Jump to content
Annons

earthworks qtc40


Anders F

Recommended Posts

Hejsan

Måste bara få sprida lite av den lycka jag känner över dessa mickar. Fick ikväll hem mitt matchade par, kom hem för 10 minuter sedan från rep och har varit borta hela dagen så jag ville bara koppla in en av dem på min dåliga ackgitarr för att höra iaf lite av hur den lät. O Shit!! Så här bra har aldrig min gitarr låtit hur jag än försökt med diverse mickar ocj placeringar. Jag satte nu bara en qtc 40 framför gitarren genom min trevliga neve 1073 och såhär lät det utan några som helst effekter eller eq på. Inspelad i kontrollrummet så det är en del datorsus.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/5726699/qtc40%20test.aif

Älskar hittills det lilla jag hunnit testa och ser verkligen fram emot att få testa dem ordentligt!

MVH

Anders

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Grattis till förvärvet 🙂

Jag har varit lite nyfiken på dom där ett tag, så det var himla kul att höra ett ljudtest. Tack för det. Tycker det låter bra och balanserat, och en rejäl öppning i övre registret. Dom missar inte mycket dom mickarna, tydligen.

Jag är lite sådär att jag söker efter fel. Det som är bra är ju redan bra, behöver ingen uppsikt liksom. Så jag menar inget illa, när jag nämner att ljudtestet känns lite på samma sätt som andra exempel av dom här - och liknande mickar - jag hört: dom känns platt och lite livlösa i ljudet. I synnerhet i övre mellanregistret. Tror inte det handlar om ditt rum eller mickplacering. Undrar om andra kan låta oss få en åsikt om det, genom att lyssna?

Nu menar jag alltså i fault-search mode. En sånhär anmärkning är i så fall ändå långt ovanför normalribban för mängder av mikrofoner. Är bara allmänt nyfiken, och det är lite långt till Västervik 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...

Hejsan

Va inne i studion idag och gjorde ett jobb, Efter jobbet ¨tänkte jag att jagt iaf kunde testa att sätta upp qtc40 som överhäng och spela trummorna själv även om jag inte är någon trummis.

https://db.tt/DdU3bLQC - bara OH mickarna utan något på

https://db.tt/b92uSi2y - Spelade in lite slarvig bas och piano - OPH har lite kompressor på sog här bara för att tygla min starka virvel :-)

Dessa mickar imponerar så på mig!!

MVH

Anders

Preamp va i detta fall Line Audio 8mp

Link to comment
Dela på andra sajter

Kompisen köpte ett par Earthworks (billigaste modellen, typ 6 papp styck) för en massa år sen och gjorde en likadan OH-inspelning på sina trummor. Trummorna lät som de var närmickade, kanonljud. Otroligt bra mickar för allt, verkar det som.

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

En snabbinspelning på en flygel kommer här. Ursäktra mitt dåliga spel, men va oerhört stressad och försökte bara improvisera fram olika saker som skulle ge en bra bild iaf av mickarna.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/5726699/qtc40%20flygel%20no%20eq.mp3

Med eq

https://dl.dropboxusercontent.com/u/5726699/qtc40%20flygel.mp3

MVH

Anders

Redigerat av Gizmozis
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...