tidigare så ser det illa ut, men går hon efter mina senaste lungtester så är jag helt normal, bortsett från PEF som är lågt. Så de har gjort olika bedömningar och med ledning av det och vad jag säger och vad nya tester visar så måste hon nu bilda sig en egen uppfattning. När det gäller Apotekarn så kanske hon hade nån nära bekant som provat medlet utan vidare effekt till deras stora gemensamma besvikelse (vilket kanske berör mer), varför hon lät det färga hennes bedömning av Acetylcystein även till andra.

Jag har en del slem på morgonen. Men jag måste även jag spotta upp det slem som bildas under natten. Annars skulle jag inte få nån luft alls.

😄

:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Är det meningen att man ska bli hes och nästan tappa rösten helt? Det har hänt nu. Är det en biverkning som kan gå över av sig själv eller ska jag ringa läkaren och fråga hur jag ska göra.

Har ni råkat ut för det och hur gjorde ni då?

😉

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Är det meningen att man ska bli hes och nästan tappa rösten helt? Det har hänt nu. Är det en biverkning som kan gå över av sig själv eller ska jag ringa läkaren och fråga hur jag ska göra.

Har ni råkat ut för det och hur gjorde ni då?

😛

Det blir så om du inte sköljer munnen ordentligt när du har tagit Pulmicorten. Hesheten försvinner när du har gjort allt rätt ett par dagar... 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Men...jag har ju sköljt munnen och halsen jättenoga ju och borstat tänderna efter varje gång som läkaren dessutom rådde mig till. Men jag ska komma ihåg detta Claes, det verkar glädjande att hesheten kan försvinna. Blir knepiga sångpålägg annars... 😆

Kommer att tänka på när man fick en sån där röd tablett då och då hos tandläkaren för att se om man borstat tänderna ordentligt eller om man blev röd i munnen. Och röd blev man tyvärr! Trots att man borstat noga fem minuter.

Det blir bara att skölja ännu längre tid då da... Kanske är bra att dricka efteråt?

Är bakteriedödande munsköljmedel extra bra då, eller ska jag ta bara vatten?

🙂

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hmmm...min röst är helt väck nu!!! 🙂

Måste kontakta läkaren på måndag då hon återkommer.

Fattar inte hur jag ska undvika att tappa rösten.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Idag på fm gjorde jag annorlunda. Efter att jag tagit Pulmicort så drack jag en massa vatten. Nu är jag inte ett dugg hes. Men det verkar också som om inte medicinen tog lika bra idag på fm.

Vad är det som ska hända vid behandling med Pulmicort symtommässigt egentligen?

Det mest lustiga när man läser om mediciner, det är ju att läkarvetenskapen inte har en blekaste aning om hur de verkar egentligen. Att Pulmicort är inflammationsdämpande och inflammationsreducerande det vet man ju, men inte varför faktiskt. Likadant är det ju med psykofarmaka. Läste om ett preparat en gång som påverkar balanserna av serotonin med flera signalsubstanser i hjärnan, men hur de påverkades hade de ingen aning om. Den hade sålts i många år.

Jag får ett forskningsbrev dagligen nämligen...

😠

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Idag på fm gjorde jag annorlunda. Efter att jag tagit Pulmicort så drack jag en massa vatten. Nu är jag inte ett dugg hes. Men det verkar också som om inte medicinen tog lika bra idag på fm.

Vad är det som ska hända vid behandling med Pulmicort symtommässigt egentligen?

Det mest lustiga när man läser om mediciner, det är ju att läkarvetenskapen inte har en blekaste aning om hur de verkar egentligen. Att Pulmicort är inflammationsdämpande och inflammationsreducerande det vet man ju, men inte varför faktiskt. Likadant är det ju med psykofarmaka. Läste om ett preparat en gång som påverkar balanserna av serotonin med flera signalsubstanser i hjärnan, men hur de påverkades hade de ingen aning om. Den hade sålts i många år.

Jag får ett forskningsbrev dagligen nämligen...

😆

:musik

Tetrahydrocannabinol har god effekt men kan man också bli törstig av... 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Idag på fm gjorde jag annorlunda. Efter att jag tagit Pulmicort så drack jag en massa vatten. Nu är jag inte ett dugg hes. Men det verkar också som om inte medicinen tog lika bra idag på fm.

Vad är det som ska hända vid behandling med Pulmicort symtommässigt egentligen?

Det mest lustiga när man läser om mediciner, det är ju att läkarvetenskapen inte har en blekaste aning om hur de verkar egentligen. Att Pulmicort är inflammationsdämpande och inflammationsreducerande det vet man ju, men inte varför faktiskt. Likadant är det ju med psykofarmaka. Läste om ett preparat en gång som påverkar balanserna av serotonin med flera signalsubstanser i hjärnan, men hur de påverkades hade de ingen aning om. Den hade sålts i många år.

Jag får ett forskningsbrev dagligen nämligen...

😆

:musik

Tetrahydrocannabinol har god effekt men kan man också bli törstig av... 😛

jafan " The only cuore for astma" lixom bra !

big_joint.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)
Tetrahydrocannabinol har god effekt men kan man också bli törstig av... 😏

Och det vet du?

😎

Link to comment
Dela på andra sajter

Var tränare på ett hockeyläger nu i veckan och till min förvåning hade ju för fan halva gruppen astma? När man själv var mindre hade ju ingen astma vad jag vet, ingen jag känner har det heller...Vet inte vad som är felet, men troligen vår vanskötsel av miljön?

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Ja, Cludsurfer, det har åtminstone delvis med miljön att göra helt klart. I min klass i grundskolan var det väl 3 av 30 som hade astma. Hur många det är nu kan jag ju bara gissa... 8 av 30?

Djävla idiotiska sjukdomar detta med ansträngningsutlöst astma t.ex. När man som mest behöver luften (och syret), då stänger kroppen av. Själv verkar det som jag har nån variant med viloastma, det blir sämst när jag inte anstränger mig.

🙁

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Det har nog varit många fler än man har känt till tidigare också, men det har felaktigt kallats "trånga luftrör" och alla möjliga liknande dumheter.

Man kan ju också se på allergier, där många tror att de är lite småförkylda under större delen av sommarhalvåret - när de i själva verket har pollenallergi.

Många försöker också förneka för sig själva att de har en sådan sjukdom, eftersom man ju är "sjuk" då. Problemet är att om man inte behandlar astma, så kan det bli livshotande i värsta fall - men om man behandlar astman korrekt, så kan man bli i stort sett besvärsfri i de flesta situationer.

MEN visst är det också så, att både allergier och astma har ökat, på grund av miljöförstöring och användning av konstgödsel och bekämpningsmedel i jordbruket, så att man får i sig många fler konstgjorda och nedbrytande ämnen numera jämfört med förr i tiden, både genom luften och genom maten. 😱

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...