Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden 2022 (alias Längstah)


Dark Of Light

Recommended Posts

Annons

Fortfarande lika "aspackad" så drygt.  Pratade med en sköterska som tyckte att jag ska sluta med metformin och vänta på en läkartid som jag redan har om tre veckor. Men den läkartiden är ju redan boka för en neurologisk undersökning samt eventuell uppföljning om min lever som verkar vara skadad, utan att de vet hur illa det är då röntgenbilderna på levern var lite väl suddiga. Så det blir en massa saker som ska gås igenom på det läkarbesöket. 

Känns dessutom inte så bra att beslutet om jag ska ta metformin eller inte ska avgöras av mig. Har ju inte den kompetensen. En sköterska tyckte att jag skulle åka ambulans till Falun när mitt blodsocker låg på 2.9 och jag inte fick upp blodsockret fast att jag käkade i nästan 6 timmar. Nästa säger att det finns så många olika skäl till att blodsockret blir lågt och pratar bara om jag ska äta metformin eller inte. Nu ser jag att mitt blodsocker stiger ganska fort fast att jag inte ätit. Så ska jag ta metformin eller inte? Mår jag dåligt för att jag har problem med mitt blodsocker eller för att jag äter metformin? Har ju min jälva hosta som jag inte blir av med, kan det vara den som spökar? Vad är det för skit med min lever som de inte riktigt kan se hur pass sakad den är och akan det påverka hur jag mår? Kan det vara en kombination med leverskada och metformin som gör att jag reagerar annorlunda på metforminet? Så vitt jag förstår så är det väl levern som producerar blodsockret som jag ju får för mycket av, och metforminet ska stoppa denna produktion i levern, är det så tycker jag kanske att man borde kolla det med. Det låter väl logiskt? Så har jag ju en högerfot som bara sväller upp lite då och då utan någon anledning. Man kan ju få svullna fötter av diabetes men då brukar bägge fötterna svullna upp inte bara en. Så har de sett ett område med sammanfallna men kan inte se ett samband mellan det och min hosta. Det ska jag vända mig till en sjukgymnast för att få hjälp med. Problemet är bara att jag ju inte andas med hela lungorna för att slippa få hostattacker, så om det går att träna den typen av skador så kanske de fallit samman för att jag inte använder dem just för att få slippa hosta? Så till pudelns kärna. Vad är sannolikheten att allt detta ska uppstå samtidigt som en slump? Finns det någon autoimun sjukdom som allt detta är symptom på? Antar att även det ligger på mitt ansvar att utreda.... 

Link to comment
Dela på andra sajter

Fick bli fläskkarre med smörstekt lök, och potatiskrocketter med vitlökssmör. Till det kanna iskallt vatten, från samma källa som Spendrups bryggeri här i krokarna. Eller om man så vill ett utsökt och delikat kranvatten. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Intressant hur hjärnan funkar ibland. Satt och försökte hitta någon film eller serie att kolla på. Hittade bara en massa trams och dynga. Men helt plötsligt slog hela kroppen till i ett glädjeskutt av att hitta Jönssonligan på Mallorca. De är tydligen sevärd finkultur enligt mig... 

Link to comment
Dela på andra sajter

31 minuter sedan sa -k9-:

Valsöndag ju! 

Har redan röstat. Då, i tron att jag skulle jobba i helgen. Men ledningen hade räknat ut att jag redan jobbat för många timmar. Såååååå... jag är ledig i helgen och kunde således rösta men det visste jag ju inte då, innan ledningen hade räknat ut att jag redan jobbat för många timmar. Såååååå... jag är ledig i helgen men det visste jag ju inte då.

Kpd?

Link to comment
Dela på andra sajter

9 minuter sedan sa Fidden:

Hur var det med Sjögrens?

Ser ut som att det inte är det, men jag väntar på en läppbiopsi för att vara helt säker på om jag har det eller inte. 

Link to comment
Dela på andra sajter

4 minuter sedan sa Dark Of Light:

Kan inte vi bilda ett parti förresten? Det Längstah Alternativet!

Pix för att bli försvars och sexualminister!

Pax för att vara politisk vilde i partiet. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Blev sämre av att äta. Intressant känsla dock. Svettas på framsidan av kroppen. Alltså i bålen och buken. Fryser längst hela ryggen från axlar till ryggslut. Fick en yrsel som pulserar och vaggar fram och tillbaks istället för att det snurra i huvudet. Sitter jag inte absolut rakt så får jag slagsida åt höger eller vänster om jag råkar luta mig lite åt det hållet. 

Får nog gå till akuten igen. Men jag har ju inte råd med det egentligen. Borde ju ringa och beställa alla räkningar från Region Dalarna men orkar inte riktigt göra det idag ändå. Går och lägger mig igen och hoppas på att "sova ruset" av mig. Hmmm hade mitt jag från 90-talet själv hört mig klaga på att jag har en konstant och gratis fylla i 40 års åldern så skulle nog mitt dåvarande jag sett fram emot att må såhär. Får försöka tänka som jag gjorde då och se detta som en lyx kanske.  

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

1 minut sedan sa Fidden:

Den offentliga sekten

Den offantliga, då den kommer kräva en massa välplacerade pengar. Finns ju många sjuksköterskor som någon borde satsa lite på. Blir dyrt med så många att ha dejter...  möten med. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...