Jump to content
Annons

Reparera hörlurssladd, nån med erfarenhet?


Signia

Recommended Posts

Råkade sabba ett par K240 lurar. Som inte är mina ens. Pinsamt.

Kabeln fastnade under ett av hjulen på en arbetsstol, så när man hanterade lurarna så vart stopp-rycket våldsamt. Kabeln gick nästan av, på mitten. Både anslutningen upp till luren och till kontakten är hel - märkligt nog.

Yttre höljet på sladden är helt av, och det finns halvdan kontakt fortarande, glappar som fan, mycket knaster osv. Men yttre höljet är inte öppet nog för att man ska kunna se in för att se hur inre kablarna är ordnade.

Tänkte ta skaltången och reparera lite, löda i värsta fall. Tänkte bara höra mig för först om nån annan har granskat K240 sladdens innanmäte och kan ge tips?

Torde ju vara 2 separata sladdar, ledare och nolla, inkapslade i varsin plast-tub. Tror inte dom har en tredje, en jord, eller hur? Står inget om det i manualen på AKG-sidan.

Tänkte som sagt bara höra om nån annan har erfarenhet av AKG-sladdard innanmäten och kan varna ifall det är nåt speciall-arrangemant dom gjord.

/Lur-slaktaren

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Postat (redigerat)

Ah, så bra. Tack 🙂

Det är den äldre, 600 ohms K240 'Monitor' modellen, så sladden är fast monterad både i luren och i ändkontakten. Går inte ta loss. Det är det som är det jävliga :/

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...