Jump to content
Annons

alkohol i mat


Sonnert

Recommended Posts

Annons

Vin, öl (företrädelsevis porter) och sherry funkar bra för att smakämnena stannar kvar i maten (alkoholen hjälper till att få smakämnena att tränga in i kött etc).. Alkoholen går dess värre upp i rök om det är varmare än 78.2 grader celsius.. Så vodka är inget alternativ. Tequila och wiskey kan säkert skapa vissa smaksensationer.. Men jag tror knappast att dom är angenäma. Om vi pratar varm mat.

Kall mat kan man dock testa med. Tequila i en fruktcoktail kanske kan vara gott. Men Wiskeyn ska man nog inte labba med.. Den ska avnjutas precis som wiskey ska.. Drickas smuttande utan is och och ett par grader kallare än rummet. (om det är riktig wiskey förstås 😎 )

Link to comment
Dela på andra sajter

hej

vin, öl och cherry funkar bra att hälla i när man lagar mat, men hur är det med t ex vodka, whiskey och tequila?

kan det under några omständigheter bli bra? 😄

JAAAA! Absolut (he he) Cognac går himskans bra också. Flambera loss bara.. Det blir knappast mer hårdrock i matlagningen än så. 😎 Sedan vet jag flera som dricker öl till maten också. 😄 Man kan ha öl i maten med. T ex vissa såser mm.

Link to comment
Dela på andra sajter

Whiskey fungerar faktiskt att marinera kött med. Om man grillar så kan det ge en angenäm smak, men man skall vara försiktig bara ett par droppar och gärna en "rökig" sort. Higland park t ex.

Faktum är att de flesta sorters sprit är användbara som smaksättare i olika sorters mat. Har provat en ginflamberad kyckling en gång som var helt lysande. Tumregeln är att inte tänka grogg utan tänka droppar. 😱

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...