Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2017 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons

Pjah... Hur mycket pissar du/tidsenhet. Hur stor är koppen? Där har du väl grunderna till denna ekvation. Allt är ju så beroende på kopp storlek samt genomströmnings förmågan hos individens åderpåk. Återkom gärna när du har räknat färdigt och dela med dig av dina resultat. 😑

Jag tar mig en kpd.

Redigerat av Dark Of Light
Link to comment
Dela på andra sajter

Jupp, se där en förenklande och god åtgärd för ett lyckat experiment.

Varma Koppen förresten... Det är ett rätt dyrt sätt att laga buljong på. Soppor som är så enkelt att göra själv och dessutom i större partier så man kan frysa in. Buljong, pasta valfria grönsaker samt kryddor mm så har du en god soppa. Recept finns in masse på internätet. Dessa pulver soppor som "varma koppen" är rent skräp. De innehåller mycket fett och mycket socker. Vad Varma Koppen driver vet jag inte, möjligtvis med kunden.

Link to comment
Dela på andra sajter

21 minuter sedan, Dark Of Light säger:

Jupp, se där en förenklande och god åtgärd för ett lyckat experiment.

Varma Koppen förresten... Det är ett rätt dyrt sätt att laga buljong på. Soppor som är så enkelt att göra själv och dessutom i större partier så man kan frysa in. Buljong, pasta valfria grönsaker samt kryddor mm så har du en god soppa. Recept finns in masse på internätet. Dessa pulver soppor som "varma koppen" är rent skräp. De innehåller mycket fett och mycket socker. Vad Varma Koppen driver vet jag inte, möjligtvis med kunden.

Jag förstörde min stora kastrull så jag har inget att koka buljong i. Det hade nog inte blivit av ändå iofs.

Pratar du om buljong eller soppa förresten?

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, Vesuvius säger:

Jag förstörde min stora kastrull så jag har inget att koka buljong i. Det hade nog inte blivit av ändå iofs.

Pratar du om buljong eller soppa förresten?

Ja både och. Många soppor är buljongbaserade. Tjacka en ny kastrulldjävel och kolla in nätet efter sopprecept. Rätt så lätt och roliga göra. Man kan ju improvisera loss så ini och få till det bra. Hittade en hyfsad sida att få inspiration på för dig, mannen.

Link to comment
Dela på andra sajter

11 minuter sedan, Dark Of Light säger:

Ja både och. Många soppor är buljongbaserade. Tjacka en ny kastrulldjävel och kolla in nätet efter sopprecept. Rätt så lätt och roliga göra. Man kan ju improvisera loss så ini och få till det bra. Hittade en hyfsad sida att få inspiration på för dig, mannen.

Får fundera på det. Vad innebär det att en soppa är buljongbaserad till skillnad från en som inte är det?

Link to comment
Dela på andra sajter

32 minuter sedan, Vesuvius säger:

Får fundera på det. Vad innebär det att en soppa är buljongbaserad till skillnad från en som inte är det?

Äh uttryckte mig lite dumt där. Vad jag menar är att buljong eller fond har en huvudroll i t ex en Gulasch soppa (tänk "genomskinliga" soppor) medans en del andra häller man mjölk eller grädde i för att få en helt annan fyllnad/smak/färg i soppan. ☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

1 timme sedan, Dark Of Light säger:

Äh uttryckte mig lite dumt där. Vad jag menar är att buljong eller fond har en huvudroll i t ex en Gulasch soppa (tänk "genomskinliga" soppor) medans en del andra häller man mjölk eller grädde i för att få en helt annan fyllnad/smak/färg i soppan. ☺️

Ok. Som rädd kyckling t ex.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...