Jump to content
Annons

Hur mycket midi kan man koppla ihop?


Kecke

Recommended Posts

Annons
Postat (redigerat)

Har du riktiga hårdvaru-Thru, så blir det ingen fördröjning (förutom i nanosekunder beroende på komponenternas stigtider). Om det däremot är så att signalen plockas in i enheten och processas innan den skickas vidare till Thru, så blir det fördröjning.

Om du har en lång Thru-kedja, så kan däremot signalen skadas, så att den till slut innehåller fel. Sådant kan ibland upplevas som en fördröjning, men är det alltså egentligen inte.

Jag har totat ihop en lien artikel om Midi här, som kanske kan bidra med lite allmän info om det: http://wiki.kontrollrummet.com/MIDI

Redigerat av Claes
Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Kan bli fördröjning pga mängden information som sänds dock.

Eftersom MIDI är information som sänds seriellt, alltså all info sänds 'på rad', som ett tåg med många vagnar, så kan det bli fördröjningar på grund av det.

Om du t.ex. har en synt (hårdvaru) som kan spela upp 16 instrument samtidigt, så skickas (vanligtvis) all info till och från den enheten genom en och samma sladd, samma interface. Om alla 16 instrumenten i synten ska slå an på samma rytmiska anslag, så måste instruktionen att slå an nå fram till alla 16 kanalerna samtidigt. Det går inte, eftersom MIDI-instruktioner sänds på rad. Instruktionen till varje MIDI-kanal anländer 'en efter en' så att säga. Då blir det en fördröjning.

Ju mer information som sänds, desto större fördröjningar kan det bli. Ju fler enheter som delar på samma lina, desto större fördröjningar kan uppstå - beroende på datamängd och upplösning. Det märks nog mest när man använder 1 MIDI-apparat till mängder med uppgifter, eller om om en apparat skickar väldigt högupplösta mängder kontrolldata (MIDI CC). Det är inte så himla vanligt förekommande dock, men det händer. Gäller nästan bara för extern hårdvaru-överföring, inte direkt internt.

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...