Jump to content
Annons

Ny lokal på g, stepisol?


Bullerbyn

Recommended Posts

Har fått ett bra erbjudande på en 100 kvadratmeter stor lokal, dessutom utan grannar att störa! Nuvarande studion fick vi slita ihjäl oss för att slippa störa och framförallt slippa bli störda då det finns replokaler i samma hus. Förra bygget krävde flytande golv med bla. Vibratec regel, trädgårdsten och trippelgips.

Tanken är att vi nu enbart kan koncentrera oss på att skärma av inspelningsrummet mot kontrollrum, vi slipper helt enkelt att tänka på att grannar och dylikt. Samt att vi slipper flyta kontrollrummet. Funderade då på inspelningsrummet? Stepisol trädgårdssten samt golvspån? Ovanpå detta reglar vi och bygger väggar samt tak. Efter att ha mätt så kan vi lämna luftspalt runt hela rummet på drygt 40-50cm.

Är stepisol rätt att satsa på eller finns det annat? Vad ligger stepisolen ungefär i pris?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Nu vet jag inte hur lokalen ser ut och hur ni tänkt disponera den. Spontant (om tot. 100 m2) så utgår jag från att kontrollrummet blir mindre än inspelningsrummet. Om inte behov av ljudisolering mot omvärlden finns så blir det ju mer ekonomiskt att flyta kontrollrummet i stället för inspelningsrummet.

FLYTANDE GOLV

Ponera att golv, väggar och tak är av betong, så kan ni antingen flyta det på stepisol eller, ännu bättre, flyta det på akustikreglar CDM ISO-LAT (golvregel med solymerpads (finns hos Vibratec). Ovanpå reglarna 2 lag 22 mm Ceminwood där det första laget skruvas och det andra limmas med förkjutna skarvar.

VÄGGAR

Om ni sedan bygger väggarna på det flytande golvet med plåtregel 95 mm och 4 lag gips med förskjutna skarvar, tätade fogar och flexibla genomföringar har du möjlighet att uppnå ett Rw runt 65 dB vilket borde vara tillräckligt.

EDIT:

Taket kan ni pendla ned med tex. iso hangers (Vibratec), eller om spannet inte är för stort, bygga med träreglar.

Redigerat av wellness music
Link to comment
Dela på andra sajter

Stort tack för ditt svar! Det trist är att det inte är betonggolv. Misstänker att det är reglat i golvet då golvet nästan låter ihåligt tyvärr. Min fundering är då vad som händer om man helt enkelt lägger ett nytt ovanpå det befintliga med Stepisol, stenskivor osv?

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...