Jump to content
Annons

Tips för att skriva text


Tranback

Recommended Posts

Annons

Försök fundera ut känslan på låten och arbeta därifrån. Skriv några tankar angående låten eller bara allmänt och ha dom som referenser, sen kan du försöka utveckla ett sammanhängande tema.

Annars brukar jag kolla på tavlor/bilder och ibland fundera på filmer som skulle kunna fungera 😲 Det är riktigt svårt att skriva texter men ju mer man skriver desto bättre blir man.

Link to comment
Dela på andra sajter

Tänk inte så mycket att det ska bli en text som ska passa en melodi utan försök istället att skriva några meningar som betyder något för dig. När du sedan har en handfull meningar börja då arbetet att med att försök sätta in orden i ett musikaliskt sammanhang.

Link to comment
Dela på andra sajter

Musik handlar ju om att förmedla en känsla till lyssnaren och texten är verktyget som du använder för att försöka åstadkomma detta. Fundera över vad det är för känsla du vill förmedla med din låt, försök sätta upp ett tema och försök sedan formulera ett grundtext.

Det är ju svårt att ge konkreta tips men rim funkar ju alltid. Sök på rim på google...där ska finnas nån sida där man skriver in ett ord och får sedan upp alla ord som rimmar på det ordet. I alla fall när det gäller svensk text.

Det är ju svårare med engelsk text eftersom man som svensk ligger i lä när det gäller slang uttryck och fraser.

Hmm...kommer inte på så mkt mer så här på rak arm. :rolleyes:

Mvh / djonas

Link to comment
Dela på andra sajter

Träna på att uttrycka dig. Försöka att förmedla en känsla. Vad vill du säga med texten? Vad vill du säga med musiken? Öva, öva.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...