musik (oregistrerad) Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Hej! Jag har alltid haft för mig att det för hållbarheten i frysskåp är bra om det är rätt mycket överskottsluft i fryspåsarna när man fyller dem med bröd, kött, grönsaker eller vad det nu är... Att det skulle öka hållbarheten hos produkterna i frysen. Nu säger min storebror att det är precis tvärtom, varför han står med en osthyvel och verkligen pressar ur all luft ur fryspåsarna först innan han tillsluter dem. Vad gäller? :musik
hackeman Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Bakterier behöver syre för att frodas. Jag pressar alltid UR luften. Varför tror du man vakuum-förpackar livsmedelsprodukter?
Pazo Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Bakterier behöver syre för att frodas. Jag pressar alltid UR luften. Varför tror du man vakuum-förpackar livsmedelsprodukter? word!
Dark Of Light Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Hej! Jag har alltid haft för mig att det för hållbarheten i frysskåp är bra om det är rätt mycket överskottsluft i fryspåsarna när man fyller dem med bröd, kött, grönsaker eller vad det nu är... Att det skulle öka hållbarheten hos produkterna i frysen. Nu säger min storebror att det är precis tvärtom, varför han står med en osthyvel och verkligen pressar ur all luft ur fryspåsarna först innan han tillsluter dem. Vad gäller? :musik Osthyvel??? Skulle det inte vara effektivare med en brödkavel, vägvält eller en gravsten?
Micke H Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 (redigerat) Ja, äntligen får man användning för den där gravstenen som legat i garderoben hela året... 🙂😄 Redigerat 22 februari 2006 av Lynxo
Pico Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Hej! Jag har alltid haft för mig att det för hållbarheten i frysskåp är bra om det är rätt mycket överskottsluft i fryspåsarna när man fyller dem med bröd, kött, grönsaker eller vad det nu är... Att det skulle öka hållbarheten hos produkterna i frysen. Nu säger min storebror att det är precis tvärtom, varför han står med en osthyvel och verkligen pressar ur all luft ur fryspåsarna först innan han tillsluter dem. Vad gäller? :musik Osthyvel??? Skulle det inte vara effektivare med en brödkavel, vägvält eller en gravsten? Jahaaa... nu hajjar jag, gravad lax. 🙂
Overkill Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Min farmor säger alltid att man måste ta ur luften annars äter man smutsig luft 🙂 Och hon vet för hon är mattant 🙂😄
mornel Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Min farmor säger alltid att man måste ta ur luften annars äter man smutsig luft 😳 Och hon vet för hon är mattant 😄😱 Varför skulle luften bli smutsig, maten blir ju inte det om man fryser in den?
Overkill Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Bakterier...eller? 😱 Jag vet inte, jag är bara 15 😳
Gote Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Dessutom; Om du har luft i påsen så torkar maten ut. Prova frysa in två köttbitar, den ena med luft i påsen, den andra utan. Den påsen med luft i kommer att fyllas av is, och det vattnet kommer inte bara från luften... 😳 Sen kan det ju vara så att det är gravstenen du har liggande som orsakar poltergeistfenomenen. Han kanske bara vill ha sin grav ifred? 😱
Micke H Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Dessutom; Om du har luft i påsen så torkar maten ut. Prova frysa in två köttbitar, den ena med luft i påsen, den andra utan. Den påsen med luft i kommer att fyllas av is, och det vattnet kommer inte bara från luften... 😳 Sen kan det ju vara så att det är gravstenen du har liggande som orsakar poltergeistfenomenen. Han kanske bara vill ha sin grav ifred? 😱 Det är kanske min gravsten... 😄
Neosus Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Nä nu tycker jag att vi blir gravallvarlig.... Jo, vars var vi? 😆
Umemagnus Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Nä nu tycker jag att vi blir gravallvarlig.... Jo, vars var vi? 🙂 jänna jär vi....
Vallhagen Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 ...Jag har alltid haft för mig att det för hållbarheten i frysskåp är bra om det är rätt mycket överskottsluft i fryspåsarna när man fyller dem med bröd, kött, grönsaker eller vad det nu är... Att det skulle öka hållbarheten hos produkterna i frysen.... Det låter ju välgrundat 🥰 Berätta musik, var fick du idén ifrån?
musik (oregistrerad) Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 (redigerat) Vallhagen: MIN farmor, tror jag det var... Hackeman: Jag trodde man vaccumförpackade av bl.a. transporttekniska skäl. mornel: Jag tror Overkills farmor menade att all luft är smutsig och då ska den inte ligga bland maten. 😱 Redigerat 22 februari 2006 av musik
Dark Of Light Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 (redigerat) Just det... Luften är oond. Oooond, hör ni det? 🙂😱 ... Hur ligger luft? Redigerat 22 februari 2006 av Dark Of Light
Lilleman Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 (redigerat) Hej! Jag har alltid haft för mig att det för hållbarheten i frysskåp är bra om det är rätt mycket överskottsluft i fryspåsarna när man fyller dem med bröd, kött, grönsaker eller vad det nu är... Att det skulle öka hållbarheten hos produkterna i frysen. Nu säger min storebror att det är precis tvärtom, varför han står med en osthyvel och verkligen pressar ur all luft ur fryspåsarna först innan han tillsluter dem. Vad gäller? :musik Kära musik! Det är chipspåsar du tänker på... 😄 Där har man luft i för att skydda innehållet... 😲 Jag blir lite nyfiken på hur du fått in luften i dina påsar... Har du blåst upp dom med munnen, eller liksom dragit dom genom luften i hög fart för att öppna sej likt en fallskärm innan du försluter i farten? 😱 Jag förstår den tyngd och allvar du känt inför detta vardagsproblem... 😲🙂😄 Redigerat 22 februari 2006 av Lilleman
musik (oregistrerad) Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 (redigerat) Hej! Särskilt stort problem är det väl inte. Bara nåt som jag fick en tanke om... Men det gäller ju inte bara chips. Ponera att man ska frysa in 50 frallor, 50 semlor och några andra bröd och kakor. För att det inte ska bli smulor av en del kakor och annat, så vill man kanske ha luft omkring dem som skydd. Precis som med chipsen. Om man knökar in glasspaket och frysta rätter i form, så är den där luften runtom vissa grejer rena rama skyddet. Alltså även som försiktighetsåtgärd tror jag att jag haft luft i påsarna. Jag har aldrig blåst in luft i påsarna, men det räcker ju att man öppnar en fryspåse ordentligt och skakar till den lite, stoppar i ett par-tre frallor och sedan tillsluter öppningen, för att det ska vara rejält med luft i påsen. 😱 :musik Redigerat 22 februari 2006 av musik
Lilleman Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Hej! Särskilt stort problem är det väl inte. Bara nåt som jag fick en tanke om... Men det gäller ju inte bara chips. Ponera att man ska frysa in 50 frallor, 50 semlor och några andra bröd och kakor. För att det inte ska bli smulor av en del kakor och annat, så vill man kanske ha luft omkring dem som skydd. Precis som med chipsen. Om man knökar in glasspaket och frysta rätter i form, så är den där luften runtom vissa grejer rena rama skyddet. Alltså även som försiktighetsåtgärd tror jag att jag haft luft i påsarna. Jag har aldrig blåst in luft i påsarna, men det räcker ju att man öppnar en fryspåse ordentligt och skakar till den lite, stoppar i ett par-tre frallor och sedan tillsluter öppningen, för att det ska vara rejält med luft i påsen. 🙂 :musik Erkänn, någon gång har det hänt att du blåst lite i påsen... 😱
musik (oregistrerad) Postat 22 februari 2006 Postat 22 februari 2006 Mer då som att av misstag ha andats i den på avstånd... 😱 :musik
hackeman Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Särskilt stort problem är det väl inte. Bara nåt som jag fick en tanke om... Du menar precis som med 90% av alla dina andra inlägg? Missförstå mig rätt, dina udda inlägg är en frisk fläkt på forumet.
Linus Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Missförstå mig rätt, dina udda inlägg är en frisk fläkt på forumet. 😉 😎
Dark Of Light Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Hej! Särskilt stort problem är det väl inte. Bara nåt som jag fick en tanke om... Men det gäller ju inte bara chips. Ponera att man ska frysa in 50 frallor, 50 semlor och några andra bröd och kakor. För att det inte ska bli smulor av en del kakor och annat, så vill man kanske ha luft omkring dem som skydd. Precis som med chipsen. Om man knökar in glasspaket och frysta rätter i form, så är den där luften runtom vissa grejer rena rama skyddet. Alltså även som försiktighetsåtgärd tror jag att jag haft luft i påsarna. Jag har aldrig blåst in luft i påsarna, men det räcker ju att man öppnar en fryspåse ordentligt och skakar till den lite, stoppar i ett par-tre frallor och sedan tillsluter öppningen, för att det ska vara rejält med luft i påsen. 😉 :musik Bra metod... Om man har en ovanligt skakig frys. 😎
Matthew L Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Jag brukar alltid tömma påsen på luften enl. samma princip som när kidsen boffar lim... 😏
Gote Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Gote presenterar: En Intressant Länk I samarbete med Livsmedelsverket och Google Aftonbladet: Expressen: "Måste ses" TV4: "Ren dynga"
Micke H Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Gote presenterar:En Intressant Länk I samarbete med Livsmedelsverket och Google Aftonbladet: Expressen: "Måste ses" TV4: "Ren dynga" 😏
Linus Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Gote presenterar:En Intressant Länk I samarbete med Livsmedelsverket och Google Aftonbladet: Expressen: "Måste ses" TV4: "Ren dynga" 😉😎🙂 Gote, your Google skills have improved - but you're not a Jedi yet! 😆
Micke H Postat 23 februari 2006 Postat 23 februari 2006 Gote presenterar:En Intressant Länk I samarbete med Livsmedelsverket och Google Aftonbladet: Expressen: "Måste ses" TV4: "Ren dynga" 😎🙂😆 Gote, your Google skills have improved - but you're not a Jedi yet! 😛 Master Studio forum has taught you well, but Gote, I am your father! 😉
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.