JJRockford Postat 6 oktober 2016 Postat 6 oktober 2016 Bifogat som pdf. Passade även på att trycka in Bobby Owsinskis "Magic frequencies" med förklaringar. Några saker som slår mig när jag får den här översikten är att mina egna mixar ofta är lite energi-fattiga i området 2-400 Hz, jämfört med professionella diton. Samtidigt verkar det enligt denna översikten vara ett område som en inte direkt ska boosta i. Dito för området från 7-8 kHz någonting och uppåt. Frekvensmatris - Sheet1.pdf
Jon Rinneby Postat 6 oktober 2016 Postat 6 oktober 2016 Tjusigt 🙂 Känner mig hedrad. Hoppas jag kan stå för alla frekvenser också. mvh Jon
JJRockford Postat 6 oktober 2016 Trådstartare Postat 6 oktober 2016 Någon som har någonting att säga om mina små funderingar? 🙂
Jon Rinneby Postat 6 oktober 2016 Postat 6 oktober 2016 Någon som har någonting att säga om mina små funderingar? 🙂 Brukar du skära mycket i detta område? Fundera över vilka kanaler som faktiskt behöver detta utrymme? Måste du skära här? mvh Jon
JJRockford Postat 6 oktober 2016 Trådstartare Postat 6 oktober 2016 Det tror jag inte. Snarare tvärtom, att jag försökt höja lite allt möjligt där för att få upp energin lite i det området, men utan att det händer så mycket. Nåväl, ska bli spännande att testa lite nya insikter vid nästa mix! 🙂
laban1 Postat 6 oktober 2016 Postat 6 oktober 2016 Några saker som slår mig när jag får den här översikten är att mina egna mixar ofta är lite energi-fattiga i området 2-400 Hz, jämfört med professionella diton. Man kan förstås inte boosta något som inte finns. Ditt frekvensområde motsvarar i grova drag och för enkelhetens skull oktaven A3 (220Hz, oktaven ovanför lösa A strängen på gitarr) till A4 (440Hz stämtonen). https://en.wikipedia.org/wiki/Piano_key_frequencies Om du varken har grundtoner här, eller tillräckligt med övertoner från instrument nedanför, t ex bas så finns inget att bosta. Antingen så skapar du en "stämma" i oktaven, dubbar bas i oktav(erna) ovanför eller distar basen eller dito för att skapa övertoner. Så ungefär tror jag.
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.