Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2022 (alias Längstah)


Dark Of Light

Recommended Posts

1 timme sedan sa -k9-:

Svår text, cool text, bra text. Kändes bökig när man läste den, men sitter som en smäck i när den sjungs i melodin. Känns poetisk och personlig. Lämnar stort utrymmer för olika personliga tolkningar vilket ju gör att man kommer ta till sig texten lite olika beroende på hur man själv känner det när man lyssnar på låten. Blir lite osäker på om du pratar med någon annan eller typ pratar med dig själv på något sätt. Eller om du själv bara berättar din syn på en annan person och hur du upplever er relation.

Skönt med ett luftigt sound på en text som lätt skulle kunna bli för tung annars. Snygg sång med. Lite halvskitig med någon knarrighet här och där, som jag tycker är sjukt snyggt. Många snygga detaljer i en låt som först låter väldigt avskalad och enkel. Sjukt snyggt där sången och "xylofone-synten" först följer varandra i frasen "Men du, vem är nånting annat här?" för att sedan bryta lite mot varandra i frasen "Alla värdelösa livsråd" ett så enkelt grepp skapar så mycket dynamik både musikaliskt, ljudmixen, arrangemanget och passar texten på ett naturligt men ändå smått teatraliskt sätt i både tonläge och frasering rent sångmässigt.

Enkel, stilren lite låt med många snygga grepp som många kommer falla pladask för. En låt som dessutom växer på mig nu när jag lyssnat på den säkert 5 ggr medans jag skriver. Ska lyssna när jag är lite piggare med, men just nu så tycker jag att detta är bland de bästa jag hört på detta forum. Slejklass till och med, men med ett helt annat musikaliskt uttryck, med lika mycket av en personlig karaktär och ett konstnärligt uttryck i låten, texten och sången. 

Låter som en naturlig balans i produktionen och att allt bara kom naturligt och inte blev överarbetat och platt. Mycket känsla med både en musikalisk nerv och tår i hela produktionen. 



 

Ojoj, tack! På kanelbullens dag och allt! 😍

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
3 minuter sedan sa Dark Of Light:

Låter som en plan!

1. Ska han ta med sig lampan eller räcker det bara med bilen?

2. Skulle inte du gå och lägga dig?

3. Kpd?

1. Vet inte vad som blir bäst. Har han bara lagat lampan och inte satt i den så räcker det ju med bara lampan. Har han bytt lampan eller något annat i bilen så får han ju packa ner bilen och visa den för oss. Har han bytt lampan med någon annan person så räcker det med att han packar ner och tar med denne person. 

2. På väg att göra det, men hundarna ville ha sin frukost först så de mumsar frysta fiskpinnar just nu. Vi går och lägger oss efter det.

3. Får bli när jag återuppstått från de sovandes värld. 

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan sa slejnard:

Morn å KPD! 
Blev en freudiansk felsägning. Jag bytte alltså ut den trasiga lampan till en hel. Ute. Utomhus. I lamphållaren. I lamphuset. Som sitter i bilen. 

Jahajah... Det var ju skönt att få reda ut den här saken, en gång för alla.

Visst, det finns fortfarande tveksamheter i resonemanget. "Utomhus, i lamphuset" t ex.

Räknas inte "i lamphuset", som inomhus!?

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...