Jump to content
Annons

Stängande hihat eller vad kallas det?


kylistar

Recommended Posts

Hej!

Har länge varit ute efter en/flera stängandes hi-hater. Eller det är iafalla vad jag tror det är. skulle kunna vara nån annan typ av hi-hat. Ett exempel på vad jag menar kan man hitta i t.ex. den här låten, men finns ju i extreeemt många låtar:

vid O:55 kommer den, den är nästan som en öppen bara det att den är så tight på slutet och fortsätter inte låta ut snarare "sugs" inåt

Vad heter den här typen av hihat "slag"?

Tackar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Beror på i vilket program du jobbar i, och om det bara är en sampling eller en trum-plugg du har. En trumplugg brukar sköta detta automatiskt. Spelar du t.ex på riktiga trummor och har slagit en öppen hihat och sen går över till stängd så slutar den helt naturligt att låta. Detta försöker också trumpluggar att göra. Om det däremot är samplingar så kan ett alternativ vara att klippa den så lång som du vill ha den.

Vilken DAW kör du?

Link to comment
Dela på andra sajter

Är inte Maschine en midi-kontroller som man kan kontrollera diverse mjukvara med? Eller kan man ladda över samplingar in i den för att sen spela upp?

Vi skulle behöva mera info, t.ex om du pysslar med detta i ett DAW, eller om du kopplar upp din Maschine direkt mot ett ljudsystem. Om du laddar över samplingar till din Maschine blir det nog svårt att lösa, om det inte finns någon inbyggd trummaskin.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...