Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2015


Linus

Recommended Posts

DG, blev det några pommes idag och i så fall hur gick det?

Det blir bara pommes den här veckan. Jag får inga pengar förrän fredag och det är pommesrea. Det blev lite så där, men jag får fler chanser.

När man friterar, ska man inte dubbelfritera då, vad det nu är?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det blir bara pommes den här veckan. Jag får inga pengar förrän fredag och det är pommesrea. Det blev lite så där, men jag får fler chanser.

När man friterar, ska man inte dubbelfritera då, vad det nu är?

Det behövs inte om du köper färdiga i butiken. Gör du däremot egna från scratch så gör man en dubbelfritering. Enkelt uttryckt härdar man av stärkelsen.

Första omgången på lägre värme i ca 10minuter på runt 160°. De ska fortfarande vara lite bleka och halvsaggiga. Ta inte i för många åt gången i fall du ska göra mycket, en näve eller så. Andra omgången friterar man i 180° tills de är gyllenbruna. Klart!

Men som sagt, ska du köra köpepommes vilket jag brukar för det mesta behövs inte det. De är redan förfriterade kompis.

KPD! ☺️

😳 Faen, nu blev jag ju hungrig...

Link to comment
Dela på andra sajter

Det behövs inte om du köper färdiga i butiken. Gör du däremot egna från scratch så gör man en dubbelfritering. Enkelt uttryckt härdar man av stärkelsen.

Hur gör man med oljan? Det går ju åt en jävla massa olja för att fritera. Använder man den flera ggr på nåt sätt?

Jag gillar friterad bläckfisk. Såna där små som ser ut som kondomer när man har rensat dom, och som dessutom luktar misstänkt likt använda sådana.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hur gör man med oljan? Det går ju åt en jävla massa olja för att fritera. Använder man den flera ggr på nåt sätt?

Jag gillar friterad bläckfisk. Såna där små som ser ut som kondomer när man har rensat dom, och som dessutom luktar misstänkt likt använda sådana.

Faen... Jag får nog öppna någon form av matlagnings rådgivning för gamla musik uvar 😆 Nåja, fritering var det ja...

Alltså, ja du kan använda oljan flera gånger om. Man ser (och smakar) på den när den börjar bli sunkig vilket i sin tur beror på vad du brukar fritera i den. Pommes skräpar inte ner lika mycket som t ex frityrdeg från bläckfisk mm. Livslängden på oljan kan du förlänga genom att filtrera den efter en tid genom en fin sil eller kaffefilter. Dock kostar inte billig frityrolja skjortan direkt. Största fienden är vatten, kondens eller frost från t ex fryst pommes.

Oljan håller sig fint i rumstemp.

Fritera kan du göra i en därtill avsedd fritös (enklast) med inbyggd termostat och tillhörande galler att placera det som ska tillagas i. Eller i en stor kastrull men då behöver du gärna en termometer så du ser ungefärlig temp på oljan i olika värmelägen på spisen, i alla fall första gångerna. Samt en hålslev för att plocka upp det du friterar med och det viktigaste ett lock OM det tar eld så du kan kväva elden. Häll INTE vatten över, det blir bokstavligt talat en explosiv reagens du inte vill vara med om!!!

Det finns flera recept ute på nätet på frityrdeg. Du gör en (fan vet om det inte finns färdig också?) och smetar, klär in t ex bläckfiskbiten i den och friterar tills den ser färdig ut.

Friterade lökringar (finns färdiga o köpa oxo) är mums, eller banan klätt i frityrdeg eller donuts... 180-190° ca brukar gå till det mesta.

Puuuuhhh...

Redigerat av Dark Of Light
Link to comment
Dela på andra sajter

Bra. Jag blev lite orolig att du hade tryckt på för mycket med sub woofern så att du hade blivit vräkt.

Det är bara ern tidsfråga innan Memphan blir vräkt; då får han också bli sambo....kanske med dig DG 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bra. Jag blev lite orolig att du hade tryckt på för mycket med sub woofern så att du hade blivit vräkt.

haha jaha 😄

Naw, Den Gode är orolig för Memphan 🥰

Nä, jag har fortfarande inte fått igång min förstärkare att driva den. 😛

Nån jäkla inställning.

Det var bättre förr, när man satt i grottor och sjöng. Då fick man subbas den naturliga vägen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...