Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden (a k a Längstah) 2023


CHAE

Recommended Posts

Annons
6 minuter sedan sa Fidden:

Tänk en dystopisk framtid när all musik gått förlorad, då kommer allt reproduceras på detta sätt.

Med tanke på alla remixar, samplingar och covers... är vi inte redan där..?

Redigerat av Dark Of Light
Link to comment
Dela på andra sajter

Själv så... (ja, alldeles själv) snöade jag (bildligt) in på den här gamla dängan nyligen. Ibland så går man och lyssnar på gammalt skit bara för att...

Vilken röst, vilka harmonier och musiker... På den här tiden den här låten gjordes, runt -92(?) så studerade jag Geoff Tate och hans röst teknik mycket. Anar samma sorts närmast omänskliga röstkontroll här. Bra låt också btw.

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Btw.... och förlåt min ignorans i det här ämnet. Dessa just nu aktuella sanningskommissioner ang. den dåliga behandlingen av div. folk uppe i de norra delarna av landet har förvånat mig en smula. Närmare bestämt de rasistiska övergrepp som skett vid den svensk/finska gränsen fick mig att tänka lite.

Hade ingen aning av att de olika folk som är aktuella ens fanns. Tornedalingar, kväner och lantalaiset.
De sistnämnda klingar för mig väldigt finskt och speaking of which även de (sverigefinländare) har nu reagerat på orättvisor och rasism här i landet genom åren.

Ok, jag har fått höra ett och annat genom åren om finndjävlar, sprit och knivar, mm men har aldrig ens tänkt tanken att dra igång något. Det ligger i människans (och även svenskars) natur att göra sig lustig över allt som inte är just "svenskt".

Allt som inte ingår i just "vår" kultur, som förstås alltid är lite bättre och elegantare, kanske exklusivare än "deras". Som t ex små grodorna, surströmming eller Kalle Anka vid julafton. 

Bara en iakttagelse av ett aktuellt ämne.

14 minuter sedan sa Neosus:

Håller med! Det gjordes många guldklimpar! Här är en annan en med spännande harmonier och så.. 

 

Hr Collins är en mästare av musik. Så jeffla bra på så många sätt.!!!!!!

  • Gilla 2
Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan sa Fidden:

Herrejefflar! xD

 

 

Oj!

1 timme sedan sa Fidden:

För en som lyssnat på orginalet hundratals gånger och känner igen alla harmonierna är det ta mig fan njutbart xD

Faktiskt😌

1 timme sedan sa Fidden:

Tänk en dystopisk framtid när all musik gått förlorad, då kommer allt reproduceras på detta sätt.

Awesome!!!!

Link to comment
Dela på andra sajter

34 minuter sedan sa CHAE:

@Dark Of Light Bra talat, broder!!

Tack, broder!!!

Över och genom åren så har jag sett och hört en hel del elände, precis som ni antar jag. Livet är sådant. Det är ju inte bara hallon och kalaspuffar. Det finns ju annat också. 

Utan att gå in på specifika detaljer, platser, hur, varför eller sammanhang. Så som orättvis behandling av medmänniskor. Mobbing. Utanförskap. Rasism. Lidande. Till och med död...
Jag har varit där. En del av det. På olika vis...

I en vissa fall har jag varit med som en del av händelserna, i en del har jag stilla tigande iakttagit det hela hända. I en del fall har jag anlänt till platsen där människor dött och hjälplöst tittat på utan att kunna påverka. Död är inte alltid så lätt att hantera. Det är tragiskt och ibland ganska blodigt och svårt att glömma bort. Det bränner sig fast på näthinnan.

Så... Jag må vara en demon här men visst blir jag påverkad av orättvisor och elände alldeles oavsett om min själ är blästrad och kall som en lax i en frysdisk.

Vilket den är.

Förr eller senare kommer verkligheten ikapp. I dessa stackars människors fall, något senare. Bättre sent än aldrig dock, glädjande tycker jag. Bara lite förvånad att min kunskapsnivå inte hängt med i antalet folk som levt och lever där uppe i det kalla norr i vårt land.

That´s all.

Redigerat av Dark Of Light
Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...