Jump to content
Annons

Den allmänna snacktråden, 2014 (alias Längstah)


CHAE

Recommended Posts

Annons

Det är bättre att styra bort samtalet från invandrare och flyktingar då och då är man pratar med SDs väljare. När de känner att de inte behärskar ämnet så byter de tillbaks till invandringen och flyktingarna. Då har man redan visat att man behärskar politiken bättre än dem. Så då är det lättare att bara argumentera mot dem med den statistik som finns.

Är vi vänner på Facebook? Du får gärna gå in och hjälpa till. xD Om du vill alltså. Jag är själv inte särskilt väl bevandrad i politik, får väl erkännas.

Link to comment
Dela på andra sajter

Mitt tips är att ni skippar att debattera med sverigedemokrater på det där hårda sättet. En person som valt att gå ut som sverigedemokrat blir bara mer och mer övertygad sverigedemokrat ju mer samhället i övrigt går emot honom. Han tycker nämligen att samhället har fel. Jag ska förklara hur jag tänker, med hjälp av en liknelse om kakor.

Jag tror nämligen inte att SD i grunden har så mycket att göra med rasism, de flesta sverigedemokrater har säkert vänner och bekanta som är invandrare.

Vad dom är? Egoister. De vill inte dela med sig av kakan de tycker att de bidragit så jävla mycket till. De tycker att man får väl käka kakan man själv bakat, och om någon grupp inte har någon vidare kaka, kan man eventuellt hjälpa dem att baka en egen, bara de ger fan i den fina svenska kakan...

De är bittra över att de själva får en så liten del av kakan, trots allt de gjort genom åren. Att många nya verkar få en lika stor eller till och med större del av kakan. Låt bli min kaka, säger de.

De blir irriterade när deras kak-girighet tolkas som att de hatar den som äter upp kakan. "Du hatar den där hungriga stackaren som aldrig ätit kaka!" säger någon till dom. Det gör dom inte. "Samhället i stort har uppenbarligen fel", säger de då. "Då måste vi ha rätt", blir den logiska fortsättningen. Polariseringen är svår att få stopp på med ännu mer av samma sorts argumenterande. Ju längre det går, desto större del av samhället ses som lögn.

Om man istället ser dem som kakälskare, börjar prata med dem som kakälskare, erkänna att man själv gillar kakor av alla de slag, kanske visa hur kakan blir godare med saffran eller kakao och framför allt slutar fokusera på ett hat som i många fall inte existerar, då tror jag att man skulle få rörelsen att sluta sprida sig och sakta in.

Men det är bara mina fem kakor, som jag gärna delar med mig av.

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Alla som röstar på SD är inte rasister men SD är ändå ett rasistiskt parti. Jag känner ju folk som varit med ända sedan VAM (Vit Ariskt Motstånd) så jag tvekar inte en sekund på att kalla dem rasister. Problemet är ju att de varit så bra på att propagera för sin sak på FB (i första hand) att många missar det uppenbart rasistiska i deras politik.

Redigerat av k9
Link to comment
Dela på andra sajter

Hyresvärden ska visst bygga 2 nya byggnader typ 50 meter utanför mitt fönster, och dom ska vara klara lagom till jag tar examen.

Hoppas för kung och fosterland att fönstren isolerar oljudet. Jag har verkligen inte lust att flytta.

Dom bygger 10 meter utanför oss, det låter en del ibland men för det mesta inte så mycket. Plus att dom börjar jobba 6.30, så de är ju klara rätt tidigt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Dom bygger 10 meter utanför oss, det låter en del ibland men för det mesta inte så mycket. Plus att dom börjar jobba 6.30, så de är ju klara rätt tidigt.

Den typen av positivt tänkande kan jag bli ganska avundsjuk på xD

Link to comment
Dela på andra sajter

Jo men att vakna med en slagborr 10 meter bort och tänka att "Jamen vad bra, då är dom snart klara"...

Nu förstår jag. Nu jobbar dom ju bara på vardagar och då är jag redan uppe när dom börjar. Plus atream verkar mesta fika eller pilla med annat, för det låter ganska så lite faktiskt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för fler svar.

×
×
  • Skapa ny...