RobinCarlsson Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Hej. Vet inte om detta är fel avdelning. Men tänkte om det var någon som hade en åsikt om att spela in med en sån här? http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=23576&artno=268650 Och hur man skulle gå tillväga? Har lite svårt att bestämma mig ifall jag skall dämpa garderoben bara? MVH Rob.
Linus Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 (redigerat) Jag har använt Reflexion filter till en inspelning med gott resultat, men inte använt varken Thomanns (T.bone) eller 4Sounds (Supreme) kinakopior. SE Electronics har gjort en video där man visar sin övertygelse att Reflexion filter fungerar men det gör inte kopiorna. "A piece of foam that is just wrapped a bit." Partiskt? Javisst. Men samtidigt minns jag att Guitar Nilsson visat missnöje i forumet över Thomanns T.bone mic screen, att vissa frekvenser studsade tillbaka och "färgningen" gjorde att miken lät sämre. PS. Jag flyttade din tråd åt dig. Redigerat 5 juli 2013 av Linus
joachime Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Jag har använt Reflexion filter till en inspelning med gott resultat Hur skulle du beskriva effekten? Handlar det om ett torrare/mer dämpat sångljud eller mindre läckage från andra ljudkällor?
Claes Holmerup Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Det gör större nytta om du fixar ihop ett sånghörn: http://wiki.kontrollrummet.com/Akustikbehandling#Liverummet 🙂 Sådana där mickskärmar angriper problemet från fel håll. Baksidan av en kardioidmick är ju redan dämpad, så det ljud som studsar tillbaks dit, har inte samma behov av dämpning, som ljudet som studsar tillbaks från väggen du har bakom ryggen, som ju kommer till "rätt" sida av micken...
RobinCarlsson Postat 5 juli 2013 Trådstartare Postat 5 juli 2013 Jag har använt Reflexion filter till en inspelning med gott resultat, men inte använt varken Thomanns (T.bone) eller 4Sounds (Supreme) kinakopior. SE Electronics har gjort en video där man visar sin övertygelse att Reflexion filter fungerar men det gör inte kopiorna. "A piece of foam that is just wrapped a bit." Partiskt? Javisst. Men samtidigt minns jag att Guitar Nilsson visat missnöje i forumet över Thomanns T.bone mic screen, att vissa frekvenser studsade tillbaka och "färgningen" gjorde att miken lät sämre. PS. Jag flyttade din tråd åt dig. Tack för din åsikt.. Hur skulle du gått tillväga som bäst för att få bäst resultat för sång? Jag kör nu med en Röde k2 mick. Och tack för att du fixade tråden 😉
Måsart Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Det gör större nytta om du fixar ihop ett sånghörn: http://wiki.kontroll...ling#Liverummet 🙂 Sådana där mickskärmar angriper problemet från fel håll. Baksidan av en kardioidmick är ju redan dämpad, så det ljud som studsar tillbaks dit, har inte samma behov av dämpning, som ljudet som studsar tillbaks från väggen du har bakom ryggen, som ju kommer till "rätt" sida av micken... Så gjorde jag. Jag köpte dämpmaterial som jag använde i ett hörn. Ryggen mot hörnet och vips, mycket torrare ljud.
Linus Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Hur skulle du beskriva effekten? Handlar det om ett torrare/mer dämpat sångljud eller mindre läckage från andra ljudkällor? Både och. Mitt främsta behov var det andra. Sång inspelat intill en flygel, men det dämpade upp ganska bra också.
joachime Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Tack för svar. Jag kan se poängen med en absorberande lösning bakom sångmikrofonen när den är placerad nära en reflekterande yta som en flygel.
RobinCarlsson Postat 5 juli 2013 Trådstartare Postat 5 juli 2013 Det gör större nytta om du fixar ihop ett sånghörn: http://wiki.kontroll...ling#Liverummet 🙂 Sådana där mickskärmar angriper problemet från fel håll. Baksidan av en kardioidmick är ju redan dämpad, så det ljud som studsar tillbaks dit, har inte samma behov av dämpning, som ljudet som studsar tillbaks från väggen du har bakom ryggen, som ju kommer till "rätt" sida av micken... Jag har en röde k2 mick.. Hur skall man göra med den då? Bör man dämpa ryggen mest då? Har ett "hörns" i garderoben som jag tänkt spela in.. Men om jag vänder på det och har dert dämpande från ryggen.. Skulle detta bli bättre då?
drloop (oregistrerad) Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 (redigerat) Tack för svar. Jag kan se poängen med en absorberande lösning bakom sångmikrofonen när den är placerad nära en reflekterande yta som en flygel. Äntligen ett tillämpningsområde that makes sense. 🙂 Tack Linus! Redigerat 5 juli 2013 av drloop
mixtur Postat 5 juli 2013 Postat 5 juli 2013 Det gör större nytta om du fixar ihop ett sånghörn: http://wiki.kontroll...ling#Liverummet 🙂 Sådana där mickskärmar angriper problemet från fel håll. Baksidan av en kardioidmick är ju redan dämpad, så det ljud som studsar tillbaks dit, har inte samma behov av dämpning, som ljudet som studsar tillbaks från väggen du har bakom ryggen, som ju kommer till "rätt" sida av micken... Det borde väl bli lite mindre ljud som studsar till väggen bakom och tillbaka, vilket i sin tur borde kunna minska effekten av rumsakustiken något? Ett skäl kan vara att man inte vill/kan ljudisolera rummet (ex inspelning på annan plats). Den vanligast lösningen i hem-miljö är väl annars ett duntäcke hängt över dörren bakom ljudkällan :-) Kan det ge viss nytta i en miljö med flera ljudkällor (ex ett liveband i studio)? Som du säger så dämpar den ju ifrån fel håll om man kör njure. Någon som vet om det finns ljudexempel med/utan eller med olika modeller? De verkar ju sälja hyfsat bra trots allt.
pme (oregistrerad) Postat 6 juli 2013 Postat 6 juli 2013 Det gör större nytta om du fixar ihop ett sånghörn: http://wiki.kontroll...ling#Liverummet 🙂 Sådana där mickskärmar angriper problemet från fel håll. Baksidan av en kardioidmick är ju redan dämpad, så det ljud som studsar tillbaks dit, har inte samma behov av dämpning, som ljudet som studsar tillbaks från väggen du har bakom ryggen, som ju kommer till "rätt" sida av micken... Jag tror du missat hur de fungerar. Meningen är att de ska absorbera ljudet som inte går in i micken direkt innan de börjar studsa runt i rummet. Men visst, en hörna är nog oftast bättre.
Recommended Posts
Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera
Du behöver vara medlem för att delta i communityn
Bli medlem (kostnadsfritt)
Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!
Bli medlem nu (kostnadsfritt)Logga in
Har du redan en inloggning?
Logga in nuLogga in här.